Настройка на алармата на колата с ръцете си

Всеки собственик колата си мисли за това, как да се защити колата си от кражба или фалшифициране. Вариант на това решение е да настроите алармата на колата.Експерти казват, че при определяне на алармата на колата не е голяма работа. Ако собственикът не знае как да използва отвертка, поялник и задълбочени познания в областта на електрониката, а след това, с помощта на указанията, е на практика няма проблем може самостоятелно да предоставят алармата на колата на своя "железен приятел".

Избор на аларма

Първата стъпка е, разбира се, изберете аларма за кола, за да се настрои.

След като изберете аларма автомобил е необходимо да се съберат всички други инструменти, които ви трябват.

Инструментите, необходими за самостоятелно инсталиране на аларма

Тези, които вярват, че инсталирането на алармени системи в колата с ръцете си - това е изпълним задачата, ще ви трябва:

  • Филипс отвертка (необходим за отстраняване на панели превозни средства);
  • ключ 10 с обратима (за същата цел);
  • устройство за тел стриптизьорка (можете да използвате обикновен нож и по-лек, можете да използвате клещи или специални инструменти, които са лесно да се намери в магазин за хардуер);
  • Висококачествен черен изолирбанд;
  • тиксо;
  • устройство за измерване на напрежение и проводимост (например, m);
  • пяна (което трябва да приключи единица кола аларма - така че няма да дрънчат по неравен път);
  • аларма.

Така че, за да настроите алармата на колата с ръцете си. първо трябва да се разбере къде ще бъде в централната единица. В предпочитаните да го в кухината, която е зад таблото.

Как да настроите автоматично

След като се установи, че мястото, на процеса на инсталиране на аларма автомобил започва в колата. За тази цел, два панела трябва да бъдат отстранени (най-често те притежават за винтовете и клипове) - таблото и волана. Необходимо е също така да се премахне долния капак на кормилната колона. След това, този, който определя алармата на колата получава пълен достъп до ключалката на запалването. Не забравяйте, че всички конекторите от арматурното табло не може да бъде намалена до металните части на тялото. Най-добре е да ги покриете дясната лента, тъй като те имат отворени контакти, които влизат в контакт с металното тяло, може да се затвори с маса.

Втората стъпка - да се свърже алармени кабели.

Свързване към контролния панел

Свързване изходи "signalki" или мигачи на размерите на превозното средство, в лампа отваряне и управление на двигателя zavedonnogo на. Ако превозното средство е оборудвано с опто-панел, всичко, което може да се свърже - това е мигачите. Всички други сигнали "идват" на панела в електронна форма.

За да свържете кабелите, ние трябва да намерим на задния панел превръща крушката. Бордът има следи крушки. Имаме нужда от капацитет контакт от 12 W. След контактът е установено, трябва да бъдат проверени. За да направите това, ние хване конектор към пистата, ние се обръщаме на мигачите и се е вкопчил мултицет. На мултицет трябва да показва напрежението в момента, когато светлините сигнална лампа на търна. Ако е така - трябва да се извършва намерен.Как да настроите автоматично

Не забравяйте, че никога, при никакви обстоятелства да се използва принципа на "крушка", за да откриете, че имате нужда от кабели. В колата такава проверка може да доведе до затварянето на въздушни възглавници, повреда на генератор релета и много такива неща.

Освен това, по същия начин, ние търсим за минуса. Необходимата кабела трябва да отговори на отворената врата, така че харчат същите процедури и да ги покажат на отворената врата. Вие искате да се свържете с нас, трябва да се покаже на напрежението на минус 12 по времето, когато вратата е отворена. Ако вратата на колата е затворен - напрежението трябва да бъде равна на 0.

Просто гледам контрол стартиране на двигателя се извършва. Ако автомобилът изпълнява тази функция за тахометър, на "пинг", това е невъзможно. Тук трябва да се има предвид, че в оборотомера идва три жици - това е плюс, минус и отрицателен импулс на сигнала. При монтажа, трябва да се намери тел, която често остава до терминала IG.

Ние извършваме същите действия с начисляването на лампа и аварийно налягане за двигателя.

Свързване към замъка

Следващият етап на монтаж на аларми на коли със собствените си ръце - за да се свържете системата за централно заключване. За да направите това, вие трябва да намерите ключа за заключване (го проверите чрез отваряне и затваряне на заключването на колата), и изпълняват същата процедура, както когато се свързвате към контролния панел.

монтаж

Ако решите, че имате нужда от аларма автомобил, създаден свои ръце. Започнете с факта, че окабеляването е необходимо за приключване на лентата. Най-добре е да изберете изолирбанд черно - така че ще бъде по-малко забележими. Това се прави, от една страна, да се създаде имитация на стандартната електрическа мрежа, и второ, да се получи изолиран двойно.

Не забравяйте, че трябва да се закрие част на конектора за сигнализация, и най-важното - не забравяйте за "клон линия", всяка от които също трябва да приключи тиксо.

Когато проводниците са готови, те трябва да бъдат свързани към устройството за автомобил аларма и да се скрият кабелите.

Как да настроите автоматично

Освен това, в съответствие с инструкциите, необходими за свързване на алармени проводници и проводниците на машината. Когато е свързан, можете да използвате специални клипове, но проблемът им е, че ако крадец реши да отвори алармата, след което отвори колата, той веднага ще видите как и къде трябва да се намали проводниците, за да изключите сирената. За да се избегне използването на специални клипове, можете да използвате по-лека и нож.

Следващата стъпка - дърпа кабел под капака. Тук става дума за вход плюс аларма (или по-скоро, сирена) и ремаркето на. За да са пропуснати проводниците могат да бъдат прикрепени сирена. По отношение на втория кабел Сирената, тя трябва да бъде фиксирана на теглото. Същите тези сирена могат да бъдат инсталирани в редовна нарязан отвор с помощта на болт M6. Трейлър може да се монтира на стандартна рамка. И това е възможно да се добави допълнителна чиния за него. Плюс това той трябва да бъде свързан към проводника, при което за всяка позиция на ключа в ключалката на разположение плюс 12 V

заключване на двигателя

По-често, отколкото не се заключва двигателят на автомобила се извършва с помощта на кабел за запалване, която излиза от замъка. За да го намерите, трябва да се звъни заключване шест-пинов конектор, без да се маха.

За да се свържете, което трябва да се намери на телта, в които има напрежение плюс 12 в позицията на ключа в ключалката на етикета "ACC", а когато включите ключа в Start плюс марката изчезва. Този проводник и следва да бъде блокиран.

За да го определят правилно, трябва да се дръпне щепсела от замъка и затваряне на моста плюс постоянна, а вторият от късо съединение скачач постоянен плюс и стартера. Ако автомобилът започне, а след това, на първо място, трябва незабавно да се отстрани на моста, и второ, това е най-желаната кабела. Кабелът трябва да се режат, вкарайте конектора, за да се провери. Колата не трябва да се започне. Освен това, в съответствие с инструкциите за сигнализация сигнализирането необходимо да се свърже проводници и запалване. Не забравяйте да зададете ключа (обикновено релета са стандартно оборудвани с аларма за кола).

Това е всичко, трябва да зададете само до "под" система, проверка на коректността на работа и може да се предположи, че алармата на колата с ръцете си създаден.

Както можем да видим, да се инсталира аларма на колата си не е голяма работа. Всичко, което трябва да се - не се страхувайте да разглобите колата, разполага с необходимите инструменти и голяма част от свободното си време.