Ние опише подробно как да се направи вибратор за бетон с ръцете си

Изливане на бетон - строителите се опитват да се осигури пълно проникване на масата на всички кофраж кухина и да се предотврати образуването на въздушни мехурчета вътре. Под натиска на собствената си тежест, бетонът става по-малко течност и може да се разпределя неравномерно.Друг проблем - за лошо овлажняване монтаж. Ако сте около метални пръти остава въздух - монтиране активно корозира, да не говорим за намаляване на здравината на конструкцията. Въздушна кухина, в рамките на масата на бетон са отлично място за кондензация.

По време на студено време, лед, образуван във вътрешността на монолита разбива бетон микропукнатини.

За да се сведат до минимум негативните ефекти се прилагат печати вибратори. Те се разделят на няколко групи:

повърхност вибратор

Има една чиния или линия, която вибрира под въздействието на механично устройство. Апаратът се премества на наводнени разтвор, трамбоване повърхността и дълбоките слоеве на причиняване на запечатване. Тя се прилага при полагане на замазката малка дълбочина, защото на вибрации в бетонна маса прехвърлени от малка дистанция.

Какво вибратора

Какво вибратора

Как да се мажа с циментов под - практически съвети

Дълбочина (дълбочина) силово задвижване вибратор

Какво вибратора

Както подсказва името - работи в колебания на теглото решение, протичащи в рамките на цялата дълбочина. Ефективността на тези устройства е много по-висока, тъй като обхваща всички слоеве от бетон, а не само на повърхността. В структурно елемент се състои от потопяема, моторни и свързващ маркуч, предаване на енергия на работния накрайник.

Вибратор за бетон Sturm CV71101. Проверка на надеждността на вибратора

Потопяема висока честота вибратор

Какво вибратора

Основната разлика от механично с това, че задвижващият механизъм е разположен директно в работната боздугана. Малко е недостатъчна електрическа енергия, така че силата се използва по-висока честота променлив ток - няколкостотин Hz. За тази висока честота вибратори са оборудвани с инвертор.

Въпреки технологичните различия - на принципа на дейности и задачи за всички конструкции са едни и същи. Под действието на вибрациите, бетон маса става течност и прониква във всички кухини в рамките на корпуса.

Омокрящите клапан повърхност по същество 100%, което осигурява защита срещу корозия. Въздушни мехурчета в обработката на вибратора дойде до повърхността, масата става хомогенна и монолитна.

Тази процедура подобрява слана върху и значително увеличава здравината на конструкцията на бетона. Особено вярно въздействие на вибратор в присъствието на голям чакъл в бетон състава. Под камъни обикновено забавено въздух, който се задвижва от по повърхността поради колебания на масива.

Освен това, когато недостатъци се елиминират vibroobrabotke разтвор смесване цимент разбито пелети, слабо импрегниран с вода.

В налични в търговската мрежа строителни вибратори с различна производителност, размер и представяне на технологията. Най-популярни са компактните потопяеми механизми, тъй като те могат да бъдат качествено излива бетонна основа за индивидуално строителство.

Какво вибратора

Принципа на работа на устройството и вибратор потапяне

Като изпълнителен механизъм, обикновено се използва електрически двигател. Въпреки, че страната изграждане на място без инфраструктура, и може да се използва бензинов двигател. С помощта на гъвкав вал в запечатан плик, въртящият момент на задвижването се предава на работен накрайник.

Мейс вибратор за - основни строителни компоненти.

Какво вибратора


Валът (1). с помощта на еластичен съединител или универсално съединение (2) предава въртящия момент към ексцентричната тегло - плъзгача (3). Вътре в корпуса (4) е т.нар подвижен повърхност (6). при който товарният камера (5) се движи.

Тя може да се движи в рамките на пробиви в сигурността ( "а" дизайн) или около (дизайн "б"). Поради променлив вектор на центробежната сила, боздуган тяло колебае, честотата на които зависи от оборотите на двигателя. Амплитудата на колебание е свързана с масата на плъзгача.

Операторът потапя вертикално върха инструмент в бетонна маса. Благодарение на гъвкавия маркуч във вътрешността на вала, можете да стигнете до най-отдалечените кътчета на обема на пълнене.

Има мини вибратори, във външния вид, наподобяващи бормашина с гребло.

Какво вибратора

Как да си направим домашно вибратор за бетон

В двигател - използва мощна електрическа бормашина. Гъвкав вал за предаване на въртящия момент може да бъде направена от устойчив подсилен маркуч и пружини за почистване на канализационни тръби (налични в търговската мрежа от всеки магазин за ВиК). Валът трябва да се смазват с грес, за да се намали триенето и износването на маркуча.

Какво вибратора

Най-трудната част от този проект - да се определи маркуча за тренировка по такъв начин, че да се осигури въртене на патрона с фиксирана гъвкав вал, и да се предотврати завъртането на маркуча.
Mace изработен от тръба от неръждаема стомана с диаметър 40-50 мм. Друг желателно материал за използване. Обикновена стомана корозира бързо под действието на агресивни химически среда, както и цветни метали не разполагат с достатъчно сила, под влиянието на вибрациите.

Какво вибратора

Място включва гъвкав вал се запечатва, благодарение на огъване, които се заваряват към входа на боздуган. Той е поставен върху защитния маркуч.

Какво вибратора

Вътре накрайник е поставен ексцентрично, направени на ръка от стомана кръг и заварени заедно вал на котвата. Когато завъртите компенсира центъра на тежестта създава сърдечна дейност, трябва да се работи.

Какво вибратора

Ексцентричен инсталиран в тръбата с помощта на два лагера. Те не трябва да съжалявам за средства (ако можете да получите безплатно - имате късмет). С такива аксиални товари, евтини китайски части ще бъдат разделени в няколко приложения.

ВАЖНО! Всички връзки трябва да са стегнати. В противен случай, след като вътре в бетона веднага унищожи всички триене и плъзгащи се елементи.

От маркуча е трудно да се свържете херметично за тренировка - горната част не трябва да потънат в разтвора. Въпреки че има фабрика закрепване на тренировка работи върху този принцип. Маркучът се носи на врата на тренировка с ръкав, се използва патронник. Можете да вземете технология, за да приеме.

Какво вибратора

принцип Като цяло строителството е показано на схемата. При наличие на основни умения във водопроводната мрежа, за да направи сградата потопяема вибратор може да бъде за няколко дни почивка.

Какво вибратора

Домашна повърхност вибратор

Как да си направим вибратор за бетон от домашно удар? Всъщност аз не се нуждаят от нищо. Просто вземете електрически инструмент и метална лъжичка за въглища. Не ми ли вярвате? Погледнете снимката.

Какво вибратора

Операционната принципа на повърхността на вибратор - предаването на вибрации от горния слой в дълбочина без потапяне в масата. Това може успешно да се извършва чрез поставяне на плосък предмет на бетона, и я натиснете в режим на Чък удар "чук".

Ако много работа - това е възможно да се получи метална или дървена подметка, поставяне на глад от всякакъв прикачен файл с удар, например - счупен тренировка и тихо се нарушава всяка област на бетона изливане.

ВАЖНО! Да не се увличат по време на работа с такива устройства. трябва да "се отпуснете" за известно време, след 1-2 минути непрекъсната работа перфоратор.

Работата по големи площи е неудобно, тъй като е необходимо да се оказва натиск върху удар под ъгъл близо до дясната. Ако ръката не е достатъчно дълъг - измислям устройство от типа на въже, което може да бъде прикрепен към вибратора от отвертката.

Дизайнът е изчистен до неприличие, и ще буквално от строителни отпадъци половин час. Единственият реален инструмент - отвертка или тренировка с регулатор на скоростта.

На хоризонтална борда скоби закрепване на инструмента. Тъй като камера се използва за обикновен ключ бормашина. Той се завинтва в гнездо, достатъчно вибрация генерирания от въртенето.

Какво вибратора

За да се качат (сега - единствено повърхността на вибратора) закрепете пръчка, бар - като цяло, каквато и да е дръжка. Обръщайки тренировка при средна скорост (достатъчно висока ексцентричен маса) и блъскайки разклонител.

заключение
Както можете да видите, за свиване на бетон устройството може да бъде просто или сложно в производството, мощен и компактен, скъпи или евтини. Ползите от прилагането му е очевидна. Ако сте екип строители бригадир - широка гама от устройства, готови, ви очаква в магазините. В други случаи - има възможност да спестят пари и да направим домашния майстор.

Сподели с приятели: