Начало бакпулвер тест (бакпулвер) на

Дезинтегрант - вещество, използвано за придаване всеки хранителен продукт, ронливост и пищност.

Основно се използва за разделяне на тестото.Съставът на дезинтегратори тестовите включват сода и амониев карбонат като необходимите компоненти.

тестени дрожди агенти, използвани за получаване на крайния продукт без вкуса на сода. тестени подквасване агенти са известни също като бакпулвер.

Ако печене квас - кваса се подквасване агент. Но понякога имате нужда от различни сладкиши (за пайове, бисквити, кексове и др.) то квас за нищо. Нуждаете се бакпулвер.

Най-често използваме сода, гасена с оцет. Но има някои нюанси.

Сода за хляб се използва при приготвянето на сладкиши, бисквити и други печени изделия, което му придава обем. Самата Сода не е бакпулвер, че е необходимо да го гасят с оцет, като по този начин е налице пълно разлагане на сода, и продукти, по-добър вкус.

При охлаждане сода оцет произвежда въглероден диоксид, през който въздуха и изпичане става порьозна. Печена пепел не е прикрепен към силата на звука. Но ако се сложи прекалено много пепел, има специфичен вкус и мирис. Дори и да не са положили доста, но колко е необходимо - всичко един вкус се усеща и той не ми хареса.

И сега най-важното.

Опитните готвачи никога няма да утоли сода на открито: бягства на въглероден диоксид (голямата част от него), а не предприемането на всякакви тестове полза. Трябва да се смесва с брашно сода и киселина или оцет се добавя към течните съставки в тесто - кисело мляко, сметана, яйца.

Най-важното нещо, когато се използва сода - печене на тестото веднага. тъй като реакцията протича много бързо, и няма да се разхлабят.

Закаляване може да бъде сода и млечни продукти (не оцет) - ако те са част от теста, след това по избор добавяне на оцет (сметана, кисело мляко, суроватка, мътеница.).
Бакпулвер може да се приготви в домашни условия, е много лесно. Той е отличен заместител на покупка бакпулвера - работи по същия начин. Така че, когато купувате бакпулвер, не забравяйте, че чантата, в която се намира, не трябва да бъде хартия, в противен случай реакцията може да започне веднага в пакета.

Рецепта за домашно бакпулвер

Направете всичко възможно да не е много, защото бакпулвер е пълен! Ако имате намерение да правите повече бакпулвер, поставени в буркан парче захар за премахване на влага.

Бакпулвер Състав: Брашно 12 части (се добавя брашно за удобство на дозиране бакпулвер, производителите понякога използват вместо картофено нишесте, а след това се увеличава срока на годност, но у дома, не е необходимо изобщо). Аз вкъщи зърно могат да бъдат пшеница, ръж може да поеме.

  • Сода 5 части
  • Лимонена киселина 3 части. Досега съм осигурил бакпулвер, лимонена киселина, но имам идея, че това е доста zamenitmolotaya сухи черно или червено френско грозде или боровинки - това също е много кисел, и това е напълно естествено. Мисля, че след това земята прах от плодове трябва да се приема не по три части сода за хляб до 5 части, и още - най-малко еднакво, а може би дори повече сода на прах плодове.

Необходимо е изсъхнал напълно. буркан с капак здраво и пречещи компоненти напълно суха лъжица - в противен случай реакцията ще започнат веднага.

Сух буркан Излива 12 супени лъжици брашно, след това 5 сода лъжици, и накрая се добавя лимонена киселина 3 супени лъжици (приблизително 5-7 лъжици или сухи смлян прах касис или червена боровинка). След това затворете буркана плътно и добре го tryasom, че всички компоненти са равномерно смесени! Това е! Този дом бакпулвер напълно zamennyaet покупка повдига тестото не е по-лошо!

Можете да добавите всяко печене на палачинки и мекици (но палачинки палачинки аз обикновено просто се пече без бакпулвер, но ако искате буйни палачинки, добавете нещо по-добро).

Пазете контейнера плътно затворен, за да се предотврати влага хит.

Колко бакпулвер да добавите в тестото?

1 кг храна консумират средно от 4 - 6 чаени лъжички бакпулвер (или 2 часа на сода и 2 супени лъжици лимонена киселина ..).

Обикновено се смята, че е необходимо в продължение на 2-3 часа. Супени лъжици бакпулвер вместо 1 час. Печене сода.

А чаена лъжичка малък хълм - е 10 грама бакпулвер.

Кифла повече - в размер на 200 грама брашно 2 ч.л. плюс бакпулвер 1 чаена лъжичка сода, аз мисля, че е много по-малко. Като цяло в удебелен шрифт е необходимо да проверявате бакпулвер, безквасните по обичайния тест - много по-малко от процент се различава значително.

Лимонената киселина не винаги премахва вкуса на сода в продукта, можете да добавите и малко оцет. Ние трябва да се опитаме да погледнем по ваш вкус.