окачване Сумамед детски инструкции за употреба и за обратна връзка майки, аналози и цени

Имат ли детето ви възпалено гърло, бронхит или подобна неприятна диагноза? Често в тези случаи, педиатри предписват лекарство Сумамед. Много майки се страхуват да боли трохи силно лекарство. Нашият преглед ще ви помогне да разберете, когато се показват Сумамед и дали да се прилагат.Как да се даде на детето си Сумамед
Сумамед окачване може да се дава на деца на възраст от шест месеца.

Как действа лекарството?

Сумамед с активни вещества азитромицин състав се отнася до ново поколение антибиотици. Азитромицин инхибира протеин синтеза на бактериалната клетка, забавяне на растежа и предотвратяване на възпроизвеждане.

Активното вещество се доставя бързо до мястото на заболяването, за сметка на кръвта и имунни клетки и осигурява незабавно действие. Терапевтичният ефект се запазва за дълго време. Поради тази скорост приемане на лекарството е само на 3-5 дни.

Сумамед приема веднъж дневно, което опростява процеса на лечение на деца, които не обичат да преглътне лекарството.

Това лечение Сумамед?

Сумамед насочено срещу агенти на много инфекции: Streptococcus пневмония, Chlamydia ...

Педиатрите антибиотици обикновено се прилагат в гноен тонзилит, тонзилит и фарингит (особено в случаите, когато детето не могат да понасят антибиотици пеницилин групи), синузит, бронхит, бактериална пневмония.

Как да се даде на детето си Сумамед
Антибиотикът е бил използван успешно за лечение на инфекциозни и възпалителни заболявания.

Често майката е на свой собствен риск провежда антибиотична терапия без да се консултира с лекар. Скъпи родители, Сумамед - силен антибиотик. И, като някакво друго лекарство, може да бъде взето само по лекарско предписание. Залог на ефективно и безопасно лечение - придържане към предписаната доза лекарства и следвайте инструкциите (изтегли в PDF формат).

Таблети или прах: какво ще отговаря на вашето дете?

Сумамед изписан във формата:

 • таблетки;
 • капсули;
 • прах за суспензия;
 • инжекция.

Най-малките пациенти: деца от 6 месеца (с тегло над 10 кг) до 3 години, педиатри предписват окачване Сумамед. Ето защо:

 • Има приятен плодов вкус;
 • в течна форма, лекарството е по-лесно да се даде на детето;
 • по-лесно да се подготви съответната доза медикаменти за лечение на малки тяло.
Как да се даде на детето си Сумамед
След добавяне на вода, на вкуса на лекарството прилича на сладко желе.

Капсулите не трябва да се назначават на пациенти под 12-годишна възраст, инжекция - до 16 години.

Сумамед Определят деца разбира доза 30 мг / кг телесно тегло: 10 мг на килограм телесно тегло на ден в продължение на 3 дни. Използвайте лекарството трябва да се следват стриктно дневна доза от лекарството. За правилното изчисляване, обърнете внимание на маркировката на опаковката. 500 мг, 250 мг, 125 мг, 100 мг - тези данни показват колко от активното вещество се съдържа в единична доза: таблетка, капсула, или 5 мл лекарство разведена (крайна суспензия).

Дори и ако сте видели подобрение в състоянието на детето веднага след началото на рецепция Сумамед, е важно да се вземат пълния курс на лечение. Само пълен курс лекарства дозата могат да убиват инфекцията. Ако лечението е прекъснато по средата, потулва инфекция ще се прояви с нова сила, но патогените вече са резистентни към антибиотика.

Важно! Когато получите Сумамед тегло не е по-малко важно от възрастта на детето.

Например, ако детето в продължение на три години, но тежи по-малко от тяхната възрастова група, дозата трябва да бъде изчислена като се има предвид, че е теглото му.Подготовка суспензия на Пример лекарство Сумамед 100 мг / 5 мл

Получаване Сумамед 100 мг / 5 мл след разреждане съдържат 100 мг азитромицин на 5 мл завършен суспензия. За приготвяне на разтвор, е необходимо да се добави в бутилка с 17 г прах 12 мл вода и се разклаща. Това води до 23-25 ​​мл лекарства (малък излишък обем от 20 мл, отпечатани на опаковката е предвидена да се компенсират загубите по време на дозиране).

Как да се даде на детето си Сумамед
Спирането ще причини на бебето много по-малко негативни емоции, отколкото горчив хап.

Получената суспензия може да се съхранява 5 дни при температура не по-висока от 25 ° С преди лекарство суспензия ограда трябва внимателно да се разклаща.

В кутията с лекарство вграден измервателен спринцовката и лъжица, с която удобно събира необходимото количество разтвор от флакона и получаване на детето.

За правилното изчисляване на дози, използвайте таблицата:

За лечение на деца могат да бъдат закупени на Сумамед форте същото лекарство. Той също се продава под формата на прах за суспензия, но се различава от конвенционалните висока концентрация на азитромицин: 200 мг - 5 мл. Лесен за използване при лечението на по-големи деца.

Сега нека да се изчисли колко трябва да се обърне много деца мл Сумамед антибиотик за детето си в една стъпка.

Изчисляване формула: = доза (10 мг активно вещество) х (дете тегло)

Ако се използва Сумамед 100 мг / 5 мл, след това 10 мг азитромицин съответства на 0,5 мл от приготвената суспензия. Тази сума се умножава по теглото на бебето.

Например, ако детето ви тежи 11 кг, е необходимо да се даде 5,5 мл разтвор в даден момент. Ако детето тежи 13 кг - 6,5 мл разтвор, съответно.

Как да се даде на детето си Сумамед
Ако направите всичко в съответствие с инструкциите, дъщеря се възстанови бързо.

Как да се получи суспензия от:

 • придържате към едно и също време на приема на лекарството;
 • Сумамед давате на детето между храненията: за предпочитане един час преди или два часа след като яде;
 • суспензията е необходимо да се пие малко количество течност.

Цените в аптеките

 • Сумамед, прах за суспензия, 100 мг / 5 мл, 25 мл. Цена - от 200 рубли.
 • Сумамед форте 200 мг / 5 мл, 30 мл - 500 рубли.
 • Сумамед таблетки 6 бр. в пакета - от 330 рубли.

Производители: оригинален и аналози

Българските аптеки продават оригинално производство на наркотици Сумамед хърватската фармацевтична компания "Плива Hrvatska" и компанията Teva, Израел.

Той е широко известен медицина азитромицин (България) с подобни свойства. В оригиналната наркотици Сумамед много копия: azivok, Azitral (Индия), Azitroks. Съобщение фактор, Zitrolid, Sumazid (RF) Sumamoks (Индия), Hemomitsin (Югославия).

Как да се даде на детето си Сумамед
Азитромицин - широкоспектърен антибиотик - аналог Сумамед.

Основният аргумент в полза на колеги - по-атрактивна цена. Въпреки това, той трябва да се разбира, че само оригиналът е преминал всички научни и лабораторни изследвания.

При производството на копия може да се приема като основа на първоначалните данни, но се използват по-евтини технологии за производство.

Нежелана реакция на Сумамед

Сумамед като всеки модерен антибиотик, който оказва върху организма като цяло най-лек ефект. Алергичните реакции към лекарството и изразени като проява на дисбактериоза. са изключително редки. С цел защита на детето от ефекти Hour антибиотици Сумамед номинирания актуализира с антихистамини (Зиртек, Suprastin и др.) И пробиотици (Atsipol, Lineks и др.) А след края на лечението се провежда курс за възстановяване.

Ако детето се появи повръщане след прием на лекарството. частен диария. бебе апатичен и сънлив - това са признаци на непоносимост. Спрете приема на антибиотика и да се потърси медицинска помощ.

Събрахме за вас някои визуална обратна връзка от опитни майки, които Сумамед помогна да се лекува деца.

"Когато дъщеря ми започна гнойна ангина, не се съмнявах, защото тази болест се нуждае от сериозна артилерия. В крайна сметка, на усложненията могат да бъдат много сериозни. Въпреки факта, че бебето ми е алергичен, антибиотик тя имаше доста добра и бързо продължи оздравее. "

"Хроничен бронхит - нашият вечен проблем. Форумите са прочели добри отзиви за подготовка майки Сумамед. И след периода на остра попита лекаря, ако можем да се пие далеч курса. До този момент лечението се проведе по-бързо и лесно. "

"На първо място ние поставяме ТОРС. Бяхме третирани с спрейове, пиеше колекция гърдите, измива се и зарови носа му. Но температурата е кашлицата не е преминала. В резултат на това, лекарят е назначил трахеобронхит и Сумамед. Пих 5 дни. Помогна. "

Не е необходимо да се даде на детето Сумамед при първите признаци на настинка. Този нов антибиотик поколение, бързо носи облекчение от тежки форми на инфекциозни и възпалителни заболявания.

Как да се даде на детето си Сумамед
Вземете който и да е антибактериално лекарство може да се предписва само от лекар.

Приемането на лекарството е оправдано в случаите,

 • когато не може да се забави и леко лечение;
 • Когато заболяването е необходимо да се справят възможно най-скоро, предотвратяване на неговото развитие, както и опасни усложнения.

О, и не забравяйте да ни постави на хъски, като кликнете върху бутона в ляво. )