Начертайте част на косата 1

. или да се запознаете

Както казах в проучването - урок за рисуване вълната няма да е скоро, но това ще стане.
Урокът ще се състои от 5 части, обаче, мога да промените мнението си някъде на +/- една част. Всички тези инструкции са дадени за рисуване с молив, но и да представят една аналогия и да е друг материал, няма да е трудно.Нека започнем с подробен преглед на видове вълнени.
Тук ще отбележа веднага, че в една реалистична рисунка на вълна без снимката по никакъв начин. Ние ще работим със снимки и много от времето. Фото и ние ще се учим от тях ще се направи. Всеки горд "Аз не се боя със снимки!" опитаме да разрешим котката (куче, кон, хамстер и т.н.) в една позиция в продължение на часове на 10. Останалите вземе фотоапарат, да правите снимки на дясната котка (куче, кон, хамстер и т.н.) в правилната перспектива, и се оставя в покой за съжаление животното.
В тази връзка, издаване на реалистични рисунки на животни: "И това е от природата или от една снимка" - ще поеме по подразбиране идиотски.
Разбира се, аз не отхвърли възможността, в която се направи перфектно покритие 1000 котки със снимки, привлече 1001 само от въображението, но ако четете този урок - да се направи през 1000 само за да бъде котки.

Снимка за гледане с любезното съдействие на котките, които са живели с мен за последните 10 години

Как да се направи косата

Сега, според което неудобно момент със снимки в живописта, да започне да разпознава различни видове вълна.

Типичен подкрепа дълго перо косата - Персийски Лютиче.
Космат коса е много лек, матови и дебела, че е трудно да се направи въз въси, с изключение на някои райони (муцуната, крака). Купчина често леко вълниста "дъвче", заблуждава малки бучки, че и трябва да се представят.
Начертайте палто - с удоволствие! Равенството не е - съвсем различно.

Как да се направи косата

Yo - също дългокос котка, но има различно качество вълна. Дълъг, лъскав, лъскава черна козина, която да е видима въси и тяхната посока. Да. снимка не е много можете да видите как тя свети, защото по дяволите, на предварително изнесени в пръстта - любимо нещо.

Как да се направи косата

После "грее" по-добре =)

Как да се направи косата

Налице е ясно видима разлика в качеството на вълна.
Ако Персийския гребен, всички отново се трансформира в общата маса на неразличими сив

Как да се направи косата

Друго нещо: ако се направи коте, заслужава да се отбележи и това даде по-тънък, по-лек, малко по-рядка вълна

Как да се направи косата

И все пак да има плавен (къса) коса, който е едновременно проста и по-сложен. Просто защото е по-лесно да се прехвърли обем, е по-трудно, защото текстурата играе много по-дълго.
Mefik, които все още мокра коса зад ухото, няма да се съмнявам, по-горе.

Как да се направи косата

Кратко гладка шест зелена котка и дълго черно палто

Как да се направи косата

Зелени пухкави котки - най-общо представлява отделна удоволствие!
Зелен цвят или дива котка - това често се нарича "сива", но това няма нищо общо с реалността. Грей - това е Лютиче и Mefik и Ryska - зелено.

Но оцветен котки се върнем много по-късно. Започнете да учите щандове с обикновени котки, които не разсейват вниманието на всички видове петна, ивици и цветови преходи. Ако не се разбере степента и формата (да, същата форма) вълна, ние започваме да се направи Rysku, вместо котка можем да направим, то неразбираеми бъркотия петна

Как да се направи косата

Представят тези "кръгове котки" без да се отчита обемът на вълна и след това вместо джинджифил получите килима под формата на котка

Как да се направи косата

Сиамски привидно се направи проста: направи цвят котка контура на опашката, лапите и муцуната тъмно, оставете светлина tulovku - получите сиамски!
Това е, да. но този вариант е по-подходящ за комикс и го наричат ​​реалистично да бъде трудно. Ако започнем изготвянето вълна и откаран части, с изключение на цветовете - вие ще получите пълна глупост. Разноцветните котки е много важно да се отбележи, на светлина, сянка, и отношението на двамата в различни (цвят) в организма.


Например, тук трябва да се отбележи, че съсед Basi светлина върху тъмните предните крака ще бъде по-лек от собствената си сянка върху светлина папа. Това съотношение трябва да се отрази на хартия!

Как да се направи косата

Така че сега нека се върнем към монотонното котки.
Бял гладък котка палто - това е добре (въпреки че това сляпо)! Много изглежда, че трудно, но тук е важно да изберете контрастен фон и добър контраст осветление, а след това всички космите стават ясно видими и ще бъде много лесно и забавно да се направи!

Как да се направи косата

Полу-дългокосмести котки, както и плодът на любовта персийски и домашна котка - е отделен случай. Сайръс има същата светлина пухкава коса, като персийски, но малко по-структуриран и е визуално по-лесно да споделят поне някои направления. Космите по муцуната и лапите - е по-близо до гладка, то свети и се оказва, хибридът рисуване дълга и гладка мазилка. Но разнообразна!
Сайръс беше моят модел за картината "котка"

Как да се направи косата

Контраст осветление улеснява живота при изготвянето й вълна

Как да се направи косата

Сега най-важното - на посоката на растежа на косата.
Преди започване на работа по косата, е необходимо да се разгледа внимателно как, колко, как и къде вълната расте. На лицето на животни, вълна нараства и се променя посоката на всеки завой на лицето. Всички тези тенденции и мъх трябва да бъдат прехвърлени към късите ударите на остър молив. И тези щрихи ще варират в зависимост от вашата рисунка фрагмент: къса коса на носа се променя посоката на растеж на преден план и става възможно най-кратък, за да най-много "кръпка". Вълна очите идва от окото, но по бузата веднага променя посоката си. Вълна над окото става вече и общото тегло на отделните въси са ясно разграничени. На оцветен котка е ясно видима

Как да се направи косата

Но ние се занимаваме с твърда, така че трябва да се направи разграничение всички тези области и сивата котка.
Също така, промяна на дължината, дебелината и плътността на вълната на определена част на муцуната

Как да се направи косата

Къде по посока на растежа на косъма и индивидуалните въси смятат трудно - просто изготвя светлината и сянката, но в големи подробности!

Как да се направи косата

Всички тези фактори са свързани с вълна и други части на тялото. Има един тип коса и посоката на растеж вече заема голяма площ и не е необходимо да се разгледа всеки квадратен милиметър от снимки.
Тук дяволи изнесени в пръстта, и това ни къде и как той се разраства коса показва. И като отиваше към отделните направления, настръхнали леко при холката, и така нататък.

Как да се направи косата

Също така, има някои трудни участъци с разрошена, почука вълна или има с някои дефекти, които все още трябва да бъдат в снимката.
Вие търсите в този фрагмент и се мисли за самоубийство.

Как да се направи косата

Но това също се лекува! Ако не можете да видите по посока на вълната и по принцип, това, което има - абстрахиране от формата и се направи само светлина и сянка. Да, pomillimetrovo, дълга и досадна. Но ние искаме да постигнем реализъм?
За да се опрости живота си малко, можете да десатурира снимката в Photoshop (Ctrl + Shift + U), така че да не се отклоняваме от цвета

Как да се направи косата

Сега нека да оставим котките и погледнете в други видове вълна.
Много интересни кожени лисици - дълга, гъста, с ясно различим купчина, че просто е създаден, за да го направи!
Къде купчина - има и бар! За мен е удоволствие!

Как да се направи косата

За разлика от лисица - къса, мека и гъста козина на чинчили. Играйте с него много по-дълго в текстура, но по-бързо, по обем и цвят. чинчила рисунка може да бъде намалена, за да прости инструкции: боя топка, две уши и Фауст, а след това, да се добави обем на топка и ситно гали пълен пердаша. В края на dorisovyvat дълги мустаци - чинчила готов! =)

Как да се направи косата

Кучетата са почти същите както и при котки. Само с оглед на голямото разнообразие от видове, тяхната вълна и някои просто не се случи.
Въпреки това, както ние показваме, косата й Анджей, подходът е точно същото: демонтаж на посоката, гледайки към вилите и направи!

Как да се направи косата

Вълците, въпреки че те изглеждат като кучета имат дебела и твърда козина. Ако това не стане, вместо вълка прибрах Tuzik.

Как да се направи косата

О. кон грива - това е просто песен! Draw и се наслаждавайте! Но! Не забравяйте, че един и същи кон всички покрити с козина, и въпреки че тя изглежда като цвета на кожата, но в действителност не е така. Разбира се, ако не се направи портрет на кон, и всичко това напълно, космите не могат да се притеснява. Но ако това е в близък план и всичко, което не е гривата, тя просто гладко облиза - получи пластмасова играчка и не живеят кон. Така че, къса вълна - вълна и също така ще вземе предвид този факт. Предайте това не е толкова трудно, просто трябва да се направи малко дрипави преходи от светло до тъмно и обратно. Това е най-тези завои трябва да добавите малко докосване косми. Не е необходимо да се покрие цялата конски косми напълно.
На снимката, освен шик грива, можем да разгледаме всички тези преходи са "леки сенки"

Как да се направи косата

Въпреки това, в случай на малко по-космат пони ще трябва да покрие цялата коса от копитото на върха на ушите. Въпреки това, вълна е ясно видима и тя ще бъде много лесно!

Как да се направи косата

Накратко на всички вълна. Разбира се, можете да търсите стотици хиляди видове, но принципът е важно, но вече има лесен за навигация.

Домашна работа: намерите снимки на различни животни и да видите косата си внимателно. За да следим тенденциите и да се представи как и къде са стрелките, указващи посоката.
Интересни позиции: маймуни, лъвове, Върколак (един, който е хищник от семейство невестулка, а не човек на "Х-Мен"), мечка, камили и кучета от различни породи.