Откъде да започнем планира да забременее, как да се подготвят за едно важно събитие в живота на един мъж и една

Какво трябва да направя, за да зачене
Бременност - е най-красивият момент в живота на всяко семейство. Това събитие трябва да се приема с най-голяма сериозност и отговорност.

Планиране на бременност съдържа много тънкости, които трябва да знаете предварително. За да е успешна концепция и за нероденото дете се роди здрави, което трябва да знаете как да се подготвят за дясната бременност.В днешния свят, хората предпочитат да планират всеки период от живота му. Правилната подготовка за бременност - това е разумно решение. начин на живот на родителите си на здравословния статус влияе директно върху нероденото им дете. Преди да се впусне в плодовитостта, че е необходимо да се вземат под внимание много нюанси, свързани с подготовката за бременност. Започнете да се подготви за предстоящата бременност струва минимум 3 месеца преди зачеването идеално за шест месеца или една година.

От помощ! Процесът на подготовка да зачене здраво бебе нарича pregravidal подготовка за бременност.

Бременност планиране включва следните стъпки:

 1. Медицински преглед, преминаващ през съответните тестове;
 • Лечение и профилактика на установените проблеми;
 • Подготовка на тялото за бъдещи родители да заченат (за жените по-нататък трябва да се подготвят тялото за формиране на плода): промени в начина на живот, като се избягват вредните навици, хранене, добавки, съдържащи витамин дефицит, физическа култура, начин на мислене;
 • Изчисление на благоприятните дни за зачеване на дете.

  Търсене на компетентни специалисти

  Какво трябва да направя, за да зачене
  Подготовка за бременност при жени с посещение на гинеколог. Би било хубаво, ако бременността на жената от началото до края, ще доведе един човек. Тя трябва да бъде избран на етапа на подготовка за бременност.

  При липсата на значими проблеми, свързани с репродуктивната функция, можете да отидете и да е гинеколог в гинекологичен кабинет. Ако има полови болести, най-добре е да се консултирате с гинеколог - ендокринолог или полова система.

  Цялостна проверка е необходима на двамата партньори. Бременни родителите трябва да се търси в офиса на терапевта. Той ще даде насока на необходимите тестове и да ви кажа това, което други лекари да посетите. Преди да заченат дете трябва предварително да се лекува основното заболяване, което може да причини вреда на нероденото дете. Жената е много важно да посетите зъболекар. се отървете от кариес и премахване на мъдреци, ако е необходимо.

  ВАЖНО! Наличието на някои болести може да бъде противопоказание за подхранването на детето.

  изследване

  На етапа на планиране на бременността на бъдещите родители трябва да преминат през няколко диагностични процедури и изследвания. Първият раздават ТГС. Ако в резултат има спорни въпроси, лекарят предписва пропуск биохимичен анализ. Наред с това, се провеждат следните изследвания:

 • Гърдата ултразвук и тазовите органи.
 • И ултразвуково изследване на щитовидната жлеза.

  Депозит се изисква също тестове за инфекциозни заболявания. За това се предаде на кръвната намазка и наличието на болести, предавани по полов път болести. Отделно от това, анализът се извършва на факела - инфекция. Ако намерите някакви проблеми, една жена и един мъж, трябва първо да се отървете от тях, и едва след това да започне да си представим.

  Какво трябва да направя, за да зачене
  За по-продуктивни обучение в процеса на бременност човек трябва да мине анализа на сперма. който ще покаже процентът на дейност, както и броя на сперматозоидите.

  Ако естеството на един мъж или жена, има наследствени заболявания, е необходимо да се определи степента на вероятност за предаване на заболяването на детето. В този случай трябва да посетите лекар-генетика.

  Има анализ, определяне на нивото на съвместимост на партньори. То трябва да се извършва в случай, че бременността не се случва за дълго време.

  В определени ситуации, концепция може да бъде възможно само в процеса на изкуствено осеменяване.

  От помощ! Експерти отричат ​​съществуването на абсолютна стерилност. Дори и в най-трудните ситуации, има малък процент от това, което няколко могат да станат родители.

  От появата на сериозни заболявания по време на бременност, никой не е имунизиран. Затова е желателно да се проведе преди ваксинацията от най-честите заболявания. Те включват:

  Повечето ваксинации са определени по желание. Становища за необходимостта от извършване на друго. Но експертите препоръчват колкото е възможно повече, за да се предпазват тялото от възможни болести. Повечето от ваксинации трябва да се направи шест месеца преди самото момента на зачатието.

  ЗАБЕЛЕЖКА! Сложете на жената може да се ваксинират в гинекологичен кабинет, към който е прикрепен.

  Подготовка на тялото за бременност  В концепцията успех е силно повлиян от начина на живот двойки. Процесът на извършване на едно дете е несъвместимо с употребата на алкохол и тютюнопушенето. Необходимо е да се откажат от лошите навици за най-малко три месеца преди бременността. Това се отнася не само за жените, но и спътник на живота си. Алкохолът и никотинът влияе на качеството на спермата. намаляване на шансовете за евентуална бременност.

  Какво трябва да направя, за да зачене
  На етапа на планиране на бременността сте добре дошли на тренировка. Те значително укрепване на организма, той се подготвя за новата позиция. И също така се препоръчва да се контролира дневния хранителен прием. Следва да бъдат предпочитани здравословни храни. По-добре е да се откажат от заведения за бързо хранене, сладкиши, пушени, солени и пикантни.

  Трябва да се ядат повече протеини и растителни храни. Като закуска, можете да използвате ядки, сушени плодове, зеленчуци, плодове, сирена, десерти и др. Г. Правилното хранене спомага за благосъстоянието и общо подобряване на здравето.

  Трябва да се избягват стресови ситуации в периода на планиране на бременността. На фона те могат да имат нарушения в менструалния цикъл, което го прави почти невъзможно да си представим. Жените трябва да имате график на месечна предварително записване на всички данни в отделна тетрадка. Тази информация ще позволи на гинеколог, за да се определят причините за възможни проблеми.

  От помощ! Йога и стречинг укрепване на коремните мускули и тазовото дъно, което се отразява благоприятно върху издръжливостта на организма по време на бременност.

  Ако има наднормено тегло, е необходимо да се отърве от него. Това може да попречи на бременността. Особено внимание следва да се обърне на здравословен сън. разходки на чист въздух и психическа нагласа.

  Попълване на витамини, е желателно да се ангажират с преди планиране на бременността. Някои витамини оказват влияние върху системи за поддържане на живота. Ето защо, недостиг на витамини може да се отрази негативно на концепцията и на нероденото дете. Най-често жените са предписани витаминни комплекси. За мъжете, тъй като има специални препарати. Най-важните витамини включват:

  Какво трябва да направя, за да зачене

 • Витамини;

  Надцени ползите от витамините е много трудно в подготовка за бременност. При планирането на бебе женско тяло изисква много енергия и хранителни вещества, за да стане на плода. Благодарение на тяхното присъствие, бебето може да се развие напълно.

  Въпреки факта, че витамините са от съществено значение тяло, да ги вземат, не трябва да започва без да се консултира с лекар. Хипервитаминоза някои витамини също могат да имат отрицателно въздействие върху развитието на бебето, както и дефицита.

  ЗАБЕЛЕЖКА! Хранителните вещества, трябва да се направи не само на синтетични наркотици, но също така и от храната.

  Какво трябва да направя, за да зачене
  Ключовият момент в подготовката за майчинството е да се определи благоприятните дни за зачеване - периода на овулация. Без него, процесът на зачеването е невъзможно. Всеки цикъл в женския организъм расте и зряла яйцеклетка.

  Но способността да се оплоди. обикновено получава само един от тях. При обединяването на сперма и яйцеклетки на оплодената яйцеклетка се произвежда, който се имплантира в региона маточната скоро.

  Определяне на овулация, като се използват следните методи:

  • специален тест овулация;
 • чрез измерване на базалната температура на тялото;

  От помощ! Някои жени могат да открият на овулацията чрез типичен изолация и са съпроводени с дискомфорт в половите органи.

  Има много фактори, които могат да увеличат вероятността за успешно зачеване. Те включват определени позиции по време на полов акт, овулацията vyschityvanie, като някои лекарства, и така нататък. Г.

  За някои жени, тази патология се наблюдава като огъване на матката. Това не е сериозна пречка за процеса на зачеването. Но в зависимост от страна на завоя, избран поза. Внезапно се изправи и да отиде в банята, след полов акт не се препоръчва жената. По-добре легнете за няколко часа, като поставите купата на високо възглавница.

  Какво трябва да направя, за да зачене
  Някои двойки имат желание да зачене дете от определен пол. В действителност, природата е трудно да мамят. Но има начини, по които могат да увеличат вероятността от раждането на едно момиче или момче.

  Сперматозоидите с мъжкия хромозома по-бързо, но те имат по-ниска продължителност на живота. Сперматозоидите с женската хромозома бавен, но въпреки това, те живеят по-дълго време.

  Ако полов акт преди овулацията, е вероятно, че яйцето отговаря на спермата е от женски хромозома. С цел да се зачене момче, което трябва да практикуват полов акт в деня на овулацията.

  От помощ! Изберете етаж може да бъде в процес на IVF, ако това има медицински показания.

  Не всички двойки забременяват за първи път. Причините могат да бъдат много по мъжки страна и от женски пол:

 • присъствие на заболявания на репродуктивните органи,
 • наследствен фактор, и т.н.

  ВАЖНО! Когато се опитват да заченат няма да успее през годините, това е причина за по-нататъшно разследване.

  Какво трябва да направя, за да зачене
  Най-честият проблем, който може да срещнете при планирането на бременността - е липсата на овулация. За стимулиране на освобождаването на яйце жена, назначени лекарства хормонален модел.

  Понякога тя се разпада на бременност в ранните етапи, поради недостатъчно ендометриума или ниски нива на прогестерон. Тези проблеми се решават чрез използване на хормонални методи за определени дни от менструалния цикъл.

  В тези ситуации, когато хормоните са безпомощни активирана операция. То може да бъде или лапароскопска коремна операция. Лапароскопията се счита за диагностика процедурата, но това може да бъде направено в рамките и премахването на различните формации на гениталиите. Коремна хирургия се извършва в присъствието на по-сериозни проблеми.

  ВАЖНО! Лечението може да отнеме известно време. Поради това, бъдещите родители трябва да бъдете търпеливи, контролиране на психологическото им състояние.

  Повечето от проблемите, свързани с концепцията, се появи на фона на хормонални нарушения. Хормоните доведат до нормално с помощта на лекарства. Липса на прогестерон на етапа на планиране на бременност или изпълва Utrozhestan Duphaston. За стимулиране на овулацията често се предписва Кломид. За да се увеличи на ендометриума лекарите предписват Femoston. Divigel или proginova.

  ЗАБЕЛЕЖКА! Дозата на лекарството се предписва на базата на хормонални жени. Преди лечение е много важно, за да дарят кръв за нивата на хормоните.

  Спазването на правилата за нейното планиране на бременност осигурява благоприятна поток в бъдеще. Колкото по-добре ще бъде подготовката за новата позиция, толкова повече проблеми могат да бъдат избегнати.