Отглеждане на разсад за цветя у дома и спални - цветя Енциклопедия

Има два начина да се отглеждат растения в цветната леха. възможно да се приземи семена на цветя директно в открит терен, както и че е възможно отглеждането на разсад за цветя в страната, следвани от промяна в лехата. И двете от тези методи са равностойни, но цветята, поникнали като у дома си на перваза на прозореца, цъфтят по-бързо. Препоръчително е да се използват и двата метода за да се гарантира нейното непрекъснато цъфтят цветна леха.Как да се засадят разсад цветя: основните правила

Разсад да растат цветя, необходими за вашата малка цветна градина, не е необходимо да оранжерия или парник, достатъчно светлина и топли перваза на прозореца.

Преди разсад да растат цветя от семена, са съобразени с основните правила:

 • за засаждане на разсад цветя в чашата или дъното на контейнера трябва да бъде направено преди засаждане отвори за водния поток;
 • семената на големи посяват цветя (ароматен грах, лупина, рициново масло. Calendula) е по-добре да сее в отделни саксии. не се повредят корените, когато ги разсаждане;
 • не добавяйте към почвата за засаждане на цветя на сеитба минерални торове - те могат да причинят вреда на слабите разсад;
 • за засаждане контейнер трябва да бъде напълнена с пръст почти до ръба на контейнера или чаша стена ще възпрепятства леки необходимо разсад;
 • когато засаждане семена на цветя за зеле да не бъде удебелени култури, посадъчен материал твърде плътно затварящ се тънки, протегна че ще бъде трудно да се раздели в словесен двубой;
 • през това време как да засадят разсад цветя, не забравяйте, че дебели издънки повече са изложени на черно краче заболяване;
 • че не заснема протегна, ги поставя в светлина и хладно място.

Как и какво цветя могат да бъдат засадени разсад

Как да расте разсад в дома цветовете и кои растения растат по подобен начин? Контейнери за култури могат да служат като пластмасови каси или височина тави 8 см.

Преди растителни разсад цветове, които се използват кутии, чаши, тенджери трябва да се изплакнат тъмно кестеняво разтвор на калиев перманганат.

Какво да расте разсад на цветя

Как да се засадят разсад на цветя, и това, което той трябва да се използва почвата? Като свежа почва, съдържаща умерено количество хранителни вещества и добра влага пропускливи. Състав на сместа. торф почва, торф и пясък (3: 1: 1). В страната на сместа включва голям речен пясък. Преди пълнене на контейнери получени засети почви внимателно прекарани през сито с размер на окото от 2 х 2 cm.

За растения, които са устойчиви на черно краче заболяване, в земята на смес можете да добавите една част от добре изгнили компост.

С цел подобряване на студоустойчивостта на растенията Aster семена. Gillyflowers, Chabot карамфил, сладки грах и накиснати 12 часа поддържат при стайна температура + 18 ... 20 ° С, след това в същото време се поставя в хладилник при температура близка до О ° С Лечението се повтаря до naklevyvaniya. Латинка семена се накисват за един ден, преди засаждане.

Отглеждани разсад метод, като цветя на културата. Астер, Ageratum, амарант, Antirrhinum, Impatiens. върбинка. Dianthus Chinensis, годишната Далия. godetsiya, шибой, лобелия, латинка. петуния. тученица, тютюн Bayberry и др циния.

Какво да расте разсад на цветя

Какво цветя могат да бъдат засадени разсад у дома?

Как да се засадят разсад в торфено компост саксии с цветя,

Преди разсад да растат цветя за тези растения, които не могат да понасят трансплантация е повреден глинена буца, се подготвят на торф компост саксии. Тези култури включват. мак, шибой, Kochia, резеда, градински фасул, грамофонче, сладък грах, латинка, декоративна тиква. Семена от сладки грах и латинка засаждат в саксии с диаметър 10-12 см, 3-5 зърна и зърна - един.

В процеса на това как да расте разсад цветя у дома си, е важно да се спазва разстоянието между засаждането и дълбочината засяване.

Какво да расте разсад на цветя

Големи разсад трябва да седнете на разстояние от 5-6 см, малък - 3 сантиметра; много гъста меча води до удължаване на стъблата и заболяване.

Има едно правило: дълбочината на засаждане на разсад трябва да бъде равен на диаметъра на семената.

Малките семена не са взети, покрити с почва, тъй като излизат достатъчно дълбоко в почвата при поливане. Средните семена се засяват в браздите направен маркер или линия всеки 2-3 см. Кутии, покрити стъкло. Големи семена се състоят в Lune, че е направил пръчка с маркер маркер дълбочина изисква засаждане, и покрити с почва.

Как да расте разсад цветя у дома: дясното аварийното осветление

Семената на всички цъфтящи растения поникнаха в тъмното. Веднага след като първите издънки, резервоари трябва да бъдат преместени в прозореца. Разсад растения като невен, петуния, тютюн, сладко, могат да се отглеждат на разстояние 0.5 m от прозореца с опция за допълнително осветление. По-близо до светлината трябва да бъде инсталиран с капацитет от разсад стеснителни, карамфили Шабо, сладък грах, тученица.За правилно допълнително осветление на посадъчния материал, използвани луминесцентни лампи 60W, moleno също така да използвате крушки с нажежаема жичка до 100 вата.

Какво да расте разсад на цветя

Осветителни тела трябва да се укрепят на разстояние от 30 см от разсад, и тъй като те растат повдигат. В балкони и веранди аварийното осветление трябва да се извършва и в облачни дни на всички прозорци, както и прозорците с изглед на север - при всякакви климатични условия. В прозорци със стари проекти, за да се подобри осветлението, пролетта открит вътре в рамката.

За нормалното развитие на разсад трябва да бъде допълнително осветление до 15-16 часа, в светлината на деня.

Фехтовка и закаляване, когато засаждане на семена на цветя за разсад

Фехтовка в завода се отстранява от контейнерите за засяване и съкращаване на 1/3 корена, която има добро въздействие върху разклонения. Всички култури трябва да бъдат малко цвете погребе, не заспива cotyledonary се отдели от земята. Малките растения (лобелия, тученица) може да побере няколко разсад. Растения с недоразвити разклонения и кореновата система в саксии потопите избегне увреждане на корена когато засаждане в почвата.

Мотика извършва след образуване на 2 същински листа на саксийни и по-добри - в чаши или торфен компост саксии.

Какво да расте разсад на цветя

Закалена (свикнали на открито), разсад се засаждат в лехи, когато заплахата от пролетта измръзване е преминал (в южната част на региона е в средата на май).

Втвърдяването се извършва преди засаждане на разсад на открито място, за да се избегнат тежки изгаряния слънчеви централи.

За да направите това, 10 дни преди засаждане на разсад вземат от стаята и се поставят в контейнера на място, добре защитени от ветрове. Разсад pritenyayut сутрин и вечер всички pritenyayut устройство се отстранява, като по този начин увеличава периода на пълно покритие. Три дни преди разсаждане в земята pritenenie изцяло отстранени. Един ден преди засаждане на разсад в почвата добре напоявана.

Поливане на цветя разсад и торене на почвата с торове

През периода на растеж на всички флорални култури изискват напояване. Контейнери с култури напоени, така че zemlesmes овлажнен до дъното, но не стават мокри. Периодично култури полива розов разтвор на калиев перманганат. цвят за поливане разсад е най-добре на сутринта.

Торене на разсад цветя отглеждат без кирки, направен веднъж "Rastvorinom" или "Kemira Suite", в размер, определен върху опаковката.

Фиданки от цветя едногодишни трябва да се захванете, тъй като времето не съкратен завода (в етапа на 4-5 листа), след това силно изготвен.

разсад култура, насочена към фомоза два пъти хранени с химически торове:

 • Първият път - разтвор на 1 г амониев нитрат или урея в 1 литър вода на базата на 1 стъкло 8-10 растения.
 • Второ - цялостно решение тор, съдържащ азот, фосфор и калий, по-малко от 5 г на 1 литър вода, прекарва една чаша 4-5 растения.

Fed флорални култура, когато се отглеждат най-малко три пъти:

 • Първият път 7-10 дни след засаждане карбамид или амониев нитрат (20 г в 10 литра вода).
 • II - в периода на интензивен растеж и началото на начинаещи пълен минерален тор за разсад "Akvarin флорални" цветове оръжия за масово унищожение "цветя" или "Universal".
 • Трето - в началото на цъфтежа калиев монофосфат, съдържащ само фосфор и калий.

Особености сеитба малки семки едногодишни. Това се осъществява в рамките на времето, определено за всяка култура предварително (2-3 дни), получен от посев кутии или чаши. Вземете една лека почва. Не са химически торове и повече пепел не трябва да бъдат приведени в него. На етапа на разсад и тръжни разсад достатъчно храна в самата почва. След обилно напояване розов разтвор манган и уплътняване на почвата преди засяването нивото в резервоара трябва да бъде 1-1,5 cm под горния ръб. Семена, смесени с фин пясък (1:10) се посяват сърфактант разпръсква "мъгла" и покрити със стъкло. Преди поникване съхранява при температура от 22 ... + 25 ° С

След появата на първия лист на стъклото се отстранява от първата реколта в продължение на 1-2 часа растенията постепенно свикнали с въздуха в помещението.

При засаждане на разсад и семена на цветя в земята?

При засаждане на разсад за цветя на лехата? Едногодишни цветя, които растат през разсад може да се засаждат на постоянно място вече цъфтят. По този начин, методът позволява разсад трябва да се поддържа постоянно в декоративна състояние цветна градина. тагетес, Астер, Antirrhinum, циния, сладък тютюн, лобелия, и много други.

Той се смята за високо качество на посадъчен материал от цветя за засаждане в земята нисък, набит, с 5-10 тъмнозелени листа.

Какво да расте разсад на цветя

След пресаждане на растението е добре напоени и повърхност тор хумусна почва, торф или дървени стърготини, което предотвратява образуването на кора, и забавя изпаряването на влагата.

Ако цветята понасят разсаждане разсад в земята е лошо, те могат успешно да се отглеждат nonseedlings начин. Тези култури включват. мак, латинка, шибой, Morning Glory.

Също така директно в земята семена могат да бъдат засадени :. мразоустойчив растения (Antirrhinum, Астер, невен, Alyssum, Кларк и някои топлина, любов (тагетес, Ageratum, рициново) засяване, произведени в специално подготвени площи цветни лехи.

Какво да расте разсад на цветя

Засети едногодишни цъфтят малко по-късно, отколкото засадени разсад, но растенията са по-мощни, здрави и устойчиви на болести, с много цветя.

Засаждане на цветя на открито място семената

Семената се засяват 2 пъти по-дебел, отколкото когато засаждане на разсад, запечатани най-горния слой на хумус почва, равна на три пъти дебелината на семената. Малките семена (мак, кученце, петунии тютюн) е само леко притиснати трамбовка на почвата и се поливат с лейка с фина мрежа.

Дебели разсад в засаждане на семена в цвета на земята е необходимо да пререждам възможно най-скоро, тъй като въвеждането на първа страница.

Втори тънки, когато растенията достигнат височина 8-10 см. След разреждане първите отпуск гнездо растенията 2-3, след втората - 1-2. След края на изтъняване на растенията, хранени с изкуствени торове. През лятото, грижи се разхлабване, поливане, плевене, мулчиране.

Под зима може да сеят астри, Antirrhinum, метличина, делфиниум, godetsiyu, Iberis, невен, Кларк, мак, Nigella, eschscholzia и др.

Какво да расте разсад на цветя

Се засяват в края на есента, след първата слана по такъв начин, че семената не разполагат с време, за да покълнат. Култури спят торф или хумус.

През пролетта преди поникване на почвата разхлаби. Впоследствие грижа е същата като в пролетната сеитба.

В грижата за най-важните годишни цветя: като цъфтящи пъпки смразяващи рязане. Оставянето на избелелите цветя клъстери върху растенията значително намалява декоративна цветна леха и да съкрати цъфтежа. Навременно култура произтича води до бързото развитие на странични стъбла и цъфтежа.

През есента, след измръзване растения, едногодишни се премахват от корен и здрави полагането в компост, с признаци на болестта - се изгаря. Почва изкопан от предварителния въвеждането на органоминералният торове (ОМУ) "Есен" суперфосфат или дървесна пепел и дълбочината на лопатите на щик.