Отглеждане на разсад от цветя; семена за посев на разсад през януари и февруари, тъй като разсад растат цветя

Какво да расте разсад на цветя
Да, от ранна пролет до късна есен, вашата градина цъфтяха и миришеше, подготовката за началото на сезона на растеж трябва да се започнат през зимата. Много цветя се размножава чрез семена, и така те бързо зряло и цъфнали, трябва да започнете да ги расте до пролетта, като се използва разсад метод на разпространение на семена. Правейки това не е трудно, но трябва експертните познания, които ние сме готови да споделим с вас.слушате статия

Какви цветя да сеят разсад

Първо трябва да се разбере за себе си какви цветя може да се размножава разсад метод. Сред тях са и двата годишни и двугодишни растения и многогодишни растения. От годишните цветя в разсада най-често се посее тези с по-дълъг вегетационен период, или ако искате да направите цветята цъфтят по-рано. По принцип е възможно да расте разсад във всички цветове с изключение на тези, които не понасят разсаждане. По-често сеят семената за разсад цветя: Карамфил Шабо, лобелия, петуния, цинерария, snapdragons, сладък грах, циния, невен, латинка, kosmeya. невен, резеда, здравец, гербери, гайлардия. виола, теменуга, иглика, балсам, бегония, върбинка, Ageratum, Астер, Кларк. флокс, шибой. Салвия. godetsiya, лупина. Lavatera, и много други.

При засаждане на разсад за цветя

Какво да расте разсад на цветя

Какво да расте разсад на цветя

Как да расте разсад на цветя

Кашпи за разсад на цветя.

Читателите често питат какво е най-добре да расте разсад - в кутии или в саксии? Разбира се, че е по-добре в саксии - сее в отделен контейнер, а след това не трябва да се ангажират с спаринг издънки. Разсад не е контузен, рискът от инфекция е сведена до минимум гние. Въпреки това, на разсад в дома обикновено се съдържат в ложата и на первази, и там не са прекалено много места. Ако не сте фен на разсад метод, а вие трябва само три или четири контейнери за разсад, разбира се, е по-добре да се използва за засаждане саксии. Но ако имате големи планове, най-добре е да се използват пластмасови касети за разсад от подноси, чаши или кутии. Да не се пресели картонени опаковки, особено под млечни продукти - в момента те са третирани с някои вещества, които потискат изпари едва излюпени издънки защо те замръзват и не се развиват. Резервоарът трябва да бъде чиста, да цветя разсад не се чувстват дискомфорт. Най-добрите контейнери за разсад - саксии, торф. Техните порести стени осигуряват дишане и влага корен слой на почвата, отглеждат разсад могат да бъдат засадени на открито място директно към тях, без да вредят екстракция на контейнер корени на млади растения. Тези съдове не съдържат никакви токсични вещества или патогени, те са достатъчно силни и в сухо и мокро. Добрата способност за средни растения растат трева разсад таблетки, които набъбват при накисване и образуват вид на чаша напълнена с торф субстрат. Това е идеалният прибор за разсад, но подходящо, защото прибори за култури и малки пластмасови чаши за еднократна употреба за течни хранителни продукти, както и големи развъдни кутии. Основното нещо, което е в дъното на дренажни отвори, и е под долната тава за излишната вода.

Какво да расте разсад на цветя

Почвата за засаждане цветя.

за засаждане на земята трябва да е различен такива качества: отпуснатост, лекота и последователност на порьозност, тя трябва да бъде добре въздухонепроницаемост и задържане на влагата, както и да отговарят на изискванията на културата, които възнамерявате да расте. не са подходящи за получаване на почвата компоненти като: компости всички видове, земята лист (изгнили листа), изгнили тор, дървесни стърготини, низина необработен торф, нетретирани торф земята, нарязана слама, сено отпадъци, дървени стърготини, напоена kreazotom или лекувани с лак, неизмити морски пясък , яма пясък, немити от глина. Използвани за производството на почвата: торф, охладено или ерозира низина торф, пясък или песъчлива глинеста ливада, но не и зеленчуци, торф почва след топлинна обработка, торфен мъх, нарязан иглолистна дървесна кора, сухи борови иглички, зърнени люспи, фъстъци корпуси, натрошени. река и кварцов пясък, перлит, вермикулит, Агроперлит, стиропор гранулиран, прахообразен пемза и разширена глина. Един класически пример на субстрат за разсад: 65-70% стърготини, 25-40% пясък.

Можете да си купите почва за разсад в магазина - в момента е огромен набор от почвата за засаждане. Така например, в поредица от земята Flower Live Earth, почвени флора, градинска пръст, Violet, Universal, и така нататък. За да изберете вашата почва, трябва да се знае точно, в която основата е ваш разсад ще растат най-добре, и да изследват състава на почвата, предлагани в магазина. Обърнете внимание на тор готов pochvosmesi - и тяхното изобилие да се предотврати виждате разцвета на вашите растения. Ако почвата фосфор, калий и азот в диапазона 300-400 мг / л, може да се използва само като компонент на сместа или разсад пикирани за разсад отглеждат в него, но по такъв почвата за засяване на семена нежелателно, тъй като разсад ще великолепно зелен, а пъпки форма няма. Да не се използва като субстрат за разсад градина земя, защото тя е небалансиран в минерален състав и в него присъстват патогенни микрофлора и ларви на вредители. Но почвата за кактуси, подходяща за отглеждане на разсад, но преди засяването, да му се регулира процеса на вземане на киселинността доломит, ако е необходимо. Учебник за разсад, купете го или това ще ви е създаден, преди сеитба желателно да се стерилизира в фурна фурна или микровълнова печка.Е, не забравяйте, таблетките торф - в много случаи това е наистина най-доброто решение.

Какво да расте разсад на цветя

Лампи за засаждане на цветя.

В края на зимата или началото на пролетта дни са все още една дума, и отглеждане на разсад, не е достатъчно за развитието на дневна светлина, така че понякога трябва да се създаде изкуствено осветление за тях. Какво лампи са по-добре за тази цел, както и как да организирате осветлението? За да се изключи от списъка на лампи с нажежаема жичка, защото те секретират големи количества топлина, но не се излъчват лъчи на желаните растения. Избор трябва да се направи между лампите и fitolamp спестяване на енергия. На енергоспестяващи лампи за индукция кълняемост трябва да бъде избрана. Лампи с топла спектър трябва да се подчертае разсад, които се включват във фазата на цъфтеж и енергоспестяващи флуоресцентен спектър подходящи за осветление на разсад през целия жизнен цикъл на отглеждането му. Инсталирайте лампата перпендикулярно на кутиите с разсад.

Какво да расте разсад на цветя

Грижа за разсад на цветя

Поливане Разсад на цветя.

Първият поливане се извършва почвата преди засаждане, като засяване на семената в влажна почва, но след това, до появата, почвата не полива - обикновено под стъкло или под слой от почвата остава влажен за дълго време. Излюпени разсад След отстраняване на филма се полива редовно, за да се запази почвата е винаги поддържат влажни, но не мокри. Продължителното преовлажняване на почвата има опасност от загниване на корените. Навлажнете почвата с разсад, че е желателно през първата половина на деня, тъй като вечер поливане води до факта, че растенията се протегна и да растат болезнени и слаби. Вода за поливане разсад трябва да защитава 2-3 дни. Добри резултати се получават чрез поливане разсад разтопят вода, особено преди засаждане на открито място. Те изискват често поливане далии. ароматизиран тютюн и латинка. А петуния, флокс. тученица. астри. snapdragons, невен и tsiniyu да се полива само когато изсъхне горния почвен слой. Температурата на водата за напояване не трябва да бъде под 21 ° С. Поливането се извършва по различни начини: корените чрез пръскане от спрея, се използва като метод на дъното поливане - всичко зависи от това, което расте разсад.

Какво да расте разсад на цветя

Температурата на цветовете на разсад.

След като сте закупили и стерилизирани разсад субстрат, сложете го в съд, закален семена цирконий или Epinay (това не се отнася за закупените семена, които вече са подготвени за сеитба), разпределени на семената над повърхността леко се притиска в основата, поръсва им почвен слой , чиято дебелина зависи от размера на семената - уплътняване трябва да бъде три пъти дълбочината. В някои случаи, семената не погребан, просто ги натиснете в повърхността на почвата. Ако сте посели в суха почва, навлажнете културата, но само от разпръсквача. Сега е времето да се изгради оранжерия за разсад. Обикновено това е достатъчно за покриване на контейнера с фолио или стъкло. Понякога, за да се ускори поникването на семената tugovskhozhih е необходимо да се осигури по-ниската отоплителна мощност с засяването до температура 2-3 ° С по-висока, отколкото в стаята. Както и да е, ние не трябва да се запази капацитетът на студено перваза на прозореца, защото в допълнение към добро осветление семена нужда топлина, за да расте. Ето защо, сложи семената върху парче пяна или друг щанд, че между перваза и кутията с засяването на такова разрешение. Идеалната температура за поникването на семената термофилни култури могат да поемат 25-30 ° С, и за студено устойчиви 18-15 ° С. Когато ще няма да бъде необходимо леторастите и оранжерии за разсад, стъкло или филм се отстранява, и по-нататъшното развитие на разсад се извършва при температура от 20 ° С. Разбира се, това са общи препоръки - всяко растение и неговите изисквания към осветлението и температурата. Ако сте закупили семената в магазина, в оригиналната опаковка, трябва да е инструкция или препоръка, за да посее семената на това растение е. Но ако инструкциите или препоръки за пакет семена няма, нашият сайт е винаги с удоволствие ще Ви предостави необходимата информация, не забравяйте това.

Разсадът на цветя.

Кирка разсад трябва да се извършват в момент, когато разсадът се развиват първите две от тях (не cotyledonary) лист. Ако ще забави трансплантацията, разсад ще се утвърди много по-зле. Защо гмуркане разсад? За да се увеличи площта на своята сила, тъй като растящите корени на разсад поемат повече пространство. В допълнение, на разсада става близки и над земята. Водолазните разсад са най-добрите в саксии, торф, защото, когато дойде време за засаждане на открито място, те могат да бъдат поставени в ямките, без да махате от котлите, които в последствие не се намесва, за да растат и се развиват корени. Някои цветя не се нуждаят от фехтовка и растения с дълги докоснете корени, така че да не ги наранят в словесен двубой и трансплантация, е необходимо незабавно да се сеят в саксии, торф от едната. Ако pikiruete издънки в публичния поле, разсад са седнали за най-голям завод зародиши на разстояние 5-6 см един от друг, и малки - с интервал от 2.5-3 см При пресаждането вземе разсад не е стъблото, и за. котиледона листа, а в края на процедурата, преместете кутията с разсад за няколко дни на тъмно място.

Какво да расте разсад на цветя

Торене на разсад на цветя.

Около две седмици след кирките трябва да направите първото хранене, което е лопен 01:10 основава на решение на торове върху една чаша 8-10 разсад. След две седмици, наторяване разсад от същия състав, но към тях се прибавят един и половина грама амониев нитрат и суперфосфат три грама на литър в размер на една чаша 4-5 разсад. Вместо да използвате лопен птичи тор, а вторият храненето направите решение Agricola пепел или за цветя. Добавяне на емисия в напояването на почвата предхождат, торове, които не са изгорени до тръжните корените на разсад. И внимавай за концентрацията на решения, които да ви подготвят за внасяне в грунт с разсад: върху опаковката на инструкции тор за подготовка на решения, предназначени за хранене на възрастни растения, и вие трябва да направите решения два пъти по-слаба.

Две седмици преди разсаждане на открито място или да го преместите в студена оранжерия е необходимо постепенно да привикнат разсад до температурата, при която ще бъдат те. За да направите това, да вземе разсад всеки ден в двора или на откритата тераса. Такива мразоустойчив растения, като цинерария и Antirrhinum, започват да се носят на открито на сянка, когато температурата на въздуха 8-10 ºC, за други растения е прекалено студено, трябва да изчакате по улиците създадена температура 10-12 ° С, и едва след това старт втвърдяване , За първи път на престоя на открито, не трябва да продължава повече от 2 часа, освен това, че е необходимо за защита на растенията от въздушни течения и пряка слънчева светлина. След това, растенията започват да се отвори за кратко на слънце, всеки ден се увеличава продължителността на престоя разсад на открито и на слънце. Колко дълго може да си разсад правят преки лъчи зависи от характеристиките на културата, която се разраства. Втвърдяване - много важна процедура, която зависи от това, колко успешна ще се проведе трансплантация разсад на открито място, и какво ще бъде тяхното по-нататъшно развитие.

Какво да расте разсад на цветя

При засаждане на разсад за цветя на открито място


Privet - засаждане и грижи, видове и сортове
Fir - засаждане и грижи, отглеждане и видове

Моля, дайте оценка нашия сайт. Опитахме толкова трудно;)

Какво да расте разсад на цветя

Stapelia растение (лат. Stapelia) принадлежи към род многогодишни сукуленти семейството на Asclepiadaceae, има около сто вида растат.

Какво да расте разсад на цветя

Arabis растение (лат. Arabis), или принадлежи към род Arabis тревисти многогодишни растения Brassica семейството на или кръстоцветни, която има повече.

Какво да расте разсад на цветя

Легенда на папрати, цъфтящи в нощта на Иван Купала, е пряко свързано с нашето семейство. Дядо ми е бил някога един млад човек ходи в нея.