Панкреатит причини и прояви

Лечение на алкохолизъм и оттегляне от гуляй - дълъг процес, който се състои от три етапа:

Тъй като основната причина за хроничен холецистит е холелитиаза, лекарствено лечение на камъни в жлъчката обикновено носи временно облекчение. Основният метод за обезвреждане на отстраняване заболявания считат жлъчния мехур (холецистектомия).Кодиране на алкохолизъм и други зависимости - е техника на психологическо влияние, което включва хипноза и манипулиране на човешкото съзнание, страдащи от алкохолизъм. Тази техника не е призната в света, но е широко разпространена в България и страните от бившия Съветски съюз.

Какво да правите, ако сте с диагноза "панкреатит"? Лечението на това заболяване се извършва цялостно. Това е от голямо значение за диета, избягване на вредни навици, здравословен начин на живот. Диета за панкреатит е отделен и важен метод за лечение.

Плазмафереза ​​- редица процедури, през които човешкото тяло се извършва отделяне на кръв в плазмата и кръвни съставки след това се извършва почистване на плазма и връщане кръвни компоненти обратно в тялото. Понякога тази процедура погрешно се нарича плазмафереза.

Нивото на С-реактивен протеин (CRP) се увеличава в присъствието на възпаление в организма. Този протеин се синтезира в черния дроб започва в големи количества в рамките на няколко часа след началото на инфекцията, тъканно увреждане и други причини за възпаление.

Ултразвуково изследване (САЩ) на коремната кухина - метод за диагностициране на заболявания с коремна ултразвук.

Магнитен резонанс (ЯМР) на коремните органи, използвани за диагностика на заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, жлъчните пътища, панкреас, черва, стомах, лимфни възли, далак и интра-васкуларно. Методът не носи радиалното натоварване и е абсолютно безопасно.

Ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ERCP) - диагностичен и терапевтичен режим, който комбинира ендоскопия и рентгенови лъчи и се използва да се изследват жлъчните канали. Това изследване се използва за премахване на камъни в жлъчката, тумори или разширяване на стеснен областта на жлъчните пътища.

Биохимичен анализ на кръвта - това е много общ метод за диагностика на заболявания на вътрешните органи, което се основава на идентифицирането на ензими в кръвта, метаболитни продукти, служители маркери нарушения. Тези показатели, има много от тях често се определят нивата на:

Компютърна томография на корем и таз ретроперитонеума позволява да се получи информация за изображения, намиращи се там, органи и съдове. По време на проучването, произведена серия от рентгенови снимки, които съчетават компютър в триизмерен и двуизмерен образ. Повечето от коремни и тазови кухините трудно да се види на рентгенови лъчи, така че контрастни агенти се използват за подобряване на тяхната визуализация. Този специфичен багрила, които се прилагат интравенозно.

Алфа-амилаза, или просто амилаза - ензим, секретиран от панкреаса и слюнчените жлези. Той е необходим за усвояването на въглехидратите. Ако увредени панкреатични клетки, които го отделят, или когато голямо количество от силна саливация амилаза в кръвния поток, което води до увеличаване на концентрацията на амилаза. Лекарите използват тази функция, за диагностициране на заболявания на панкреаса, слюнчените жлези, както и някои други проблеми.

урина биохимичен анализ - Метод лабораторна диагностика на различни широки групи заболявания на човешкия организъм.

Изследване на урина, или както я наричат ​​в ежедневието "общо урина" - Един от основните лабораторни методи за диагностика, която се използва за оценка на физико-химичния състав на урината.

Магнитно-резонансна cholecysto-cholangio-панкреатография (MRCP) - Метод за диагностика на заболявания на жлъчния мехур, жлъчните пътища и панкреаса използване на MRI.Хирург - лекар, който се занимава с диагностика и лечение на заболявания, които се нуждаят от операция (хирургично лечение).

Гастроентеролог - специалист в диагностиката, лечението и профилактиката на заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Стомашно-чревния тракт включва устата, хранопровода, стомаха, тънките и дебели черва, черния дроб, жлъчния мехур, жлъчните пътища и на панкреаса. може да се изисква консултация гастроентеролог, ако от следните симптоми:

Терапевтът се занимава с диагностика, лечение и профилактика на заболявания на вътрешните органи. Това е първият специалист, на когото хората се отнасят всеки възникнал проблем с тяхното здраве:

Древногръцките лекари наричат ​​панкреаса "панкреаса." - «цялото месо" Неговата роля в изключително висока тялото: тя осигурява храносмилането, участва в регулирането на енергийния метаболизъм и други важни процеси.

Древногръцките лекари наричат ​​панкреаса "панкреаса." - «цялото месо" Неговата роля в изключително висока тялото: тя осигурява храносмилането, участва в регулирането на енергийния метаболизъм и други важни процеси.

Например, панкреатични ензими помагат дайджест протеини, мазнини и въглехидрати в червата. Панкреатична хормони (инсулин, глюкагон, и други) - регулират нивата на кръвната захар.

Панкреатит - възпаление на панкреаса. Заболяването може да се случи при остра (бързо и бързо) или хронично (дълъг и бавен) форма, с периоди на обостряне на хроничен панкреатит.

Причини за възникване на панкреатит

Употребата на алкохол и заболяване на жлъчния мехур (особено холелитиаза) в 95-98% от случаите причината за панкреатит.

Други рискови фактори, които могат да предизвикат възпаление на панкреаса:

 • дуоденална язва (дуоденит, язвена болест);
 • операция на стомаха и жлъчните пътища;
 • наранявания, коремни наранявания;
 • ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ERCP);
 • някои лекарства (фуросемид, естрогени, антибиотици, сулфонамиди и т.н.);
 • инфекция (епидемичен паротит (паротит), вирусен хепатит В, С, и т.н.);
 • паразити (аскариоза);
 • анатомични аномалии на панкреаса канал (стеснение, тумори, и т.н.)
 • метаболитно заболяване;
 • хормонални промени;
 • съдова болест;
 • генетична предразположеност (например, наследствен панкреатит).

Приблизително 30% от пациентите са неспособни да се определи причината за остър панкреатит.

Какво става?

Обикновено, панкреаса, произведени неактивни прекурсори на ензими - преминаването им в активна форма се появява директно в 12-дванадесетопръстника, където те действат на панкреаса канал и общата жлъчния канал.

Под влиянието на различни фактори (например, на жлъчния канал камък мостова) увеличава налягането в панкреаса канал, отлив разгражда секрецията му, и активиране на ензими настъпва преждевременно. В резултат на това, вместо да се извари храна, ензимите започват да се извари самата панкреаса. Разработва остро възпаление.

В хроничен панкреатит, рак на панкреаса нормална тъкан постепенно се заменя с белег развива екзокринна недостатъчност (производство на ензими) и ендокринната (хормон, включително инсулин) функция жлеза.

Какви са симптомите?

Основният симптом на остър панкреатит - силна болка в горната част на корема (в епигастриума, наляво или надясно горен квадрант), като правило, естеството на херпес. Pain не може да бъде отстранен спазмолитици (не-спа) и аналгетици. Често белязана от повръщане, нарушение на изпражненията, слабост, виене на свят. В биохимичен анализ на ниво на кръвен панкреатит на алфа-амилаза в повдигнати петата 10 пъти. Основните симптоми на панкреатит с ултразвук (ехография) панкреаса - Промяна на формата и грапавостта на краищата, може да бъде наличието на кисти.

Заболяването е трудно. Възможна смърт.

В хроничен панкреатит пациент, на първо място, загрижени за болка. Те се намират в местността "яма", често за включване на ляво и дясно горен квадрант и връщане. Често болката е опасваща се засилва, ако лежат на гърба си, и отслабва, ако седнете и се привежда напред. Болката се появи или се усилва по 40-60 минути след хранене (особено след тежка, мазна, пържени, пикантни храни). "Echoes" болка да стигнете до сърцето, стенокардия имитира.

Други неприятни симптоми на панкреатит - диария. Става кашави изпражнения, по този начин може да съдържа частици от хаотичен храна. Брой на изпражнения се увеличава значително. Тя е с неприятна миризма, сив нюанс, удебелен шрифт, силно отмиват стена купа. Възможно е да има оригване, гадене, повръщане случаен, метеоризъм. Един човек губи апетит и отслабнете бързо.

Много често прикрепен към панкреатит холецистит (възпаление на жлъчния мехур), и, от друга страна, холецистит може да доведе до развитие на панкреатит. Често в остър панкреатит, свързана инфекция (септични усложнения). Целулит или абсцес разработване панкреаса. В някои случаи, разработване интраабдоминална кървене. Друго тежко усложнение на панкреатит е унищожаването на панкреаса и развитието на смъртоносна перитонит.

След остър панкреатит болестта става хронична. Обостряне на хроничен панкреатит обикновено провокира дразнещи храни, алкохол. Хроничен панкреатит може да доведе до развитието на диабет.

Medportal намери за вас 2 сродни статии