Отглеждане на картофи в чували засаждане, мнения

За постигане на оптимални резултати и да се получи по-висок добив на отглеждането на картофи прилагат различни техники на открито място или в контейнери. От изборът на метод се влияе от специфичните климатични условия в региона, наличието на свободно пространство да расте, както и сложността на процеса. Като прозорец контейнер може да се използва за засаждане, вана или друг подходящ съд за тази цел. Той е широко се практикува отглеждането на картофи в торбички. Такъв метод е сравнително прост, изисква минимална финансова инвестиция и с дължимата грижа дава добри резултати.Отглеждане на картофи в торбички

Отглеждане на картофи в чували: технологии и грижа

Преди да засадят картофи в торбички, е да се определи избора на тип С на капацитет за засаждане, почва и тор за картофи. за да се осигури място да се сложи чантите и да вземе предвид някои други фактори. Голяма част от това, зависи от целите, които си е поставил градинаря: за да получите по-ранна реколта, за да спестите място на сайта, за да се постигнат добри резултати с минимален време и усилия, или просто да експериментирате с нов начин на отглеждане.

Изборът на торбата. Налични засаждане на картофи в производството на торбички фабрика в нормални или трайни найлонови торби от захар, зърнени храни и други продукти в насипно състояние. На пазара доста голям избор на сглобяеми торби с различен размер и обем (за предпочитане в диапазон 30-100 L). Повечето от тях имат дръжки за носене, перфорирани за подобряване на метаболизма на кислород и отстраняване на излишната влага и могат да бъдат снабдени с подвижни клапи. Тези контейнери са предназначени за няколко сезона работа, срока на експлоатация зависи изцяло от условията и наличието на физическа повреда. Отглеждане на картофи в торбички, изработени от плат или хартия, не се препоръчва - с течение на времето те губят своята форма и сила под влияние на влага, има пропуски и усилията по засяване и грижи могат да бъдат сведени до нула.Местоположение. За нормалния растеж и развитие на картофите се нуждаят от добро естествено осветление, така че трябва да се помни: Картофи в чантата, поставени по протежение на железопътните линии, стени, огради и други удобни места, но не и в сянката на дървета или сгради. Също така се избегне места с висока влажност постоянно ниво (канавки, потоци), тези условия могат да доведат до загниване на грудки.

Грижа в процеса на растеж. Преди засаждане картофи в торбички, дъното се излива 10-15 см слой от почва и компост (добавяне на торф и хумус разрешено), след това грудките посочени "очи" нагоре, поръсва почвен слой и обилно напоени. Брой на грудки варира от една до пет, в зависимост от размера на торбата. Когато прясно зеле достигат височина от 3-7 см, залейте една торба на земята отново. Важно е да се предотврати никнат издънки на по-голяма височина - на такова зеле коренова система и, съответно, клубените не може да се формира вече. По този начин, чантата е постепенно, пълна с почва за най-малко 2/3 от височината, а след това цялата грижа е навременна поливане. За напояване е необходимо да се обърне специално внимание, тъй като земята в чантата изсъхва много по-бързо, отколкото в останалата част на сайта.

Преглед на отглеждането на картофи в торбички

Отзиви за отглеждането на картофи в торбите се различават в оценките на този метод от ентусиазирани възхищението да завърши разочарование. Често, дори и градинарите с десетилетия опит в отглеждането на картофи, които не могат да постигнат някакви задоволителни резултати, отглеждане на картофи в торбички. Може би въпросът е, че технологията на отглеждане на картофи в торбички, е малко по-различна от традиционните начини и някои неща, които просто се пренебрегват. Така че, е изтекла време podsypaniya земя по време на вегетация само няколко дни, можете не само да загубят голяма част от реколтата, но и да унищожи растението като цяло. Друга причина за ниската ефективност на напояване може да бъде погрешно - прекомерна влага ще изгние клубените и липсата на вода до малък брой и малък размер на картофите.

Отглеждане на картофи в чували от много години много популярни, тя има своите поддръжници и получи много положителни отзиви. Повечето повреди при използването на този метод и, като последица, появата на отрицателни отговори се дължи на нарушение на картофено технология култивиране в торби.