Окислители за бои за коса, как да се избират, начина им на работа, делът на цената

боядисване на коса без окислител

Реакцията, която позволява да се боя на косата в нов цвят, се наблюдава само когато смесване боя с окисляващ агент. Самата боя "не работи" на косата, но тъй като във всяка опаковка отделно има специална бутилка на дадено вещество, известен също като на разработчика.Той е в основата на пълно оцветяване.

Опции оксиданти, разбира се, много по-малък, отколкото на опциите за цвят, но е важно да се знае, функции, което ви позволява да изберете правилния дуо и да получите наистина привлекателен и висококачествен оцветяване и изберете желания цвят.

Какви са антиоксиданти и как те работят

Окислител позволява бои за коса действат директно върху косата и къдриците - боядисани в желания цвят. Без него, боята не се отразява на косата и, следователно, да има смисъл да боядисване няма.

боядисване на коса без окислител
Действие се основава на окислителя, съдържаща се в нея водороден прекис, количеството, което е достатъчно летлив, и в различни изпълнения, е от 1,8 до толкова, колкото 12%.

боядисване на коса без окислител
Повечето жени най-малко веднъж, но мислят за това как да се облекчи коса. Фенове на природните ресурси могат да се възползват от по-нежни домашни средства. Вземете маски рецепти за изсветляване на коса в домашни условия.

Изберете функциите

Основното правило при избора на окислител, ако той не се продава директно на боята, е, че трябва да се избере като окислител от една и съща марка, която е купил боята. Само в този случай ще бъде възможно да се изчисли бързо правилните пропорции, посочени от производителя в инструкциите, в противен случай, трябва да се преизчисли необходимото количество оксидант, като се има предвид разликата в процента на водороден прекис.
Руска баня отдавна е смятан за един чудесен начин да се отпуснете и да се насладите. За по-голям положителен ефект върху косата трябва да се съчетаят на екскурзия в банята с комплекс от грижовните процедури. Вземи в kopilochku рецепти за маски за коса за банята.

боядисване на коса без окислител
Съотношения, необходими за приготвяне на бои, обикновено, посочени от производителя. Информацията е написано или самият мастилото или на окислител, ако се продава отделно.

За светли и много наситени цветове, това съотношение е обикновено равна на стойността, която е, боя и окислител се смесват в равни части (един за един), но тази стойност може да варира в зависимост от състава на производителя на боя, както и други характеристики. Ето защо трябва да знаете предварително как да се размножават по-специално боя за коса е купил с окислител, в какво съотношение да се смесват вещества.

боядисване на коса без окислител
Преди боядисване, много се интересуват от въпроса за това, което се случва, ако добавите към боя за коса, за да добавите по-малко, отколкото се изисква, окислителя. Както по-добре да се предотврати, внимателно изчисляване на необходимото количество, тъй като в този случай, боя е малко вероятно да падне върху качеството на косата - осветление ще бъде по-слаба и по-тъмен тон, а напротив, по-малко ярки и наситени. В случая да се отървем от сива коса има възможност, че боята с по-малко оксидант не ще бъде в състояние да го скриете.


Етерично масло от лавандула е като много от невероятната си изразителен аромат и способността да се успокои и да се отпуснете. Той се добавя към ваната, изсипва се в ароматни лампи и се втрива в кожата, но малко хора го използват за истинска магия инструмент в грижата за косата. Научете повече за използването на лавандулово масло за коса.

Между другото, това не е необходимо също така да се излива оксидант боя. Най-вече, достатъчно здрави, за поддържане на косата в твърде високи концентрации може да навреди на косата, а след това косата ще трябва дълго време да се възстанови. Но, както и, разбира се, не може да бъде боядисана коса коса без окислител. Ти дори не трябва да се опита да го направи, защото дори и ако се вгледате в боята преди смесването му с окислителя, то е възможно да се замени липсата на цвят - боя първоначално бяло, така че няма да се отрази на косата като структура, но тези пари ще бъдат изразходвани.

Lemon масло е бил приложен в грижата за косата наскоро, но въпреки това, момичето успя да оценят своите предимства. Дори преди тя започна да смажете грижа за косата, тя е била използвана, за да се облекчи пигментация и молове на човешкото тяло. Етерично масло от лимон не са в състояние да променят коренно цвета на косата, но тя може да бъде използвана без вреда за изсветляване на косата няколко нюанса. Повече подробности за косата изсветляване етерично масло от лимон.

допълнителни свойства

С окислител може да се постигне не само ярък и блестящ оттенък, но и да се измие боята в резултат не на качеството или оцветяване, ако CET получава, не отговаря на очакванията. Такава процедура се нарича ецване коса и обикновено то се извършва единствено в интериора условия като окислители, използвани за отстраняване на пигменти, се считат за по-строги, отколкото за боядисване.

Косата покрити специален състав с по-висока концентрация на водороден пероксид (над 12%), и след това се разпространява през косата, използвайки конвенционални гребени и се изплаква след стандартна шампоан време. Самата процедура не трае дълго, и в допълнение към окислителя с шампоан не се изисква за това, но експертите не препоръчват твърде много, за да се опита да се върне в първоначалния си вид. Също така, не често експериментират с нов цвят на косата - агресивното действие на окислители, дори и най-меките, постепенно изтънява косата, което ги прави твърде слаби и крехки.

боядисване на коса без окислител

Ето защо "фирма" да рисува с окислител и шампоан обикновено се добавят маски и грижовни масла - те съдействат за възстановяване на здравето на косата и да се намалят всички негативни последици.
Алтернатива на изкуствено осветление е нежен начин, въз основа на заквасена сметана, която и кори от цитрусови плодове и корен от джинджифил. Прочетете за крем за избелване на коса.

Цената на антиоксиданти, както и цената на боята не е много постоянен. Мнозина вярват, че тя е по-евтино да купуват готови комплекти, които се продават във всички супермаркети, като в този случай за окислителят и боята трябва да плати от 300 до 500 рубли. Но е важно да се помисли, че тези комплекти обикновено са достатъчни за много кратко прическа или коса със средна дължина, но собствениците на гъста коса на главата и дълъг нужда да се купуват най-малко две опаковки, които не са твърде печеливши.

Много професионална марка отдавна е производство на бои и окислители отделно един от друг. Това ви позволява не само да се вдигне на необходимите обеми, но също така да се определи силата оксидант, като се вземат предвид не само тона на боята, но и естествения цвят на косата, за да бъде "отрязан". По този начин, боята на разходите protsessionalnoy започва 300-400 рубли оксидант цена е приблизително същото количество. Но често не разполагат с обем закупена най-малко два боя, която ви позволява да записвате и защитава косата от твърде активни окислители, които могат да бъдат в боята обгаря.

Например, един литър Matrix окислител се намира на 700 рубли, а на всички едно и също количество Cutrin изобщо може да се купи за 550 рубли. Един от най-евтините счита оксиданти Kapous, литрови са на стойност 200-300 рубли.

Като цяло, това е много по-добре да се избере средствата за професионални линии - те могат да осигурят по-добър резултат, колкото е възможно, като се поддържа здравето на косата. В допълнение, тези средства са често най-печелившата опция.
В тази статия ще намерите най-добрите рецепти за маски за растежа на косата в домашни условия.
Много често, когато избирате продукти за боядисване на коса жени забелязват някои цифри, но едва ли някой се интересува от това, което е тяхната същност. Дешифрирането бои за коса тук.