Наляво, болки в корема, видове и симптоми

Коремна болка ляв

По-голямата част от хората поне веднъж през болка живота си опит в областта на корема. Въпреки факта, че тя е често срещана и обикновено преминава от само себе си, че не е необходимо да го игнорирате. Всяка болка, независимо от интензивността и продължителността може да показва различни заболявания.Оплаквания от болки в областта на корема в ляво могат да бъдат причинени от много причини. В някои случаи това е индикация за спешно лечение, не се препоръчва да се вземат лекарства, за да се намали тежестта на болката преди прегледа лекар на пациента. Анестезиология да повлияят на точността на диагнозата, тъй като наруши клиничната картина на заболяването.

Болка в патологията на вътрешните органи

На първо място, когато оплакванията от болки, за да изключат патология на вътрешните органи. Ако болката е локализирана в ляво, тогава той може да бъде причинено от заболявания на панкреаса и диабет панкреасът - неща, които трябва да се знае, или далака. С увеличаване на размера на далака, когато има напрежение капсула тялото, пациентът изпитва силна болка достатъчно останали. В такава ситуация е трябва да се огледа, без резки движения, за да се прекъсне не е настъпила в капсулата. В случай на нараняване или разкъсване на тялото се извършва операция на неотложни показания. Болка в панкреаса патология придружава от следните симптоми:

 • гадене
 • повръщане
 • повишена телесна температура

Не забравяйте да се вземат под внимание наличието на историята обременени от изкуство заболяване, например, ако пациентът е поставена диагноза захарен диабет - заплашва и нелечимо заболяване. Патология на дебелото черво също води до развитието на болка. В тази група на причинни фактори включва улцерозен колит или болест на Крон, паразити.

Какво би могло да бъде причина за болка в лявата част на корема

Причина болка в лявата част на корема, те обикновено са неизправност на орган, разположен в коремната кухина. Понякога, обаче, тя може да бъде причинено от редица нарушения в други части на тялото, или психологически проблеми.

Болка в лявата част на корема често е придружено от симптомите на други заболявания като:

 • гастрит
 • язва на стомаха
 • Дивертикулит (с изключение на коремна болка, има симптоми като гадене, констипация, понякога - треска)
 • чревна непроходимост (може да предизвика силна болка, не само от ляво, но и в целия стомаха, придружени с повръщане, диарични изпражнения редки изпражнения - лошо храносмилане или липса на изпражненията; необходимо да се потърси медицинска помощ)
 • Камъни в бъбреците (ако камъните са разположени в левия бъбрек, болка настъпи първо в ляво в гърба, а след това се мести в коремната кухина. Това състояние може да бъдат животозастрашаващи и изискват спешна медицинска помощ)
 • язвен колит
 • Тазова възпалителна болест (възпаление на женските полови органи постоянна тъпа болка в лявата част на корема, понякога - .. Fever Това състояние може да доведе до опасни усложнения, така че не се игнорира симптомите, свържете се с Вашия лекар)
 • Хепатит (с изключение на коремна болка, симптоми на хепатит В са жълтеникав цвят на кожата, потъмняване на урината и гадене. Изисква лечение и предотвратяване на физически контакт с други хора)
 • нарушения в храненето
 • болест на Крон
 • злокачествена анемия
 • Чревни паразити или гастроентерит


Разбира се, за да се отървете от болката, трябва да разберете причината. За тази цел на проучването е проведено с помощта на рентгенови лъчи, колоноскопия подготовка и колоноскопия: рискове и алтернативи. бариев клизма, ендоскопия; направя кръв, урина и изпражнения. Често, обаче, пациентите не трябва да излизат на лекар и да вземат болкоуспокояващи за болка в областта на корема. В повечето случаи те помагат, и болката не се върна. Но ако се окаже, редовно, в крайна сметка усилва и придружена от други симптоми, е необходимо да се консултирате с лекар.

Как се отрази гинекологични заболявания

Болки в корема наляво при жените често е придружено от различни заболявания на репродуктивната сфера. Не забравяйте да проверите с пациента естеството на менструалния цикъл. Ако имаше забавяне на менструацията и имаше болки в ляво, е необходимо да се изключи факта на бременността. Ако извънматочна бременност болка може да носи остър или болки в природата при скъсване на тръбата. Бременност, който е локализиран в маточната кухина, може да бъде усложнена от заплахата от прекъсване, което клинично се проявява с болки в корема, не само, но и в лявата илиачна регион. Ако настъпи бременност с развитието на усложнения под формата на заплаха от прекратяване, жената трябва да бъдат хоспитализирани за стационарно лечение. След изключване на наличието на бременност, вие сте готови да се проведе по-нататъшно разглеждане на пациента, който се оплаква от болка.

Един от най-често срещаните причини за болка при жените е възпалителни заболявания.

Болки в корема са постоянни, придружени от чувство на чувство на тежест, дискомфорт в областта на корема. Ако има увеличение на интензитета на болката, може да е признак на остро възпаление, ако промените в придатъци са хронични. Патологичния процес в левия придатъци потоци срещу възпалителния отговор общото тяло (реакционна температура, неразположение, слабост, анорексия), както и разстройства на менструалния функция.

Ако болката е резултат от възпалителния процес, той изисква комплексен курс на лечение, за да се предотврати развитието на усложнения в репродуктивното здраве. Лечението се извършва на няколко етапа. За да се оцени ефективността на терапевтичните мерки могат да бъдат на базата на клиничните прояви на болестта, което е, въз основа на липсата или наличието на оплаквания от болка на жените в областта на корема в ляво. Положителен резултат може да се съди, ако оплакванията от болки липсват.