На което лекарят попита дали косата падат

Твърде много от нас се чудят, какво да лекар за лечение на косопад. В крайна сметка, на проблема с косопада е важно не само за мъжете, но и за жените. Това е срамота такава ситуация, когато след измиване на косата в банята е много загубени коса, което е, се оказва, че те са много падат. Но този въпрос изисква внимателен преглед и по-нататъшно лечение.Загубата на коса до каква лекар за справяне

Не всеки лекар може да лекува възникналия патология. Много се сблъскват с проблема на алопеция от различни видове, попитайте приятели и познати, лекар третира проблема.

Кой трябва да се справят с коса

Всяка негативна промяна, която се допира до кожата на главата, се приемат от лекар-trichologist. Тя се занимава с профилактика, диагностика и лечение на косопад. Обикновено, когато се въведе заявка по интернет ", който да се свържете с лекар, ако в изобилие косата падат", търсачките дават дерматолози и trichologists. Трябва да се отбележи, че е по-широк дерматолози професия, но те също могат да ви помогнат в лечението на плешивост. Trichologist се занимава изключително в косата.

Когато се налага да отидете на trichologist

Най-основните индикации за лечение на консултации, за да trichologist са:

 • Произнесени косопад, изчерпване;
 • Easy "разтегателен" на косата с малко усилия или дори сресване;
 • Бавният растеж на косата;
 • Промяна на цвета на косата и прошарена в ранна възраст;
 • Наличието на обрив и дразнене на кожата на главата, както и прекомерно изсушаване или омазняването на кожата на главата.

С такива оплаквания може да бъде посетена и терапевта, той със сигурност ще ви кажа кой лекар трябва да се обърнете, ако косата падат.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Как е диагнозата

Trichologists, занимаващи се с лечението на косата и скалпа. Първото посещение включва провеждането диагностични мерки, които позволяват да се получи необходимата информация за пациента. Тя може да се посочи причината за проблема. Диагнозата се осъществява поетапно:

 • Първо извършва photofixation плешивост. Лекарите използват определен ъгъл камера и специално конфигуриран техника да може да се оцени степента на алопеция;
 • Следващата стъпка е trihoskopiya в която изследва кожата под специален микроскоп глава. Тя ви позволява да се изчисли плътността на косата, производство и дейност на крушки себум;
 • След phototrichogram. За това трябва да бъде свързан към компютър trihoskopa. обработва данните с помощта на специална програма. Можете също така да следите динамиката. Обикновено, това изследване се провежда в продължение на два дни, така че можете да сравните броя на отпаднали и нова коса;
 • След анализ на пациента да бъдат проучени и могат да бъдат възложени допълнителни тестове.


Като допълнителни тестове обикновено се дават:

След получаване на резултатите от тези тестове, trichologist мога да кажа, по някаква причина, косата пада и до каква лекар трябва да видим в бъдеще.

След консултация съседен експерти проведе задълбочено проучване, в което изследването клетъчни процеси. Той обикновено се прилага в случаите, когато по-горе диагностични мерки не дадоха желания резултат, и причината все още не е идентифициран.

Последният етап е диагностичен бактериологично изследване. Това се дължи на факта, че са налице гъбични и бактериални процеси, които допринасят за алопеция. Ако някой инфекциозен процес е открит, отговорът на въпроса: "Кой лекар да отида, ако косата падат", ще бъдат инфекциозни заболявания.

методи на лечение

Обикновено получава локално лечение, които могат да бъдат в различни форми - шампоан, спрей. Понякога може допълнително да се използва в витаминни комплекси. Към днешна дата, един от най-ефективните методи за лечение на косопад е използването на лекарства на базата на миноксидил. Това значително намалява загубата на коса и активира космените фоликули, което води до факта, че косата е по-дебела. Клинични изследвания потвърждават ефикасността на лекарството в 87% от случаите.

Загубата на коса до каква лекар за справяне

Подготовка за trichologist на консултация

Първата стъпка е да разберете себе си в ситуация, както и да се разбере дали има загуба на коса, както и дали тя изисква лечение. Много често жените започват да паника, когато те видях на гребена няколко volosin. Причината за допитването е на загуба на голямо количество коса - от 150 на ден.

Точно преди да отида на лекар, не трябва да миете косата си. Това става най-добре през нощта, ще трябва да го измие, така че е шампоан, който използвате редовно. Това е с цел да не се смазва клиничната картина. Не е нужно да се направи за опаковане и обвързване на опашките стегнати, защото лекарят трябва да бъде лесно да се достигне най-отдалечените места на главата адекватно да диагностицира проблема.

Общи препоръки

Обикновено лекарите препоръчват да се промени подход към грижата за косата. В допълнение, трябва да се придържате към следните съвети:

 • Да не се използва твърда вода за измиване на косата. За да бъде по-мек, можете да използвате оцет;
 • Температурата на водата трябва да бъде в диапазона 33-35S;
 • В случая с дълга коса шампоан трябва да се използва по-често в зоната на корените, върховете не се нуждаят от ежедневно почистване;
 • С течение на времето, това не е необходимо да се дръпне силно шампоана косата, това може да доведе до травматични космените фоликули;
 • Началник не се нуждаят от много триене с кърпа. В идеалния случай, трябва да се направи тюрбан, така че влагата се абсорбира в нея;
 • Всяка седмица да направя хидратиращ маска за скалпа. Те се продават в почти всички аптеки;
 • Силно без препоръчва да се дава на никого своите гребени и фиби за коса или гумени ленти, защото можете да получите само награда за вашата доброта всяко заболяване.

Ако не помогне общите насоки и продължава плешивост, трябва да събере сили и да видят trichologist. Има такива заболявания на кожата на главата, където забавяне може да има крайно негативни ефекти и косата на капака на скалпа, просто не се възстанови. Знаейки какво да се свържете с Вашия лекар, ако косата падат, е възможно бързо да се справят с този проблем.

Нападението на сливиците

Лечение на възпалени сливици у дома