Пародонтоза при кучетата развие заболяване, симптоми, лечение, профилактика

Sobak- периодонтално заболяване е заболяване, при което настъпва периодонтно възпаление. Пародонтит е група на тъкани, състоящи се от смоли, кости, сухожилия и зъболекарски цимент зъб. Тези елементи помагат зъба задържан в костите.Пародонтоза при кучетата: прогресия на заболяването

Пародонтоза при кучетата се произвежда в етапа:
1 може да се появи зъбни депозити (плаки).
2. Под действието на слюнка, зъбна плака втвърдява и по този начин има образуването на зъбен камък.
3. бактерии, които са в зъбен камък предизвика възпаление на венците на.
4. възпаление на венците са деформирани и са обхванати от инфекция, която води до загуба на зъби.

Пародонтоза при кучетата
Причини за възникване на

Причините за пародонтоза при кучетата могат да бъдат: инфекциозни заболявания, намаляване на съпротивителните сили на организма към вируси и бактерии. Също така, някои породи, като Чихуахуа или пекинез. има генетична предразположеност към заболяването.

На свой ред, като породата на американския Шпиц. Немските шпицове мини пинчер и по-устойчиви на появата на болестта, тъй като те имат силна пародонтит.

Основният симптом на началото на пародонтални заболявания при кучета може да се нарече лоша миризма от пастите.

В по-напредналите случаи, вашият домашен любимец може да откаже да яде, тя винаги лигави с капки кръв. Без спешна намеса на ветеринарен лекар, домашния любимец може да загубите всичките си зъби, което води до счупена челюст. Също така не е изключено образуването на злокачествени тумори, поради което кучето може да умре.Лечение на пародонтални заболявания при кучета - много дълга и болезнена процедура.

В ранните етапи все още е възможно самостоятелно лечение: закалена дентална камък може да омекоти млечна киселина, и след това се отстранява с сода четка и печене. Помощ изплакнете устата Furacilinum отвара от невен и градински чай. Десна е необходимо да се обработва на лекарството с йод и глицерин, може да Lugol.

На по-напреднал етап определено трябва да се консултирате със специалист. В клиниката, животински зъби от плака пречиства като се използва ултразвук, X-лъчи или прибягва до хирургически път. След тази процедура, хлорхексидин на дъвка или miramistinom. Според решението на лекаря може да се причисли към антибиотична терапия.

Важно е да се началото на лечението, в противен случай паралел може да започне да се развива стоматит и ще трябва да прекарват много повече време и пари, за да донесе на кучето е в ред.

Пародонтоза при кучетата
предотвратяване

Предотвратяване на пародонтални заболявания при кучета - е единственият начин да се избегне това заболяване. Собственик на всяка порода, което трябва да направите следното:
1. Преглеждайте редовно устата на животното за образуването на плаки.
2. Ако плочата вече се е появило, то има мека консистенция е необходимо да се премахне специалната паста за зъби.
3. Бъдете много внимателни за възможна гингивит (възпаление на венците).

заключение

Пародонтоза при кучетата - много често заболяване сред по-възрастните животни. Въпреки това, ветеринарните лекари забелязали, че през последните години, това заболяване е много по-млад. Ето защо, в зоната на риска може да бъде представител на всяка порода и почти всяка възраст.