отглеждането на пипер разсад вкъщи и се грижи за фехтовка разсад

Отглеждане на пипер разсад у дома: фехтовка и грижи за разсад

На застиване пипер
След семена пипер са засети в земята, с капацитет от култури трябва да бъдат покрити с найлон и поставете на топло място. Спомнете си, че земята трябва да бъдат предварително обработени и подготвени за семена за посев. и в процеса на засаждане на разсад пипер трябва да се придържат към определени правила. В този случай, шансовете за получаване на добра пипер разсад е увеличил значително.Грижа за разсад на пипер на кирката

 • Температурата на почвата преди поникване трябва да бъде 25-28 ° С 4 дни след засаждането пипер семена трябва да се поръсва почвата с вода. 6 - 10 дни може да се очаква появата на разсад.
 • Като издънки се появяват, под полето за разсад се прехвърля върху перваза и отстранен от полиетилен. След разсад температура поникване почвата в продължение на 2 - 3 дни желателно намалени до 20 ° С След това температурата се поддържа при 22-25 ° С
 • Seed кутия разположен в ярко място. За младите чушки не са сгънати към светлината и равномерно осветени, съд под разсад нужда на всеки 2 - 3 дни, за да се завърти по отношение на прозореца. Също пипер разсад може dosvechivat fitolamp.
 • Разсад пипер реагира много лошо за проекти, така че трябва всеки възможен начин, за да я предпази от това.
 • След 3 - 4 седмици след поникването да очаквате да видите една или две истински листа. През този период, разсад на пипер полива веднъж седмично. Поене първите разсад се извършва 5 дни след появата. Поливане пипер разсад е необходимо умерено време, за да се уверите, че почвата е влажна през цялото време. Когато поливане е необходимо да се обърне внимание на факта, че в шахтата не се натрупва вода. Водата за напояване пипер разсад трябва да бъде топла (25-28 ° С), в противен случай разсад могат да изпаднат фомоза. Поливане разсад е по-добре защитени от вода.

Фехтовка пипер разсад

По-просто казано, фехтовка разсад - кът за разсад на обикновените контейнери за отделни контейнери. Фехтовка насърчава образуването на кореновата система на растението, поради растежа на страничните и външни корени. В дома, разсад на пипер е най-добре да се потопите в етап на две истински листа без задълбочаване или вграждане на не повече от половин сантиметър. В тази фаза на разсада са по-лесни за трансплантация, отколкото във фазата на семеделен лист листа, защото те са по-големи. Помислете как да се потопите пипер разсад.

 • За няколко часа преди пипер разсад пикап трябва да бъде добре напоявана и изчакайте излишната вода да се оттича в картера. Dive пипер от суха почва не могат.
 • Прогнози разсад пипер е най-добре върху отделните чашки или саксии. За мотика може да се използва като пластмасови и торф чаши.
 • Напълнете чашките на почвата се смесват сте използвали при засаждане на пипер семена. Излейте топъл разтвор на калиев перманганат. чаша в средата направи дупка този размер, че корените на разсад свободно поставен в него, а не с фалцово изпълнение на земята.
 • Спуска пипер разсад, разсад внимателно да вземат за "уши", опитайте се да не се повредят стъблата. Сложете млад черен пипер в дупката, почвата и се поръсва малко трудно. шията Root може да бъде малко по-погребат в земята, но не повече от половин сантиметър.
 • Дръжте пръстите на разсад, внимателно го излее. Изчакайте, докато почвата е напълно абсорбира вода. Ако след поливане дупка твърде утихна, dosypte малко почва.


Грижа пипер разсад след мотика,

Сложете raspikirovat пипер разсад на перваза на прозореца. Грижа пипер разсад след мотика е в съответствие с контрол на температурата, поливане, торене и втвърдяване.

Когато за първи път, не позволявайте директна слънчева светлина за младите чушки. "Lutrasilom" може да покрие стъклото на прозорец, за да сянка пипер разсад. Разсад да растат прави и не наведе на една страна, често разположи чаша спрямо светлината.

 • Оптималната температура за отглеждане на пипер разсад

Контрол на температурата на почвата, не понижаване на температурата под 15 ° С Това е важно, когато нараства разсад пипер, тъй като при температура под 13 ° С растеж разсад спира. Се опитват да се придържат към такава температура: на слънце 23 - 25 ° С, 20 мътен - 22 ° С, през нощта 16-18 ° С

Поливане разсад пипер необходимостта от веднъж на всеки 5 - 6 дни. Произход напояване на разсад, извършени 6 дни след бране. Поливане разсад пипер е необходимо, така че водата напълно се намокря земята в чашата. Кутии за разсад трябва да бъдат снабдени с дренажни отвори че излишната вода да се оттича и не стагнация на дъното на контейнера. За поливане пипер разсад трябва да се използва умерено топла да защитава температурата на водата от около 25-30 ° С Преливане или изливане студена вода (16 - 18 ° С) може да доведе до спиране на растежа на разсад. Поливане разсад пипер на сутринта, което трябва да се предотврати черно краче болест по растенията.

Преди разсаждане в смлян черен пипер е необходимо да се хранят най-малко 2 пъти: 2 седмици след мотика и 2 седмици след първото хранене. Хранене въведени в почвата, в течна форма. Топ дресинг е желателно да се комбинира с поене на пипер разсад. Можете да използвате за пазаруване тор за разсад или лично варени.

Ако си бавен растеж на разсад трябва да се полива хумат разтвор или инфузия на чаени листа (използван чаени листа стъкло се поставя в бутилка три-литров, изсипва гореща вода, вари в продължение на 5 - 6 дни, дренаж и изтичане).

При бавно развитие и пипер разсад оставя изясняването на светло зелен цвят като захранване в земята може да се добави разтвор на урея (1/2 чаена лъжица урея 3 литра вода) или чрез използване на втечнен природен тор "идеален" (доза, съгласно инструкциите).

Ако има проблеми с развитието на кореновата система за изхранване на разсад може суперфосфат или разтвор нитрофосфата (1 супена лъжица тор на 3 литра вода). Можете да използвате и сух тор "Сеньор Домат" (доза в съответствие с инструкциите).

През периода на отглеждане на пипер разсад не е излишно да излее няколко пъти в рамките на няколко чаши дървесна пепел. Една чаша е достатъчно 1.2-1.3 ч.л. сода. Трябва да се внимава, така че пепелта не тече в завода.

Ако разсад пипер е raspikirovat в малки чаши, малко по-късно, когато растенията ще растат и ще бъде претъпкан, трябва да преминат на разсада до по-големи саксии с около 1 литър. Трансбордирам разсад трябва заедно с буца пръст, като в този случай тя не престава да расте. Почва за попълване саксии може да бъде взето същите като за семената и разсад бране на чушки, но трябва да го направи тор: кофа с почвена смес, добавете една супена лъжица на двойното суперфосфат и половин чаша дървесна пепел.

 • Втвърдяване разсад преди разсаждане чушки

Втвърдени разсад започват месец преди засаждането на открито земята черен пипер. За тази пипер разсад извадете на чист въздух, постепенно свикнали с живота на улицата. Температура на втвърдяване разсад не трябва да бъде под 15 ° С Pepper разсад трябва да бъдат защитени от въздушни течения и пряка слънчева светлина.