Основи на мърчандайзинг как да се организира на вашия продукт

Предмети трябва да се поставят в зависимост от това, което продавате и кой е вашият основен купувач.


В кратки и разбираеми думи, търговия със стоки - достатъчно е количество, в точното време и точното място. Тя е на мястото, което купувачът ще забележите, с най-голяма вероятност.Купувачите са включени в стаята искате да отидете на пазар и да отидете направо. с тенденция да се превърне лявата. Това се дължи на физиологичните особености на лицето. Просто излезте десен крак е по-дълъг от ляво, така че, на известно разстояние, хората автоматично се превръщат в ляво.

Според навика да четат (отляво надясно и отгоре надолу), купувачите да прегледат и да вземат стоката, като отбелязва по-добре от тези, които са на тяхно ниво на очите.

Мъжете и жените се държат по различен начин. Мъжете по-добре забелязват стоките на по-горните рафтове, защото силния пол използва, за да гледам в далечината, и не забележите нещо "под носа", а жените, напротив, вижте подробностите близко разположени стоки и лошо известие нещо в далечината. В зависимост от това, което продавате и кой вашия основен купувач трябва да има на стоките.


Сега се изброят важните моменти.

1. 80-90% от купувачите заобикалят всички пунктове за продажба, разположени по периметъра на търговски етаж, а само 40-50% от купувачите заобикалят вътрешния серия;2. има групи продукти, за които се пада по-голямата част от купувачите, а останалите стокови групи са повече или по-малко свързани;

3. Избягвайте места в близост до отделите с най-продаваеми стоката.

- рафтове от дясната страна по посока на движение на купувачите

- преминаване на редовете на рафтовете в магазина

- места с добра фронтална преглед

- пространството в близост до касовия апарат

- рафтове от лявата страна по посока на движение на купувачите

- съхраняване на ъгли

- място, в близост до входа на магазина

5. изложбени товари (търговски марки) в зависимост от техния дял от пазара, или в съответствие с препоръките на изчислението.

Основните правила на дисплея на продукта.

1. Разстоянието между рафта и най-ниската точка съответно рафтове вербувани от четири реда (вода) до 8 линии съответно от височината на комина (чай, кафе, шоколад)

2. Винаги изложител лицето на клиента.

3. Не поставяйте продукта с главата надолу, назад или в насипно състояние.

4. Винаги се уверете, че етикетите са били разлепени на лицевата страна на опаковката, начетен и не се припокриват с името на продукта и други важни надписи.

5. Да не се приложи етикетите с цените на върха на името на продукта или други важни надписите върху опаковката.

7. Не поставяйте предмети с най-ранната дата на производство преди стоката на по-късно от датата на производство.

10. В изчислението създава блокове - по вид на продукта, марка или цвят.

11. Малък или стоки по-скъпо е малко по-висока.

12. В долната част - голяма опаковка или евтини стоки, насочени търсене.

13. Продукти, заредени или високо търсене може да се дублира на дисплея (а също и напускане на главната точка на продажба).

14. Търговски мебели трябва да бъде чиста.