Пердета за кухнята как да шият свои ръце

Как да си направим завеси

Преди да се обърнат към въпроса за избора на дизайн и действителните шевни завеси за кухнята, нека просто да се разбере, как те се различават. Завеси обикновено са сдвоени или мрежи, които могат да се движат един от друг, отваряне на прозорец или напълно zadergivat ако е необходимо. Но завесите за кухнята - това е солидна завеса, която обикновено не се движат по стрехите.За кратко завеса е най-практичен вариант. И ако имате една стая с панорамен прозорец, който ще се преместят комплекта за хранене, малкия блайнд е не само украсяват сложни прозорците, но ще спести малко пространство. И най-важното - шият красиви пердета със собствените си ръце да е лесно, дори и ако сте в този случай все още не разполагат с опит.

Подготовка за употреба (избор на плат, изграждането на модела)

Основната разлика от другите видове завеси завеси - те винаги са изработени от леки полупрозрачни материи. Материал за тях трябва да бъде избран като се вземат предвид стила на интериора и на главната кухня палитра. Но не забравяйте, че капаците на работното пространство трябва постоянно да страдат от гореща пара, дим, спрей с тенджери и тигани. Ето защо, в допълнение към цвета и модела е важно да изберете правилния тъкан, което е по-малко мръсни и по-добре издържат на многократно пране без загуба на външен вид. Подходящи органза, лен или синтетичен меша, полиестер, найлон, прозрачен воал.

В идеалния случай за шивашката завеси кухня трябва да се използва или чисти синтетични или смесени тъкани.

правят измервания

За да шият свои ръце кухненски пердета, ще трябва да се измери отварянето на прозореца. Това е особено важно за сложни еркери, където рамка могат да имат различни ширини, а дори и форма. стандартни кухненски ширина завеси обикновено определят от размера на корниза или просто избрани на 10 см по-големи от прозореца. По дължината на платното е по-добре да се направи малко по-долу перваза (от 2 до 15 см), или на едно ниво с тях. Сводести фигурни завеси се изчисляват по същия начин, но на дългите си страни.

Как да си направим завеси

Премахване на измервания от прозорците, да изготви шаблон, така че при рязане не се получи една изкривена картина или грешната посока нишки. Самият материал преди работа трябва да се измиват на ръка и да се изгладят. Прехвърляне на модела върху плата, така че не забравяйте да се отложи от всяка страна на 2 см за обработка край. Сами завеси, за да шият свои ръце е проста - просто нещо, и се нуждаете от това neaten секции. И в драперии образуването, сгъва и други "красива" ще зависи от метода на закрепване, на перваза на прозореца на отваряне или залива. И тук е мястото, където забавлението започва ...Завеси за пантите или пристягащи конци

Алтернативно, казват те, нищо не може да бъде по-лесно: трябва само да обособяването острие на формата, който е най-подходящ за интериора на кухнята или на прозорците в прозореца на залива. Схемата работи по следния начин:

 1. Отнасяйте страничните ръбове на панелите, което прави задължително двоен подгъв. Stitch на машината, както и за желязо.
 2. Пантите трябва да бод отделно от широки ленти на цвят завеса или изрязани за тяхното лента от същия материал (ширината на 21-23 cm е достатъчен).
 3. Сгънете празно заедно и prostrochite отвътре навън, заминаващи 1-1,5 см от ръба.
 4. Желязо пара шева и ивицата се срязва на равни интервали за панта. Техният брой се изчислява условно, но оптималната терен е около 12 cm.
 5. Освободете отделни елементи с помощта на конвенционални молив, след което те трябва да се гладят отново.
 6. Всеки цикъл е зашит с мрежата от вътре на вън. За удобство, можете просто да ги направи не с твърда и велкро, бутони или дори чифт шнурове - завеси често ще бъдат премахнати за измиване.
 7. Ако завесите за кухнята са изработени от тънък и лек материал, така че те сега и тогава размаха не проект, трябва да се организира на долния ръб на лентата или съблича подходящ плат.

Как да си направим завеси

Когато правите залив завеси прозорец може да се превърне в нещо, прости като чифт завеси, ги или плитка панделки прихващане на свой ред: на левия и десния хълбок. За да направите това, просто трябва да се шият свои ръце специалните грайфери по същия начин, по който се използва за примките.

Завеси за втулка

Необичайно изглежда завеси с капси, нанизани на корниз пръчка. Зашийте свои ръце ще бъде още по-лесно, но с правилния монтаж на пръстените трябва да калайджия.

 • Първото нещо, което да направите е да се огъват плат на върха на 10 см, но не го шият, и внимателно лепило. Задължително обърнете внимание този момент в материала на изчисление.
 • Запечатаните порциите завеси трябва да бъдат маркирани по еднакъв начин от кръгли дупки - броят им трябва да е равномерно. Така от сгънатите ръбове обратно половината диаметър на уплътнителния пръстен.
 • Според плата вимволизира аксесоари и да го обкръжават по пътя. Разширение - еталон, по който да се подстрижете дупка и външна помощ, за да се установи летви.
 • Когато всички слотове са готови, като всяка поставена от вътрешната страна на монтажните ушите, а отгоре поставете декоративно покритие.
 • Внимателно се крият всички стърчащи конци и плат ръб под клавиатурата, просто го натиснете, докато щракне и преминете към следващата точка.

Как да си направим завеси

Изразителни релефни гънки в завесите са получени чрез определяне на капси в района на около 15 см един от друг. За меки вълни трябва да се увеличи увеличат до 20-22 см.

Завеси пръстени изглеждат наистина впечатляващи във всякаква среда, но в комплекс прозорец залив, от които трябва да бъдат изоставени. Трудно е да се постави направо пръчка, така че те не се пресичат и не се прекъсне формата на кухня "допълнението". А това от своя страна може лесно да се унищожи цялата красота на дизайна.

А просто завеса в плитката

Идеалният вариант за начинаещи ще needlewomen шиене на щори пердета на специална лента. Ще трябва да го купя на първо място, а след това се преброят на тъкан. В много плитка трябва да бъдат посочени prisborivaniya фактор - в този случай, 1.5 би било достатъчно. Цифрата показва колко пъти ширината намалява, когато драперия завеси. Умножете го нашия аршин и отидете в магазина за материала.

След построяването на модела, обработка на краищата и до върха на пердета шият лентата. Остава само да не дърпайте самия кабел вкаран в него, за да получите красиви гънки, и могат да бъдат окачени зашити свои ръце завесата на перваза с щипки.