Настинките при пилета симптоми и лечение

Дрънкалка - придружава звук в патологично дишане е нормално при здрави птици, че не трябва да бъде, хрипове може да покажат наличие на редица заболявания. В повечето случаи, хрипове с кашлица, кихане, инхалация или издишване тегло, свирка, възникне като симптом на бронхиална, инфекциозен или настинка. Хриптене е важен диагностичен симптом, че не може да бъде пренебрегнат в никакъв случай. За да се разберат причините за пресипналост, дишане с кашлица или chihotoy и да бъде в състояние да се справят с тях, всички птицевъди трябва да знаят на какво заболявания могат да се проявят тази симптоматика.настинки

Доста често, хрипове може да се дължи на настинки домашни птици, това е най-прости и безобидни кокошките заболявания.

Настинките - патологично състояние на пилетата, което е причинено от хипотермия. По време на студено възниква възпаление на горните дихателни пътища и подуване на лигавицата. Тези процеси възпрепятстват нормалното дишане (тя може да бъде дрезгав) и птици все започва да диша през устата, носните проходи започва от изобилно секретират слуз, която наподобява ринит. Ако не започнете лечение, кокошката ще започне да кихне, и в крайна сметка да кашля.

Самата обикновена настинка не е страшно, и ако не се лекува пилета не умират, но могат да имат редица усложнения, така че ветеринарните лекари категорично не препоръчват да си затварят очите за пилетата простудни заболявания. На първо място, една птица с хрипове и кихане трябва да бъдат изолирани от останалата част от населението, без значение какво е заразил други, и едва след това да реши дали да бъдат разгледани.

инфекциозен бронхит

пилешки кихане
Това е остро инфекциозно заболяване с характерни симптоми като трахеални хрипове, кихане, задух, обилно мукозни секрети от назофаринкса.

Има случаи, когато инфекциозен бронхит засяга бъбреците, се отразява на броя на яйцата, отстраняване на грешки чрез намаляване на производството на яйца. Ако инфекцията засяга белите дробове, които наскоро родени пилета, те често умират. инкубационен период (от инфекция на първите симптоми) трае 18-36 часа, инфекциозен бронхит простира от капчиците инфекция. Предполага се, че вирусът е в състояние да се разлетели на разстояние от километър радиус от източника.

Тежките форми на заболяването се появяват при млади животни и пилета, кокошки възрастни страдат бронхит по-лесно, но те имат може да се появи възпаление на маточните тръби, което води до сериозен спад в производството на яйца. Като се има предвид всички тези фактори, се препоръчва да се започне веднага за лечение на това заболяване.

Диагностициране на инфекциозен бронхит може да се основава на данни, и симптоматично след аутопсия съмнителни за заболяване в пилешко бронхит.

бронхопневмония

пилешки кихане
Пневмонията се отнася до редица сериозни заболявания, със сериозни последици. Сред пилета, за заболеваемостта от водещите лица от 15 до 20 дни от живота, възрастни птици, страдат сравнително по-малко.

На риск са млади хора след излагане на студ, имам под лоши метеорологични условия (силен вятър, студен дъжд, сняг, дама), а след това са били изпратени в неподходящи условия за живот.

В началните етапи, бронхопневмония засяга бронхите, а след това отива в белите дробове и плеврата (бял дроб филм, който покрива вътрешната повърхност на белия дроб). Когато има възпаление на дихателните пътища, при пилета има рефлекс кашлица.

В допълнение към всички птици дишането става по-често с типичен мокро хрипове, ринит проявява с пускането на сополи и кихане. Общо състояние се потиска, кокошка отказва да се хранят. Когато заболяването поразен от светлина, болна птица просто седи прегърбен на едно място, то не е в състояние дори да се движат. За такива хора има задъхан устата.

Ако не се прибягва до лечение, а след това след няколко дни ще започне смъртни случая на млади пилета. Може диагностициране на заболяването, като симптомите, както и анализ на условията на задържане.

микоплазмоза

пилешки кихане
Инфекциозно заболяване, което засяга много видове домашни животни и птици, е под формата на остри и хронични заболявания на дихателните пътища. предаване на болестта се проявява transovarially (от болни майка на нейното потомство) чрез заразена вода или въздух от капчици (причинител освободен, когато кихане и кашляне). Микоплазмоза много бързо причинява епидемия в домакинството пациентът може да зарази пиле или пуйки, патици, и обратно. Следователно, първите прояви на болестта, жертвата се препоръчва особено за изолиране далеч оди здрави.Патогенът има добро проникване способност в лигавицата на кокошки, така че може да има отрицателен ефект като респираторния тракт и репродуктивната система. Просто страда съпротива пиле, която пада и прави птици болен сериозно изтощение.

Рискът за появата на микоплазма инфекция са млади хора, които могат да бъдат заразени с яйцата все още вътре, така че е много важно, за да предотвратите появата засегнати яйца в общ инкубатор.

Микоплазмоза симптоматично проявена кашлица, дрезгав дишане уста, кихане, възпаление на лигавиците на дихателната система. Синусите могат да се съберат огромен натрупване на течност под формата на дюза. В редки случаи, диария е възможно, което води до изтощение и обща слабост пилета.

  1. Латентната фаза - с продължителност от 12 до 21 дни. Тя няма ясни симптоми, което прави невъзможно да се определи броя на заразените лица от населението като цяло.
  2. Вторият етап може да покаже някои промени в здравето на само 5-10% от заразените животни, а след това под формата на малка кашлица.
  3. Третият етап се характеризира с активна селекцията на антитела срещу организма на патоген.
  4. В четвъртия и последен етап, болно пиле придобива статут на носител на инфекцията.

Опитните фермери при оценката на здравето на своите птици, на първо място да проучат петел, тъй като за пръв път започва да се хриптене, кашлица и кихане. Има възможност да се диагностицира микоплазмоза само ветеринарен лекар, чрез засаждане на селекции. Просто използвайте най-новата метод - полимеразна верижна реакция.

Kolibakterioz

пилешки кихане
Ostroprotekayuschih заболяване, което засяга главно кокошки на възраст от 3-14 дни. Тя може да бъде остра или хронична.

В острата форма на инкубационния период е бързо и продължава за няколко часа до 3 дни. Като следствие от телесната температура на пилето се издига от порядъка на 1,5-2 градуса, повишена жажда и губи интерес към емисията. разстройство дефекация присъствала в началото, в края се увеличава, а птицата умира от отравяне или сепсис.

Хронична форма развива след остър. Ако заразеният пиле е приет във времето за лечение, и той успя да избегне смъртта, на пръв поглед, собственикът може да мисли, че е здравословно. Въпреки това, съществува риск, че той ще бъде болен отново след няколко дни. Клиничните признаци се появяват постепенно, с разрастването на заболяването. Първият симптом се счита за диария, жажда, безразличие към храна, изпуснете дейност. На външен вид, има сериозно влошаване във формата на мръсни пера и бързо измършавяване.

Някъде на 20-ия ден от заболяването при домашните птици се появят пристъпи на астма, задух със силно усложнение на въздух, тежка кашлица. Дъх може да бъде описан като силно и непостоянно хрипове, които могат да бъдат заменени с криза или крещи, сякаш всеки дъх даден пиле с трудност. В някои случаи, има конвулсии, парализа, последвана от смърт е възможно.

Ако успеете да се преодолее болестта, така че птицата няма да достигнат нормален размер на техните близки.

В момента на диагнозата colibacteriosis нужда от него deferintsirovat от pulloroza пастьорелоза и токсична диспепсия. Трябва също да се има предвид, че това се отразява най-вече млади. Хрипове, кашлица и респираторен дистрес са симптоми на вече хронична форма.

терапии

пилешки кихане
Ако отклоненията в поведението и състоянието на пилетата, което трябва да се опита и по-добре се обадете на ветеринар, за да се диагностицира възможни болести, и да се започне лечението му, докато птиците започват да умреш. За горните заболявания под формата на симптом на хрипове или други респираторни патологии, лечения могат да варират.

За лечение на простудни заболявания със симптоми на кашлица, хрипове и кихане ветеринарните лекари съветват:

  • Прекарват изолационни henhouses, предотвратяване проекти и висока влажност. Вътрешната температура не трябва да пада под 15 градуса.
  • За пиене пилета, вместо изливане на вода отвара от коприва;
  • Инхалации лечебни средства или бомби дим използват за лечение на голяма популация;

инфекциозен бронхит лечение се състои в използването на дезинфектанти алуминиев йодид hlorskipidara, разтвор на Lugol или Glyuteks аерозол. В допълнение, се препоръчва да се провери условията, в които те се съдържат, като една от причините за заболяването е хипотермия. Тези мерки са превантивни, а ако заболяването удари пилета, не могат да направят без антибиотици.

антибиотик

За лечение на микоплазмоза. ветеринарни лекари предписват антибиотици (стрептомицин, хлортетрациклин, окситетрациклин, спирамицин, еритромицин, линкомицин и tiomitsinom) при доза от 20 грама получаването на 100 кг фураж, лечението е 5 дни. За пилета администрирани тиамулинът и за кокошки носачки загубили своите нормални яйца tipozin година. Тези лекарства се използват в инжекционна форма на 3-5 мг на 1 кг тегло.

лечение бацилоза случва с прилагане biomitsin препарати sintomitsina и Terramycin. Курсът на лечение не по-малко от 5 дни, като се изисква повторно право да определя същия лекарства. Но си струва да припомним, че яденето на месо или кокоши яйца, които са били лекувани с антибиотици забранени в продължение на 2 седмици, най-малко.

превантивни мерки

Ако се случи така, че някои от симптомите пилета на дишане под формата на хрипове и кихане, кашляне са открити, е необходимо да се предприемат действия не само за лечението им, но и за това, че да се запази останалата част от населението от инфекция. Първата стъпка е да се идентифицират всички случаи, и ги поставя в отделно място от останалите. Над условно здрави необходимо да се установи тясно наблюдение, тъй като някои болести имат инкубационен период.

Така лица е възможно да се подобрят условията под формата на изолационни henhouses и подобряване диета въвеждане на повече витамини и минерали.

Да не се намесва в къщата за кокошка за дезинфекция и на територията, където живи пилета. Ако птицата започва да умре масово, става дума за епидемията, както и да се направи без помощта на експерти няма да успее.