Pergola с ръцете си - как да се направи схема за снимка пергола

Концепцията за "дървена пергола", много от нас се асоциира с арка, което е обвито с красиви лозя. Такава цел не е съвсем вярна. Pergola - малък навес или пристройка, чиято основна подкрепа функция. По този начин, перголи в Ландшафтен дизайн не винаги да бъдат под формата на арки. Бихме искали да ви разкажа за видовете структури, схеми за споделяне на конструкция и устройство.Как да се изгради пергола
Pergola - и сянка, и подкрепата,

5 за това приложение перголи

Pergola наречените градина дизайн, който е предназначен за отглеждане и формиране на увивни растения. Това само по себе си е универсална структура, както и използването му в района не се ограничава до защитата от слънцето и зониране. Тук са най-интересните опции:

 1. Искаше да украсяват градината и да промени пейзажа малко.
 2. Увивни растения се нуждаят от подкрепа.
 3. Тераса нужда от повече сянка. Pergola също като създава свой допълнителен нюанс на колата.
 4. Rest. Комбинирайте това с малка пейка навес, беседка, за да направи продължение - и вие може спокойно да се отпуснете през цялото лято.
 5. Искаш ли да се скрие от любопитни погледи на съседите, с определена област на градината? И тук идва на пергола за помощ.
Как да се изгради пергола
Една от възможностите да се прилагат перголи

Задайте си въпросите за 4 пергола!

Решете за себе си това, което основната задача на горното ще служи като пергола. От това, можете да планирате по-нататъшно гама от услуги. Търсенето на отговори на въпросите, ще помогнат на фокус:

 1. Къде мога да искате да сложите пергола?
 2. Каква е площта на моята градина парцел. Факт е, че малките области на дървени перголи изглеждат по неорганичен. От друга страна, ако беше построена в района на приличен дизайн на малък размер, тя също ще изглежда смешен.
 3. Какво аз ще засадят растение, колко? Този въпрос е изключително важен. Например, ако къдрава представители на флората ще бъдат твърде много, пергола само чакъл.
 4. Какъв материал Искам да използвам? Не навсякъде дървени перголи оправдани. Метална конструкция изглежда не по-малко изгодно. Въпреки това, без данни на машината едва ли можете да направите, без.

Е, как да се направи пергола с ръцете си от различни материали могат да бъдат, преди строителството не е излишно да се разгледат предимствата и недостатъците на всеки от тях.

Как да се изгради пергола
Pergola за увивни растения

Дърво - класически никога не остарява

Дървото е все още много противоречия. От една страна, той започва да се използва от нашите предци, но, от друга страна, тя е различна трайност. След претегляне на всички "за" и "против", можем да заключим, че с правилното пергола грижи за дърво може да продължи с години. Но това е лесно да се справя, особено в сравнение с метал.

Осъществяване пергола включва използването на инструменти като електрическа бормашина и отвертка, четири регулируеми котва, рулетка и ръка бормашина, чук, длето. Също така, ще трябва да се запасите на брадва. циркуляр, ниво и скоби. Вместо това, можете да вземете дърво ножовка нож.

Ние също така ви препоръчваме да прочетете


 1. Как да се изгради пергола

  Озеленяване предната част на къщата

 2. Как да се изгради пергола

  Изграждане на шестоъгълна беседка с ръцете си


Публикуваме списък на материали, които ще се нуждаете:

 • 4, на три метра дървен материал 10 от 10 cm;
 • 4 греди подкрепа. Тяхната дължина може да варира от 3.5 до 3.8 м, а диаметърът - от 5 до 15 см;
 • 4 напречна греда 3.25 m и диаметър от 5 до 15 cm;
 • Броят на напречните греди (параметри са същите като тази на подкрепа) зависи от честотата на тяхното подреждане;
 • Болтове за закрепване дължина 17,5 cm;
 • Anchor (като опори, толкова много котви);
 • Лайстни и метални скоби;
 • Винтове за дърво конструкции;
 • Цимент, пясък, чакъл.
Как да се изгради пергола
Pergola с ръцете си

12 прости стъпки произвеждат дървени перголи

 1. Всички събрани дърва за перголи с ръцете си старателно обработен с антисептици и да се проверят за пукнатини, чипс и други явни дефекти. След залага порциите клечки запушени отново проверена.
 2. Във всяка белязана място е дупка в земята на дълбочина до 90 см с помощта на бормашина.
 3. Дъното е изпълнен с чакъл (дебелина: 10 cm), внимателно се уплътнява.
 4. Извършени носещи колони нарязани, като се има предвид дълбочината, на която ще бъдат те. Принципът е същият, както в изграждането на беседката.
 5. Долният край на всяка лента, покрита с битум и obvorachivaetsya в покриви. Тогава полюсите в ямата и фиксирани с помощта на дистанционни.
 6. За да сте сигурни, че изграждането на перголи се извършва правилно, проверете Равните височини на нивото на стълба. Ако възникне такава необходимост, подравнени полюси. Достатъчно е да добавите малко трошен камък или, напротив, да го премахнете.
 7. След привеждане в съответствие и определяне на опорите направя бетон детайл. Цимент, пясък и чакъл се смесват в съотношение 1: 2: 3.
 8. Изработен от излят бетон в кладенеца, така че да не се наруши структурата. Ускоряване на изхода на въздушни мехурчета могат да бъдат направени от бетон, ако малко proshtykovat него. Дори и ако случайно те уредя поле, градина пергола няма да пострадат - той просто се нуждае от повече време, за да се приведе в съответствие. Но това трябва да се направи веднага, в противен случай на всеки 1-2 дни бетонът се втвърди и да направи нещо би било невъзможно.
 9. поддържащите греди са монтирани на стълбове, не забравяйте да проверите Равните височини.
 10. След тях са монтирани напречни греди. Всякакви строгото регламентиране на разстоянието там, но оптимума се считат за дължината на 30 см. Ако дървена пергола с ръцете си закрепени с винтове, вдлъбнатини в гредите се изрязват по-рано.
 11. Като допълнителен елемент на стъпка по стъпка ръководство декор препоръчва спретнати решетъчни подпори красива и така нататък. Това е особено вярно за ситуации, в които вградената пергола за грозде.
 12. Изработен балдахин шлифоване "шкурка" и покрити с 2-3 слоя лак. Това ще даде на дизайна по-привлекателни, значително ще подобри външния му вид.

метална пергола за вашата градина

За градината, където е имало място за фалшифициран беседка, пергола може също така да бъде изградена. Между другото, също изработени от метал. Разнообразие от форми и текстури приятно доволен, въпреки че в повечето случаи, производителите все още дават предпочитание на малките форми. Има два вида монтаж връзки: по конвенционален болт и заварка. Понякога рамките усукани проводници плетиво, но този метод се смята за спорна и разгледани в тази статия няма да бъде.

Сглобена метална пергола също се свързва лесно. Този метод е подходящ само в случая, където се предполага, съединението със структура с форма на тръба или ъгли. Тъй корозия отслабва съединение, пергола метал става нестабилна и може да бъде наклонен на една страна.

Сега ние не създаваме беседки и перголи в градината просто. Но ако искате надеждност, заваръчен метод е един правилен решение. В допълнение, може да получи данни на машината и в Москва и в регионите, в момента не са на проблема. Моля, имайте предвид, че в областта на заварка на метал да ръждясва по-често.

По време на строителството на големи структури като перголи снимката по-долу, в основата е най-силен и мощен. Например, чрез винтови пилоти. Fix елементите, които могат по някакъв начин - да се скитат на строителството се дължи на големия тегло все още няма.

Как да се изгради пергола
Pergola в ландшафтен дизайн

Ръководство стъпка по стъпка в изграждането на малък навес е малко по-различно. На първо място, гладка метална арматура могат да се използват като основен материал. Вие ще бъдете в състояние да му се даде почти никаква форма, а това е плюс. На второ място, това е сгъваем, а оттам и в студения сезон ще бъде в състояние да се скрие в една плевня. За тази цел точки за окачване трябва да се заваряват няколко цели, както и да се използват фиксиращите болтове и гайки.

Как да се изгради пергола
Metal Pergola

Изграждане на перголи: Съвети подправени ценители

И завършване на настоящата ни статия със собствена колекция от съвети за подреждане и експлоатация на перголи. Използването на здравето!

Сърдечно желаете да получите истинско удоволствие от градинарство и да се насладите на външния вид на продуктите, особено ако те са направени лично.