Надолу породи кози описание на снимки, коментари

Както знаете, всички съществуващи породи кози са разделени на: месо, мляко и млечни продукти, надолу, вълна и смесени. Всеки вид има свои собствени характеристики и предимства. Поради това, всеки земеделски производител може да избира порода да се размножават желания тип производителността. Но в тази статия ще обсъдим характеристика е надолу кози, както и най-доброто от породата този вид.мъхести кози

Характеристики и разполага надолу кози

Чрез нежен кози включват големи животни със силни добре развити кости. Те имат дълбок гръден кош и силни копита. Вълна надолу кози гръбнака се състои от плътна и мека светлина пух. Редки преходен коса, която е структурно много подобен на перце.

Нежен кози, от своя страна, са разделени в две групи, различаващи се в структурата на вълна. Първата включва Оренбург порода, и този вид примеси. Също така са включени кози отглеждани в Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Алтайските планини. Тази група осил-дълго, отколкото надолу, и напълно да го покрива. Втора група от различен дълго надолу, които могат да бъдат приведени в съответствие с гръбначния стълб или повече. Такъв капак е типично за такива видове като Pridonskaya, Gornoaltaisk, узбекски черно киргизски.

По време на целия период на кърмене може да предвиди жени от 200 литра до 300 литра мляко. Млечни видове произвеждат 2 пъти повече мляко, но не забравяйте, че расте надолу кози не е с цел да се получи млечен продукт.

мъхести кози

Важно! В допълнение към получаване на млякото, жените са в състояние самостоятелно да доведе до две деца.

Най-важното нещо в отглеждането надолу кози - марля качество. Заслужава да се отбележи, че по-надолу, за да дразни козите. Причината най-вероятно не е в изпълнение на породата на кози, както и широка гама от мъжки пол. С една коза може да се получи до 1,6 кг надолу, но с женски backcomb не повече от 1,4 кг. Това е максималната производителност, докато средната намазана назад коса е около половин килограм на пух. Смятан от най-продуктивните лица на възраст от 4 до 6 години между. Вълна покриване надолу кози е 70% от пух. Средната дължина пух - около 8,5 см, дължина на гръбначния стълб - 5.2 cm. Кожи от млади животни, годни за дрехи шивашки (и кожуси). Месото се използва в готвенето.

Каква е разликата най-доброто от породата

Разбира се, основното предимство на най-добрите породи кози надолу е наличието на висококачествена пух. Поради малкия брой suint, вълна по време на допустимите отклонения независимо отделя. Започнете да срешете надолу влакната в периода на смяна на перата, когато те най-лесно се отделят. Този процес отнема много време и усилия. Срешете и нарязани козите трябва да бъдат много съвестно.

мъхести кози

Втори vychesku прекарват половин месец след първата. За да направите това трябва да закупите специални инструменти. Подгответе се и по-рано на капацитета за надолу.

Най-ценният и скъп пух се получава след първия vycheski. Тя се характеризира с качество и цвят. Най-ценени пера на бяло и сиво. Това е така, защото на този фибри плетат всички известни мъхести шалове.

Но, независимо от качеството надолу, най-доброто определяне на кози имат висока плодовитост, дават големи количества мляко, и се оценяват за техните вкусни месни и висококачествени кожи.

Внимание! Тези скали принадлежат продуктивен Оренбург и Дон. Техните пера са много ценени и по-голямо търсене.

Но това не е единственото перо породи кози, които могат да се похвалят качествена суровина. Тези и други мъхести кози ще бъдат обсъдени в тази статия.

мъхести кози

Оренбург порода

Тези кози имат доста голям размер и силна конституция. Женските могат да тежат до 60 кг, и кози - около 90 кг. Най-често те имат черен цвят, без включвания от различен цвят. Вълна kosichnogo структура, много гъста и мека. Тези животни са плодотворна. Те се отглеждат за производство на висококачествен надолу, но вълната те средна производителност. С всеки отделен човек може да получите един фунт мъх.

Важно! Fiber в тези животни тънки и меки, но в същото време много здрав и еластичен. Готовата продукция може pushitsya пух, и поради това те изглеждат още по-привлекателна.Тази порода е бил отгледан от животновъдите в региона Оренбург. Тези животни имат висока толерантност към различни климатични условия. Времето промени много положителен ефект върху качеството на мъх. Формирането на топлата вълнена капака се влияе от:

мъхести кози

Представители на Оренбург кози могат да се адаптират към всякакви климатични условия. И благодарение на качеството на пух, те се считат за един от най-добрите породи. Животните дават мляко малко. Високо качество на месо е 40-45% от теглото на трупа.

Pridonskaya порода

Един от най-древните породи. Той е бил създаден и отгледан в района на река Дон. Породата е създаден чрез кръстосване местни видове с ангорски кози. цвета на козината може да бъде бял, сив, черен и различни нюанси на тези цветове. Корпусът е силна и добре развити, силни крайници. При раждането коза може да тежи около 2,5 кг. Възрастен коза е с тегло 70-80 кг, женски - 40 кг. На козите Don са плодовити.

Важно! Белите екземпляри обикновено тежат по-малко от сивото.

Вълна pridonskih кози се състои от:

Вълна има същата дължина и дебелина. Пух гръбнака много по-дълго и може да нарасне до 10 см, а на гръбначния стълб, съответно - 7 cm слой е 80% се състои от качеството на пух .. От един образец могат да бъдат обработени до 1,5 кг, сиви или бели.

мъхести кози

козите Дон изнасят в Индия и Монголия за кръстосване с местните кози, както и по-продуктивни видове. Кожите, използвани за облекло и обувки. Добро качество месо, всеки отделен човек може да получи до 10 килограма говеждо изход. Фермерите обичат тези животни за простота на условията и адаптивност към всякакъв климат.

Горно-Алтай порода

Името показва ясно, че констатациите скалните в Алтай. Като основа е взета Pridonskaya порода. Животновъдите резултат на работа може да бъде направена оценка на снимката. Животните са много издръжливи, могат да живеят в целогодишно условия за паша. Те бързо се наддава на тегло и да има високо качество месо. Кози планина Алтай порода може да тежи около 65 кг, а женските - до 40 кг. Месо може да бъде до 75% от цялата трупа. Плодовитост порода зависи от условията на пасища, а пасища полу-пустинята рядко роден на две деца едновременно.

Количеството на пух в Горно-Altaisk коза 3 пъти повече в сравнение с породата Алтай. Тъй като една индивидуална сресана до 600 грама чист пух. Дължината му може да бъде до 8-9 см. Вълна 60-80% се състои от пух.

мъхести кози

Качество мъх висока. Тя е мека, силни и гъвкави. Подходящ за различни надолу продукти. Характерна особеност е, шалове от него блестят продукти. Докато повечето породи имат повече пух текстура матирана. Горно-Altaisk порода да се размножават печеливш дори на малки домакински стопанства. Животните угояват бързо и да се угояват тях ще бъде лесно.

ангорска вълна

Ангорски кози порода е доста малък по размер, но това не им пречи да бъде най-големият източник на Мохер. Обикновено те са бели, въпреки че понякога има сиви птици, сребърен и черен цвят. ангорска коза тегло може да бъде до 60 кг, а женските - около 35 кг. Хоботни кратко, главата му е малко. Гърди дълбока, тясна. Крайници силни, макар и кратък. Багажникът е изцяло покрита с дебела лъскава козина. Тя се сви на дълги плитки. Дължината на веригата може да бъде около 30 сантиметра.

мъхести кози

Внимание! 2 животни са срязани веднъж годишно. С всеки отделен човек може да получи до 5 кг различна вълна.

Ангорски кози не се страхуват да променят метеорологичните условия, и могат да се адаптират към всякакви климатични особености. Може да се съдържа в планински пасища, козите не са съчетани с храна. Смята се, че породата ангорска котка е била използвана за извличане на по-голямата част от другите видове вълна.

Черно перо порода

Отнемане на тази порода кози настъпили в Узбекистан. Вълна животински въглен, заради това, което породата получава името си. Коза може да тежи около 50-55 кг, а женските - 40-45 кг. ПОКРИТИЕ хетерогенна. Пух е доста дълго, въпреки че тя може да бъде на една и съща дължина с осил. Arista при тези животни е гъста и лъскава, но пух - щейн и много тънка.

Важно! Ако започнете да се сресва черни кози в продължение на най-малко 5 дни след началото на линеене, че може да загуби почти половината от пух.

мъхести кози

От качеството на пух черни кози са много подобни на Дон. Тъй като един индивид може да бъде получен от 300 г до 500 г суров материал. надолу дължина зависи от пола на животното. В кози, тя може да нарасне до 10 см, а женските - до 8 см. животно скрий се използва в производството на обувки.

заключение

Така че, ние погледна най-доброто от породата надолу кози. Въз основа на описанията ние виждаме, че такива животни за разплод има висока рентабилност. От тях можете да получите голямо пух на различни продукти, кожата, която се използва в производството на облекло и обувки, месо и качеството на млякото. В този случай, животните не изискват комплексна грижа, и не са придирчиви в диетата. Те могат да пасат в пасища, като на снимката, както и че ще бъде достатъчно, за правилния растеж. Развъждане на кози породи мъхести може да бъде у дома, малки стопанства и големите предприятия.

мъхести кози

Александър, Severobaikalsk

Той е работил в една ферма, където размножаване надолу кози. Това е много тихи и nekapriznye животни. Те трябва да бъдат нарязани на не повече от два пъти годишно. Най-важното е, че няма да пропуснете началото на линеене, или пух просто ще се разпадне на земята.

Маргарита, Вологда

Имахме веднъж ангорски кози. Много малки и космати животни. Вълна от тях много, тя е мека и блестяща. Жалко е, че с течение на времето, производство на синтетични влакна са заменили естествен надолу. Разбира се, от козата надолу шалове-топло, но са редки и ухапване от цените.