Отглеждане краставици на открито място от семена pro100ogorod

Кога да засадят краставици на открито място

Всяка година ние често се крият нашите краставици под филма. Там те са удобни. Отглеждане краставици в страната при парникови условия е хубаво нещо, но ако това не е възможно да се установи дори малка teplichku.Използвах да купуват семена и разсад растат краставици в дома. Но това беше неприятен, и те като че ли да се яви в последно време, но след това изчезна малка. Това просто не се направи, за да ги спаси.

Засаждане на краставици на открито място. опит

Преди засаждане краставици, е необходимо да прекарат няколко важни събития.

Избор на място

Сайтът избран за краставици слънчеви и безветрие. Там съм израснал грах. Само най-rasprekrasny предшественик, заедно с домати, лук крушка и ранни картофи. Засаждане на семена може да бъде, както се оказа, и в тази област, бе пъпеш поле, пъпеш или скуош, само преди 2-3 години.

Независимо от всички учения на речи, така че да не се копае през есента вдигна цялата площ на щик лопата. Туфи не се разпадат на почвата за зимата замразени правилно. избраните Всички растителни остатъци.

Ако почвата е кисела, че трябва да се варосани. Това, което направих.

подготовка на почвата

Преди да засадите семената в средата на май, броят на 5-ти въведен в състава на почвата на квадратен метър:

  • хумус (1 кофа);
  • комплекс тор (2 супени лъжици ..);
  • дърво пепел (1 чаша).

Прочетете онлайн: Какви са семената на краставици са най-добрите - хибриди

Известно е, че вместо хумусни съседи дават употреба "BIUD" (органичен тор).

След торене отново изкопани и хвърли манган разтвор, предварително загрята вода (1 кв. М - взеха 6 L).

За да се затопли земята и тор лесно разтворим, корицата легло с фолио.

Ако почвата е тежка или подгизнал растат краставици от семена се препоръчва по билата с дълбочина 1,5-2 см печат.

подготовка на семената

За да се подготви семена достатъчно тях се накисва в продължение на един час в силен разтвор на калиев перманганат. Така че, те са дезинфекцирани. След това се промива с течаща вода. Бъдете сигурни, за да се получи расте. И наскоро започна да използва biostimulant растеж "Appin" за 12-15 часа.

семена за посев

Веднага след като температурата на почвата се затопля до 18-23 градуса, времето, за да засадят семената на краставици на открито място.

Времето е нестабилна, и през май, защото прекарвам сеитба на семената на краставици в края на май, когато няма заплаха под нулата почва.

Подготовка жлебове (3-4 см дълбочина.), Вода и се разлива техните семена разположени на 10 - 15cm. Аз спя добре пюре земята, без бучки.

Яви семеделен лист листа на Пропускането портата. Оставям между разсад на 20-25 см Имайте предвид, че аз използвам ножици и издърпайте слаби растения -. Отрязани. Корените на съседните краставици не са повредени.

Грижа на културите

Аз се грижа за реколтата, тъй като тя трябва да:

  • Редовно отстраняване на плевели;
  • поливане;
  • Аз наторяване;
  • борим вредители и болести на краставица.

Прочетете онлайн: Китайците на бучката получат кофа с картофи

Преди цъфтежа окопаване прекарвам за изграждане на главната маса и увеличаване на плодородието.

Само полива с топла вода рано сутрин, или когато здрач. Честота на поливане в зависимост от влажността на почвата (2-4 дни).

Когато плодовете започват да узряват, напоителни увеличава.

В никакъв случай не позволявайте на почвеното засушаване или преовлажняване. От тази листата пожълтяват и плодът стане горчивина.

Прекарвам корен торене на всеки десет дни. Аз използвам:

  • лопен разрежда с вода (1: 5);
  • суперфосфат (10 литра вода - 30-40 д).

Правилната грижа за краставици винаги дава отлични резултати. Краставица засаждане здрава и плодородна.жътва

Не позволявайте на плодовете растат по-големи, в противен случай новата яйчника са редки. Защото почти реколта всеки ден от сутрин до обед горещото слънце.

И все пак, трябва правилно да берат краставици. Без да докосвате камшик страна, само палецът натиска върху стеблото, държейки на индекса.

Естествено, ако видя, че една краставица пациент, аз не го оставят.

Ако той идва при вас, пишат. С уважение Людмила Ostrovskaya.

Въпросът ми към мъдрите градинарите: как да се справят с мозайка от краставица?


Кога да засадят краставици на открито място

Какво да направя, за да се угояват домати не и да не се увеличава зеленина? Това е увреждане на нашите култури. Има няколко начина за спиране на процеса на угояване домати, а ние гледаме на тях сега. Как да се определи на fatliquoring не готвя домати в оранжерии богата на хранителни вещества почва, между другото, за доматени растения и краставици до. През есента достатъчно количество тор, както и по време на вегетация [...]


Кога да засадят краставици на открито място

Добре дошли на работниците и овощни градини, поздравяват последвалата пролет. Днес темата е интересна е фактът, че се говори за доматено дърво. Marvel, че всеки иска да порасне на сайта му. И защо не? За това растение е перфектен доматен сорт "Октопод f1», което извади преди няколко години. Хибридни неопределен група необичайно карпалния домати, неограничен [...]


Кога да засадят краставици на открито място

Не всеки е чувал, че доматите отглеждани метод nonseedlings. Въпреки това, този метод се изпитва чрез дълго практика в южните Урал, особено подходящ за средната лента. Как да растат домати от семена метод nonseedlings на нарастващата метод домати nonseedlings, семената се приготвят по традиционния начин. Много добър ефект върху тяхното поникване и обеззаразяване накиснете в хумусни киселини, въпреки че това не е задължително. [...]


Кога да засадят краставици на открито място

Всеки знае, че за да получите добра реколта от домати, се нуждаят от подходящи условия на задържане. Но това не е достатъчно, най-важното, за да избера най-подходящия зеленчук култура. Туристи обикновено се губят в огромно разнообразие от семена, и продавачите наистина имат какво да ни каже за сортовете домати. Гледаме на снимката с красива плодове върху тях и изберете. Но всички домати в търговската мрежа разновидности на условно разделени [...]


Кога да засадят краставици на открито място


Кога да засадят краставици на открито място

Това е време за прибиране на реколтата, а с него и семената на любимите домати. По какъв начин може да се направи. Събиране на семена от домати сам избира домати, тъй като на сортова вместо хибридни семена. Защо се прави това? Защото в добър добив и устойчивост на болести, хибриди, за съжаление, в следващото поколение не ще наследят свойствата на родител. И след това, [...]


Кога да засадят краставици на открито място

Тази година е - домати дълго vyspevayut. И наложена много, че щастлив, но не искам да узреят. Защо не се изчервявам домати, и дали има обяснение за това? Проблемът с дълги узряване домати сблъскват почти всички градинари. Те започват да спечелят малко или цвят, или да виси на храстите, nalivshis само млечни продукти. И след това, по-долу плодовете стават червени, и [...]


Кога да засадят краставици на открито място

За лечение на храстите на домати, ще трябва да се научат причината за листо ролка. За съжаление много от тях, но проблемът е решен. Това говори за Pro100ogorode. Причини за възникване на листо руло в доматен Визуално, вече е възможно да се определи това, което не съм ги искал. Листата се виеха "лодка" Ако листата се извиват навътре и нагоре, това означава, че растението усвоили картофи листна въшка. Разгледайте внимателно доматите. Това [...]


Кога да засадят краставици на открито място


Кога да засадят краставици на открито място

За развитието и плодните растения проследи са необходими елементи целия вегетационен период. Липсата на един или повече микроелементи води до факта, че растението е натиснат, бързо предмет на гъбични и вирусни заболявания, и като резултат - загуба на култури. Липса на даден хранителен може да се открие визуално проверени растения. Диагностика, трябва да се премахне липсата на енергия в близко бъдеще, [...]