Откъде знаете, че сте красиво момиче на физическите и духовните аспекти

Тема: True Woman

Откъде знаеш, че си красива или не

Поздрави на всички читатели! Днес, аз отново става неволен свидетел на един забавен разговор. Две момичета starsheshkolnogo възраст, въоръжен с модни списания pseudopsychological тестове внимателно измисли: откъде знаеш, че ти си красиво момиче. Спорът беше горещо, списания противоречат, и момичето добре, много искал да се види как са красиви. Аз се усмихна и продължи за техния бизнес, но тяхното обсъждане не ми досажда.Какво е красота?

Енциклопедията казва, че красотата - това е хармонично съчетание на аспекти на обекта, в който обектът е наблюдател естетическо удоволствие.

В съответствие с това красиво момиче / момиче / жена трябва да бъде хармоничен, той трябва да бъде хубаво да погледнете. Какво означава това?

Откъде знаеш, че си красива или не

Критерии и стандарти козметични различават значително в различните култури и възрасти, но е непроменена и обща липса на изразена асиметрия физическото тяло, неговата пропорционалност и цялост (без увреждане).

Така че, ако на мястото на ръцете и краката, както и не изкривяване на гръбначния стълб на дивата природа, красив мъж по подразбиране?

Не е толкова просто. Дори Антон Павлович Чехов е казал: "Човекът трябва да бъде красива. Лицето и облеклото, и душата, и ума" Това е, за да се обадя на красиво момиче, не е нужно просто едно красиво лице, имате нужда от комбинация от физически и духовни параметри.

Физическите аспекти на красотата

Красив мъж - един здрав човек. За съжаление, често нездравословен начин диктува тенденциите (анорексичка тънкост в последните години, "хероинов шик" 2000-ната, колеблив бледност, тънкост и мърляч в Средновековието, и т.н.), но по мое мнение - това не е красота.

Какво е вградена в концепцията за физическа красота? Как трябва да гледаме да е красива? Така че, едно красиво момиче:

Откъде знаеш, че си красива или не


 1. Красива поза. Прав гърба, високо вдигната глава - това е, което най-вече прави една жена красива;
 2. Красива походка. Колко пъти сте забелязали: вървите по улицата лицето на момичето - само на снимка. В този случай, slouches, еквиноварус, надраскване, и ако това е все още пушат, псуват и плюят през зъби - о, красотата-ах!
 3. Затегна фигура. Не, не става въпрос за теглото, но общия тон. Свободни и може да бъде бавен и тежи 40 кг и с тегло 140 кг.
 4. Добре поддържан коса. Без значение, което имат, дълга или къса, тъмно, светло, всеки цвят на дъгата, прав или къдрава. Важно е, че те са чисти, здрав вид (цъфтежите изглежда ужасно), и най-малко сресана. Момичета, не забравяйте: Моден дизайн "косата разрошена от вятъра", изглежда красива, само ако 02:00 вземане на високо майстор в кабината. В други случаи, разрошена коса изглежда ужасно и никой цвят!
 5. Гладка кожа. Нуждаете се от ежедневни грижи за кожата с началото на юношеството, за да посетите козметик, ако имате проблеми, използвайте крем с SPF-защита в слънчеви дни. И в никакъв случай не си лягам с грим е унищожен!
 6. Здрави бели зъби. Тук, мисля, че всичко е ясно;
 7. Добре поддържан ноктите. Не, не е задължително 10 сантиметрови токчета с ярки бои, пайети и кристали. Най-малко спретнато подрязани, не ухапан, без грапавини и мръсотия под ноктите.
 8. В общи линии, чисти, здрави и добре поддържан външен вид.

Откъде знаеш, че си красива или не

Духовни аспекти на красотата

Аз лудо като стихотворение Nikolaya Alekseevicha Zabolotskogo, която има следните редове:
И ако е така, какво е красота
И защо го боготворя хора?
Съдът е в която празнота,
Или огън, блестящи в съда?

Откъде знаеш, че си красива или не

При описанието на характера на една красива жена е задължително да спомена:

 • Г. Да, момичета, само красиво лице и помпа задника все още не ви накарат да се красива. Но умът се изпомпва правилно прикрепена към тялото си, то е лесно да се направи от всеки средно на външен вид момичета са реални красоти;
 • Добротата и нежност. Вечно кисел изразяване и сви "пиле zhopku" уста точно никой украсяват.
 • Учтивостта и добри обноски;
 • ангажимент;
 • Чувството за хумор;
 • отзивчивост;
 • Чар и харизма;
 • Самоувереността;
 • И все пак по-голямата част от анкетираните казват, че една красива жена трябва да бъде интересно да говорите.

Откъде знаеш, че си красива или не

Как да бъдем красиви?

Моят съвет към всички момичета и жени - Намери хармонията в себе си. Да не се фокусира върху всеки един аспект. Погрижете се за тялото си, но не забравяйте за вътрешната красота.

Между другото, французите имат много точна поговорка: "Ако една жена до 30 години не е станало красота, така че тя - глупак." Разбирате ли защо?