Огради от метален профил фото и видео инструкции за инсталиране

Огради от метални листове със собствените си ръце

А ограда от метален профил е здрава и неизискващ в грижа

Огради от метални листове снимки, размери и цени на материала

Огради от метални листове със собствените си ръце

от велпапе ограда изглежда добре и да се превърне в дългосрочно решениеРазмери за гофрирани огради

Преди да се пристъпи към инсталирането на ограда от велпапе със собствените си ръце, трябва да бъде запознат с класификацията на материала, неговите основни свойства, методи за фиксиране и други нюанси. Познаването на основните измерения на вълнообразни листове за оградата може правилно да се изработи структура, за да се направи точно изчисление на необходимите елементи и за намаляване на излишния материал до минимум. Такъв подход в крайна сметка ще има положително въздействие върху стойността на цялата структура.

Огради от метални листове със собствените си ръце

За да се изчисли броят на листове оперира периметъра ограждащи част и ширина профилирана ламарина

Маркиране ламарина се извършва по следните параметри: дебелина на метал, височина на вълната (ребра) и стъпка вълна. Като се има предвид тези характеристики, има три групи от материала:

 • Марк S - се използва за стените на устройства, преградни стени и огради;
 • Марка H - използва се в изграждането на носещи елементи, както и да ги засили;
 • Марка NA - гъвкав материал за покривни, довършителни подове и стени.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Ограда от профилист може да бъде настроена независимо, без разходите за експерт или специализирано оборудване под наем

Вълнообразен лист, направен от материал, ролка с ширина 0,98-1,85 м. Какво е профилирана в оградите е по-добре? Дайте предимство на материала, който ще осигури необходимата здравина на конструкцията на ограда и в същото време няма да бъде твърде скъпо за цената. Прекомерното дебелина на листа, няма да навредят на строителството, транспорта и монтажа, но ще бъде по-трудно. Най-подходящи за изграждане огради ламарина има дебелина 0,5-0,8 мм, височина ребро от 8 до 20 mm.

Огради от метални листове със собствените си ръце
Огради от дърво: фото дизайн с модерен ръб. Видове дървени огради. Огради от дърво: Снимка на красиви сгради. Дървена ограда, оградата на дъските. Метални стълбове за огради.

Решете как най-добре да изберете платформа за оградите отчитат натоварването на вятъра във вашия район и за звукови изискванията за изолацията. Ако територията на къщата граничи с пътното платно, изберете метален материал с дебелина от 0,8 мм. Така например, форма листа на марката C20 перфектно се справи с shumopgoloscheniem.

Таблица 1. Размерите на някои класове показват листове, използвани за огради:

Основните параметри на листовете на велпапе

Полезен съвет! Чрез закупуване на велпапе с цветно покритие, не забравяйте да си купите кутия боя идентичен с обработката на случайни драскотини и повреди по време на инсталацията.

Цена на лист велпапе за оградата

Въпреки, че ламарината е с висока здравина, устойчивост на корозия, температурни крайности, то е напълно достъпна строителен материал. Всеки може да си позволи да си купи профилирана за оградата. Цени на лист от различни производители могат да се различават, така че трябва внимателно да прегледат продуктите и цените на съответните обекти.

Цената зависи от велпапе профила на дебелината на ламарината, покрития от вида и размера. Цените за предприемане на метални листове за листа могат да се определят, като се базира на стойността на 1 m² на материала.

Таблица 2. цени за велпапе огради, която използва 2 m дълъг лист с полимерно защитно покритие:

Полезен съвет! Придобиване на профилирани, изискват информация за дебелината на листа, тъй като продавачите често мълчат за това, но този параметър е много важно за ограда строителство.

За да се определи колко са огради направени от велпапе, трябва да знаете стойността на всички компоненти на дизайна: стелажи, хоризонтални релси, крепежните елементи и други елементи. Към опорните стълбове използват метални тръби с квадратно или кръгло напречно сечение с дебелина на стената от 4 до 8 мм.

Таблица 4. Прогнозни цени за стълбовете на оградата на велпапе:

Метални публикация за ограда кръгло напречно сечение, мм

Дебелината на стената, мм

Метални публикация за ограда 60x60 mm от профилна тръба с дължина 3 m и щепсел заварени плочи за монтиране цена 600 рубли. разходи поцинкована колона със същата дължина на правоъгълно сечение 62h55 мм ще бъде 730 рубли. парче. Какво тръба, използвана за ограда от велпапе? За стелажи обикновено се използва тръба 60x60 мм или 40x40 мм, порта опори и портата - 80x80 мм.

Огради от метални листове със собствените си ръце


Технологията на производство на велпапе ви позволява да настроите достатъчно висока ограда

Монтаж на ограда от метални листове със собствените си ръце

Достъпни чрез мрежата богат снимков материал за гофрирани огради със собствените си ръце да потвърди, че тази защита естетически привлекателни, могат да имат различни цветове и дизайн. Достатъчно ниска дизайн на разходите се извършва в непрекъсната лента на профилирани лист. Огради с тухлени колони изглеждат солидни, но те са по-скъпи за цената.

Инструменти и оборудване за сглобяване

Това в най-важния момент не трябваше да спре работа, се подготвят предварително набор от необходими инструменти за монтаж и оборудване. За да инсталирате ограда ще ви трябва:

 • рулетка, изграждане на кабелна, щифтове - всички те ще трябва да маркирате;

Огради от метални листове със собствените си ръце

Най-надеждно закрепване на профилирани лист е монтаж с винтове

 • ниво сграда - за тестване на вертикално и хоризонтално положение на елементите на ограда;
 • Лопата - изкопни устройство за лента база, ако е предвидена такава структура;
 • бормашина - пробиване на дупки за колони за поддръжка. Можете да използвате ръката тренировка или benzobur за кладенци;
 • Метални ножици - ще са необходими в случай на намаляване на листа от велпапе;
 • заваръчен апарат - е необходима за закрепване на хоризонтална шина към полюсите за подпомагане;
 • Български - рязане на профила тръби и източване легла докинг елементи;
 • Отвертка - използван за завиване на винтове с трапецовидна ламарина ламперия рамка.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Ограда от профилист с малка височина на вълната и дървена рамка

От материали, различни от велпапе, тръбни опори и за закъснение трябва да се подготви на пясък, чакъл, цимент за бетониране стълба. Полезно е да имате на разположение грунд и боя за лечение на метални повърхности.

Как да си направим ограда от велпапе? Започнете с подготовката на строителната площадка. периметър линия се почиства от растителност и отломки. На следващо място, оформление. За да направите това, ъглите на периметъра изкован колчета и между изграждането на разтегателен кабел. Следваща пристъпи към избора на разстоянието между стълбовете на оградата на велпапе обикновено са една крачка има между опорите на 2-2,5 м, а понякога и 3 m.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Схема велпапе монтаж стълбове и инсталиране

На този етап се определи разположението на вратите и входна врата. Какво стълбове, необходима за огради от велпапе? Традиционно, постаменти използват метални профилни тръби с правоъгълно или квадратно сечение. Нейният размер се избира в зависимост от височината на оградата и е 60х60 или 40х60 (мм). Някои използват кръгли тръби, но по-трудно за тях да се определи хоризонталните водачи.

Полезен съвет! Не се използват метални тръби с дебелина на стената на по-малко от 2 мм подпорни стълбове. Това ще се отрази негативно върху здравината на конструкцията.

Как да инсталираме стълбове за огради от велпапе

Монтаж на публикации оградата да произвежда гофрирани няколко начина. Ако имате намерение да ограда от масивна трапецовидна лист за подпори изкопани ями, на дъното на който забулено на покривни материали. Дълбочината на ями е от 0.9 m до 1.2 м. Място на колоната в дупка, пространството около него е изпълнен с чакъл, е добре набива, овлажняват и бетонирани.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Комбинацията от плоча профил и стълбовете на зидарията е красиво и лесно решение

Ако изграждането на бъдещето предполага тухлени колони, тя трябва да бъде основата на устройството ивица под оградата на велпапе със собствените си ръце. За тази изкопана изкоп дълбочина от 0,7 м и ширина от около 20 см, се задава височина кофраж 10-15 см, подготвя рамка от арматурно желязо. Освен това, рамка в изкопа, в областите на определени стълбове и се бетонира на решение.

Преди да настроите решение проверява вертикалността на инсталацията на всяка колона. В допълнение, необходимо е, че височината на всяка кула беше разделена поравно. Това може да се постигне, като се прави отпечатък върху всеки багажник, съответстващо на нивото на земята. Проверете инсталацията, можете да използвате строителство кабел опъната по горния ръб на стълбовете.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Схема ограда и врата на гофрирани с тухлени колони

Полезен съвет! Когато бетонирането стълбове за ограда от велпапе е необходимо да се гарантира, че всички те са в една и съща равнина.

За настройката на разтвор се поддържа в продължение на 4-5 дни. След това е необходимо да се спои метален шкаф конзола (ипотеки), която по-късно ще бъдат монтирани релси. Пълнене е фиксиран на разстояние 20 cm от горната и долната част на колоната. След това можете да obkladyvat метал тухла подкрепя.

Огради от метални листове със собствените си ръце

За инсталиране на метални листове, използвани като стълбове профилирани тръба, за предпочитане с квадратно напречно сечение

Ако оградата ще има конструкция с тухлени колони без капачка, не е необходимо да се организира лента база. Тук е достатъчно да се прилага местната основна единица за всяка тухла стълб. Pit изкопан на дълбочина от около 1 м, с размери малко по-голяма страна тухла колона.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Metalloprofil издържа на всякакви метеорологични условия

Как да се сложи ограда от велпапе със собствените си ръце

Веднага ще се инсталират всички носещите конструкции могат да бъдат прикрепени към кръст изоставането. Използването като водач в профила тръби с по-малък разрез от опорните стълбове. Обикновено се използва тръбен участък 20x40 мм или 20x20 мм. За ограда височина и 2.5 m е достатъчно два реда разстояние 1,5 м от друг.

Как да си направим ограда от велпапе с ръцете си? След построяването на рамката е напълно сглобен, се пристъпи към неговото трапецовидна лист облицовка. Тя се определя с помощта на специални винтове, капачка, която е обхваната от полимерен състав на съответния цвят. Такива хардуерни крепежни елементи правят мястото почти незабелязано. Преди покритие се препоръчва да се направи дупка в земята закрепването.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Електрическата инсталация фехтовка врати и портали

Полезен съвет! Винтовете трябва да бъдат завинтени точно перпендикулярни на местата, където краищата плътно в непосредствена близост до трупа.

Листове от велпапе съединени припокриващи, където вълна плоча с долния ръб на вълната трябва да бъде покрита с по-голям ръб. Разстоянието между обвързаните, предприети, за да изберете две равни вълни профилирана ламарина.

Огради от метални листове със собствените си ръце

Съвместно с вълнообразни листове припокриване на вълна