Отивате лагер за първи път

- Какво означава това за бебето за първи път в лагера?

Виктор Суслов. - По мое мнение, първият опит на детето от време, без родителски надзор. Когато е единствено отговорен за свободното си време, независимо от факта, че в лагера има съветници и преподаватели, организиране на празници за децата и гледат дисциплината. Те не са родителите, чиито деца знаете през целия си живот, и по отношение на които някои. Плюс това детето да е необходимо да се изградят взаимоотношения с връстниците си.- Какво е самите родители означава, че детето им за първи път в лагера?

- За родители - това е една възможност да се тества доверието им в едно дете. Когато децата напускат лагера, и те започват опита на независим живот, родителите често започват да се притесняват: "И как е? Яжте това? Изведнъж краката накиснете! Изведнъж се нарани! ". Ясно е, че всеки родител се притеснява за детето си, но ако си тя се задейства мащаб, а вие спите добре през нощта не може, това е повод да се привлече вниманието към себе си. Откъде идва тази тревожност, защо е ли? Трябва да бъде в състояние да освободи детето от него, защото ще дойде време - и детето ще искат да започнат самостоятелен живот. И летен лагер - това е само първата опита на "бебе-прекъсване на захранването от подножието майки."

- Като дете може да реагира на това, което остана сам и далеч от дома?

- Да реагират дете може по различни начини. Това ще зависи от личните му характеристики, нивото на развитие на своята автономия и, разбира се, способността да се общува. Възможно е да има сълзи и искания за вкъщи. И пълната грижа за децата в независим живот, когато той е толкова се интересуват от спорт и свободно време, че той забравя да се обади на родителите си.

- Защо едно дете може да искате за първи път в лагера, а може би - не?

- Отново, всичко зависи от традиционния си начин на живот, характера, особеностите на личността. Голямо влияние тук ще предостави редица фактори:

  1. Както организирани дейности за деца - в режим на деня, какви дейности и състезания се провеждат по време на смяната;
  2. Що се отнася до детето се интересува, и ако той участва в дейността на четата;
  3. Той има ли приятели, и е установено, има общ език с съветници;
  4. Как и какво да се хранят в лагера;
  5. условия на живот. Това се отнася до това, което се отнася до подобряването на лагера. Това е необходимо предварително да се знае, и да прецени дали тези условия са подходящи за вашето дете.


- Как да се подготвим детето си за лагер? Може би първо трябва само да изпратите на роднини или срещнеш съветник?

- Защо едно дете, за да се подготви за лагер? Това не е училище и детска градина, където той трябва да премине задължително. Едно пътуване до лагера включва желание да отида там. Така че на първо син или дъщеря да попитам, ако той иска да (го), за да отидете на лагера. Сега много информация за летни лагери онлайн. Може да бъде с детето да избере лагера, където той иска да отиде да си почине. Вижте снимки от лагера заедно, да обсъждат темата и продължителността на климата, обясни правилата и условията за почивка в лагера. Не забравяйте да посочите къде лагера зависи от това колко често може да дойде да посети детето.

- На каква възраст и за колко време е по-добре да се изпрати едно дете до лагер за първи път?

- Доколкото ми е известно, на лагера започна да продава билети за деца от 7-годишна възраст. Така че, ако детето ви е изразил желание да отида там, не се колебайте да го изпрати да си почине. Ако детето е на 12 години и не иска да отиде в лагер, то не си струва да се насилствено изпрати на почивка.

По отношение на всички индивидуални отново. Попитайте детето си колко много иска да отиде, има промяна на 10, 18, 21 дни. Когато се съмнявате, че е по-добре да се вземе билет за 10 дни. На пробен период, така да се каже.

- Ако просто не ми хареса едно дете, независимо дали то веднага вземете, или може би да оставите за през нощта, а утре всичко ще бъде наред (както се казва, на първата вечер - най-трудно)?

- Първо, да разберете защо не харесва, каква е причината. Помогнете на детето си, колкото е възможно да се определи това, което той не ми хареса (може би той не е като на матрака, или на голям брой деца объркан). Най-хубавото е, когато родителите да помогнат на детето да се срещне с учители и съветници помогне да изберем легло и да организира нещата. Това дава възможност да се адаптира по-бързо.

Много не ми харесва, а дори и така, незабавно да иска да у дома, може, по мое мнение, само ако детето не иска да отиде в лагер.

- В кой лагер е по-добре да изпрати малки деца? Може би със спорт или художественозанаятчийските, така че те са по-ангажирани и по-малко скучно?

- По-добре в една, в която детето ще бъде интересно! Сега много различни летни лагери с отлична възможност за промяна на избора на интереси. Има дори и градските летни лагери, когато бебето е по цял ден в детския колектив, и родителите са го приемат у дома през нощта. Можете да изберете това, което ще бъде интересно да се вашето дете - това е опит, както и промяна на рекламното послание, както и изучаването на различни страни, както и промяна на избора на професия, както и запознаване с морски обитатели. Изборът е за детето и родителите.

- И най-важният въпрос: откъде знаеш, че детето ви е готово за лагер?

- Той казва: "Аз искам да почиват в летен лагер." Важно е да се разбере, че пребиваването на детето в лагера е празник за него. А останалите - това е, което сме избрали доброволно. Но ако родителите наистина искат да изпратят детето на летен лагер, трябва да се опитваме да предложим на детето на място, където той ще отиде с желанието.

Как да отида за първи път