От това, което е ниско кръвно налягане и как да го върне към нормален, здравословен живот, здраве и аргументи

Притежателите на болестта не трябва да се завиждаха. Всички метеорологични крайности gipotoniki (хора с ниско кръвно налягане) се чувстват.

Раздразнителност, тревожност, чувствителност към студ, тенденцията за морска болест и прилошаване превърне живота си в непрекъснато мъчение. Можем ли да им помогне? Обръщайки се към експертите, ние решихме да се създаде бележка, което провокира развитието на артериална хипотония и която помага да се справят с това състояние.Как да се идентифицират

Счита понижено налягане под 100/60 мм живачен стълб. Чл. при мъжете и 95/60 mm Hg. Чл. жени. Ако постоянно, че налягане означава, хипотония, който имате.

Какво предизвиква? Физическата неактивност

Физическата активност може да бъде свързана с заседнал (заседнал) начин на живот или да бъде принуден (например, във връзка с болестта). И само влошава симптомите на хипотония: намаляване на обема на мускулната активност води до влошаване на функционалното състояние на сърцето, на апарата за свиване на мускулите и тон, намалена вентилация, разстройства на минерални и протеинов метаболизъм, засягащи централната нервна система.

► подходящи упражнения. Един добър ефект върху дейността хипотензивни имат плуване, джогинг, каране на ски, аеробика.

► Нормализиране режим и спокоен сън. 8-10 часа сън - жизнена необходимост за всички хипотензивно, основа за поддържане на нормалното им живот. Не е тайна, че сънят е важен синхронизатор на биоритмите в организма, стимуланти функционалната активност на сърдечно-съдовата sictemy, симпатични и парасимпатиковата подразделения на вегетативната нервна система. И, разбира се, хипотензивно "предписано" на пълен работен ден, едновременно с редуване на умствено и физическо натоварване.

Работа в опасни среди

Това улеснява развитието на хипотония: подземна работа в атмосфера на висока влажност и висока температура, продължително излагане на ниски дози от йонизиращи лъчения, микровълнови електромагнитни полета, опиянени химикали.► Ако хипотонията е причинена от професионалните рискове, по-добре е да прехвърли на друга работа.

► втвърдяване. Е създадена през хипотензивния дневни душове, фрикция, душ-батерия. В основата на тези процедури е тонизиращо действие, а не само на апаратура предписание на кожата, на съдовия тонус, но и върху имунната система.

Чрез провокатори хипотония включва някои заболявания на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, сърдечно-съдовата и централната нервна система, някои заболявания на дихателната система, както и дуоденална язва, холецистит, хепатит, цироза на черния дроб, и анемия. Остра хипотония може да се развива като в голяма загуба на кръв с масивни травми, отравяния, топлинен удар, удари с различен произход.

► лечение на заболявания, причинени от намаляване на кръвното налягане, което води до нормализиране на последната.

► билкови стимуланти. Става въпрос за така наречените adaptogenes естествен произход, които подобряват съдовия тонус и артериалното налягане: тинктура от елеутерокок, жен-шен, лимонена трева, Aralia. Но е важно да не се прекалява: някои gipotoniki са много чувствителни към тези лекарства. От лекарства за хора, страдащи от ниско кръвно налягане, предписани: ноотропти, cerebroprotectors, антиоксиданти, анти-депресанти.

лечение

Хипотония може да настъпи, ако се използва неправилно лекарства, които понижават кръвното налягане (невролептици ganglio- и блокери, нитрати и нитрити).

► Не се лекувам самостоятелно хипертония. По време на сърдечен удар, като нитрати само седи: рязък спад на кръвното налягане в изправено положение може да предизвика статично колапс (загуба на съзнание поради недостатъчно кръвоснабдяване на главата).

Професионални спортни

Сред многото спортисти хипотонични. Тенденцията към намаляване на кръвното налягане и забавен пулс нямаме нищо, а като защитна реакция на постоянна физическото натоварване, когато той започва да работи в по-икономичен режим. Такава хипотония експерти хипотония наричат ​​високо фитнес.

► Преди да запишат детето си в спортната секция, посещение на детски кардиолог. Особено тежко натоварване на сърцето дава хокей, фигурно пързаляне и футбол.

► масаж, акупунктура. Това е най-ефективен при пациенти с артериална хипотония терапевтичен масаж на шийката на матката район, прасци, ръце. Други доказани средства за "болестта на ниско налягане" - акупунктура.