Пародонтит в Кучета

Часове експерти терапевт всеки ден от 10.00 до 20.00 хирург понеделник-събота от 10.00 до 20.00 Онколог W Vskr от 10.00 до 20.00. В чт и петък приемни часове се консултирате с администратора.Зъбите са важна връзка в храносмилателната система на животните. Те улавят, задръжте, razgryzaniya и смилане на храни. Благодарение на здравето на зъбите на кучето не се чувства дискомфорт по време на приема на храна.

Най куче изпитват други усещания в тяхното заболяване, които могат да се появят като остра (счупи зъб с изложени целулоза и нерв) и хронично прогресивно усложнение на процеса. Когато болестта на зъби животното ще откаже да приеме храната, може да получи халитоза, кръв в слюнката, шлифоване, зъбите могат да се разхлабят и падат. Собствениците често не обръщат достатъчно внимание на състоянието на зъбите на домашни любимци, въпреки профилактика и лечение в ранните етапи не отнема много усилия. Правилното стоматологична помощ и хигиена на устната кухина могат да се избегнат неприятни последици, и лошо здравословно състояние на кучето.

Един от най-честите заболявания на зъбите е периодонтит (възпаление на периодонталните тъкани). Заболяването може да се развие при кучета, независимо от порода, възраст и пол, но има определена връзка с размера на кучето - се развива по-рано в малки породи и кучета с захапка.

Какви са причините за заболяването?

Заболяването се дължи на жизнените микробите да се натрупват върху зъба и гингивална тъкан, нормалната биофилм бактериалната плака е естествен зъб. Патологични натрупване на първите зъби на видимите повърхности и след това предизвиква проникване на венеца на възпалението основната тъкан, тя се нарича - гингивит. Ако на този етап да не се извършва лечение, гингивит може да прогресира до пародонтит. В резултат на това, има увреждане на подлежащите тъкани и образуването на венците джоб, това води до лошо задържане на зъба в алвеолите което може да причини загуба им.

образуване на зъбен камък се дължи на процеса на втвърдяване от калциев плака. Процесът може да включва и двете повърхности на челюстите, но по-често на външната повърхност на горната челюст. Грапавата повърхност на камъка е прикачения файл и разпространението на микроби.Което е предпоставка за образуването на плака?

- хижа меки влажни храни, когато хранителни частици прилепват към повърхността на зъбите и стават идеална среда за бактерии;

- захапка (горна или долна) когато изтривайки разбито естествени зъби;

- отсъствие или намаляване на активността на дъвчене;

- забавяне зъбите (често в фини декоративни камъни);

- заболяване на животните, когато имунната система е намалена или отсъства.

Пародонтоза при кучетата

Снимка 1. зъб, удари на камък с пародонтит

Какви мерки могат да се предприемат за предотвратяване и лечение на тези заболявания?

2. специално проектирани суха храна за защита на устната кухина и зъбите се състои от полифосфати - е фосфат полимери, които се освобождават от дъвченето и крокет улесни калциев свързване в слюнката, което предотвратява отлагането му на зъбната плака.

3. Механично почистване на зъби. Наистина, отлично решение в начален етап на болестта е използването на физични ефекти върху плака и камък, той може да бъде извършена в клиниката (механично почистване веднъж месечно) или у дома с помощта на специална четка и зъб гел (такава процедура трябва да се извършва най-малко три пъти в седмици или повече, в зависимост от тежестта).

4. Използването на лекарства. Лечението трябва да се извърши изчерпателно:

Антибиотици от групата на спирамицинова и метронидазол. Най-добрата комбинация лекарство, което включва както вещества, е, по наше мнение, "Stomordzhil" под формата на таблетки. Тя има широк спектър на действие както срещу микробни агенти така микоплазма и протозои. Продължителността на курса, средно 7-10 дни, дозата на теглото на животното. "Stomordzhil" осигурява значителни резултати и е лекарство на избор при лечението на заболявания на устната кухина.

* Местните антимикробни средства. В този случай, ние предпочитаме формулировката "Metrogil Dent" - мек гел, за да се приложи към венците. Съдържа метронидазол и chlorhexedine, това е страхотно борбата с инфекциозни и възпалителни процеси на пародонтални и устната лигавица. Нанесете няколко пъти на ден в продължение на 30 минути преди проблема с храна.

Пародонтоза при кучетата

Снимка 2. Медикаменти препоръчва за лечение и профилактика на пародонтозата кучета

Тъжно е, но често, собствениците на домашни любимци се обръщат към този тип проблеми в напреднал стадий на заболяването, когато единственото решение е премахването на зъбите, които всъщност са доста сериозно влияе на живота на домашни любимци.

Junior асистент vet.kliniki "Панда" Makhmutova ГД