Основни ястия от черен дроб

Черен дроб - истински склад на витамини, желязо, мед и други минерали. Кулинарните традиции на различни страни на черния дроб са оцелели безброй рецепти.Най-лесният начин да се готви на черния дроб "а ла Naturel". просто трябва да се изпържи резена телешко, говеждо млад yagnyachey или черния дроб при висока температура - 2-3 минути. от всяка страна, добавете сол и черен пипер на вкус - и ястието е готово. Пържен черен дроб е много добра с фъстъчено масло и капка оцет, той обикновено се сервира варени картофи или печени гъби. Основното нещо - не преварявам на черния дроб. Опитните домакини правят това: предварително накиснати в мляко или оцет марината пържени дроб точно толкова дълго, колкото повърхността на протектора не е червен сок месо, докато на черния дроб се обръща и отново изчака до акта на сок. Всичко е готово и черния дроб в същото време тя е нежна и мека.

Някои рецепти препоръчват леко търкалят черния дроб преди пържене в брашно - така че ще бъде още по-мек.Говежди черен дроб може да се пекат изцяло - в пещта или дълбоко пържене, печене време след определено при 15 минути. 500 грам тегло. Оказва се, много вкусно ястие, което може да се сервира само по себе си, и като гореща закуска.

Телешки черен дроб е правилно изпържи преди измазана горчица, и служат с пикантни сосове.

Тя заслужава специално разговор черен дроб от домашни птици - пиле. патица. гъска. И тримата са сред специалитетите признати и използвани за готвене печено. салати, разнообразие от мляно месо и пастет. Най-голямото търсене е за ястия от гъши дроб - черен дроб угоявани по специален начин на патици и гъски. Гъши дроб е наистина универсален: тя пържени, от него да направи пастети и терини (кръстоска между паста и желе от месо). Единственият недостатък - високото съдържание на мазнини. Черен дроб от домашни птици се съчетава перфектно с плодове - и сладко-кисел. Ябълки, малини, къпини - пресни или леко очи в масло - ще даде ястието екзотичен и празничен вид и вкус. Блюдо на чернодробните добре хранени светлина растително странични ястия или картофено пюре.

ние искаме да знаем

Какво знаеш за вино?

Абонамент за рецепти и съвети