Начини на плащане на битови сметки онлайн

Сега, почти всеки български семейство има компютър и интернет, не е необходимо да стоят в досадни опашки.

За да се плащат сметки за комунални услуги онлайн, е достатъчно да се знае броя на личния си профил и да имат достатъчно пари по картовата си сметка.Когато първото плащане по интернет е по-добре да имаме под ръка разписка за плащане на комунални услуги.

Service, където можете да платите услуги

  1. Плащане на сметки, публикувани в сайта на Банка ДСК.

Други банки също да предоставят такива услуги. За да се определи избора на финансова институция, следва да се уточни в сметките на неговите условия размер комунални услуги Комисията и плащането. Следното се счита за по-подробно с плащането на комунални услуги чрез Сбербанк Online.

  1. Популярни плащане "система Yandex. Пари "," Бавен кадър "," Webmoney "," Oplata.ru ", при които плащането е на електронни пари. Понякога интерфейсът е по-лесно, отколкото на банкови сайтове.

Сбербанк плащане без Комисията

Без такси и допълнителни такси, за да плащат сметки за комунални услуги онлайн чрез онлайн банкирането на Банка ДСК. Услугата е достъпна за настоящи клиенти на банката, които имат достъп до онлайн банката.

За да изплати дълга си, клиент на банката, свържете

Както е известно, комунални услуги разписка потопени обикновено в пощенската кутия. За най-добрия начин, за да плати за получаване комунални услуги чрез интернет, най-добре е да се намери в неговата HBC в ефир или където има счетоводство, предписват тези разписки. Ако те казват, че е по-добре да го направите чрез Сбербанк Online, цитатът по-долу инструкции за такова плащане.

За плащането на комунални постъпления чрез Сбербанк Онлайн първата стъпка е да влезете в личния си профил (номер 1 на фиг. 1). Вход информация Сбербанк Онлайн е на разположение в офиса на Банка ДСК, ако имате банка Сбербанк карта. Ако не, можете да го поръчате.

Card Savings Bank и SMS-известяване

Най-простият (и най-евтиният) Сбербанк картата, по мое мнение - е Maestro. веднага, не е необходимо, когато тя е на дизайна на картата, за да плати за услугата. След като вече имате карта заради нея ще има отрицателно салдо от -300 рубли. (Минус 300 търкайте.), Което е сумата на годишната служба на картата.

С картата могат да бъдат директно в офиса на банката, за да се свържете SMS-известяване. След всяка операция с карта (на потока от средства, теглене) е известен с подготовката на SMS-съобщения. Това е полезно, за решаване на проблеми на сигурността, по-специално безопасността на пари в брой. SMS сигнал на разходите за Маестрото на карта - 30 рубли. на месец за карта Classic на - 60 рубли. на месец.

За да плати за жилища и комунални услуги чрез Сбербанк Онлайн изисква не само банкова карта. Необходимо е също така да се определи, например, в офиса на банката, с удобен вариант, за да потвърдите плащането. Има 2 възможности:  • SMS-съобщение, което се изпраща на кода, за да потвърдим плащането
  • проверката за парола.

Сайт "Сбербанк онлайн"

Влизайки в кабинета си на мястото на Спестовната каса, да плати, за да отворите раздела (номер 1 на фигура 1.):

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Фиг. 1. В съответствие с Сбербанк отворен раздел "Преводи и плащания", а след това - "Плащане на стоки и услуги"

Търсим си комунални услуги чрез номер номер по ДДС (номер 1 на Фигура 2.), Който е в получаването на жилища и комуналните услуги:

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Фиг. 2. В полето за търсене въведете номер TIN взето получаването на жилища и комуналните услуги

За да направите това, въведете в низа за търсене (номер 1 на фиг. 2) Брой TIN на бенефициента, който е в получаването на жилища и комуналните услуги. Сбербанк е вписан номер TIN-организацията на получателя (номер 2 на фиг. 2).

Това е удобно, тъй като в този случай, се вмъква автоматично всички числа, които идентифицират получателя.

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Фиг. 3. Въведете личната сметка на постъпленията HCS

Вземете получаване на личната си сметка и я въведете в полето на фигура 1. 3. Кликнете върху бутона "Напред" (номер 2 на фиг. 3). Проверете следните данни за жилищните разписки:

След проверка, кликнете върху бутона "Напред".

Есен през прозореца (Фигура 4), където е необходимо да се потвърди изберете подходящия метод:

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Фиг. 4. Изберете метод на потвърждение за извършено плащане на жилища и комуналните услуги

Изглежда, че е лесно, но аз не разбрах веднага, че вие ​​трябва да кликнете върху бутона "парола, за да се провери" (номер 3 на фиг. 4), за да въведете паролата. Проверката е само на 20 пароли. Появява се съобщение с пореден номер паролата с номера на проверка, така и така.

За да потвърди плащането на чека, въведете паролата или SMS-ки, ние кликнете върху бутона "Напред".

(Фиг. 5) има последния екран, който се изпълнява, платежната операция е била успешна.

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Фиг. 5. Плащането е преминал, можете да отпечатате разписка за плащане

Можете да отпечатате проверка за това има бутон "разписка за печат" (фиг. 5). Или проверка не може да печата, но просто напишете "памет" с молив върху разписката, която се плаща чрез интернет на определена дата.

Сайт система "Бавен кадър"

Това е удобен портал за тези, които имат пластмасова карта "Бавен кадър".

Как да плащат сметки за комунални услуги в Интернет

Фиг. 6. плащане Rapid-линия за жилища и комуналните услуги

Ресурс "Oplata.ru"

Платете за услуги в съвременния свят на електронни технологии и широко разпространена компютърна грамотност не е трудно, не се нуждае от по-задълбочени познания и достатъчно количество пари, за да сметката за сетълмент или електронен портфейл.

Послепис Вижте още статии по компютърна грамотност:

Уважаеми Hope, здравей. Благодаря ви много за съветите. те ще използват задължително.