Мощност игуана у дома - - животински породи кучета, котки, риби, птици и

Това яде игуани
Наскоро, игуани са станали популярни домашни любимци. Поради това, на пазара на домашен любимец, можете да намерите голям брой специализирани емисии. Въпреки това, цената на тези продукти е доста висок и много собственици предпочитат да направят своя собствена диета за техните домашни любимци. При избора на продукти за хранене игуани, най-важното да се помни, за характеристиките и нуждите на тези необичайни животни.







Особености на храносмилателната система

Въпреки, че изглежда много подобно на хищни

Това яде игуани
роднини, игуана - един тревопасен гущер. Тези животни живеят в Централна и Южна Америка.

По време на еволюцията, игуани храносмилателната система се превърна в най-дългата (дебелото черво с камери), което означава, дълъг транзит на храна. Причината за това са с ниско потребление на енергия на игуани и изобилие от храна в тяхната естествена среда.

Ензимите на храносмилателната система на животните, предназначени за разделяне на растителни храни. Тези ензими разграждат и животински протеин, но различни от веществата на растенията и аминокиселина баланс, не нека се абсорбира правилно.

Това яде игуани
Ето защо, в естествената им среда, игуани ядат само цветя, плодове и листа от тропически растения.

Протеин от животински произход, ще стимулира бързото развитие на игуаната, но ще бъде пагубно за здравето му. Понякога това може да се използва от продавачите да се даде на представянето на животните. Но такава игуана няма да живее дълго. В резултат на неправилно хранене, са бъбречни заболявания, черния дроб и други органи. Също така, се смята, че е необходимо животински протеини игуани в ранна възраст (първите 1,5 години), в малки количества. Но изследователите тревопасни гущери, настояват само на вегетарианска диета.

Мощност игуана у дома, трябва да бъде подобна на електрозахранването в дивата природа.

Изборът какво да се хранят игуана, трябва да се придържат към определени пропорции. Необходимо е, че зеленото е 70-80% от общия диетата. Плодове и зеленчуци трябва да бъдат отстранени от 10-15%.

Желателно е, че съотношението на фосфор за калций в консумираната храна е 1: 1 или 1: 2. Например, листа от маруля са богати на калций, са боядисани в тъмен цвят. Също калциев богат върховете ряпа, ряпа и цвекло листа, глухарче, детелина, маруля, Romaine и кресон.







Зеленчуци, богати на калций - това е моркови, грах, зелен фасул, броколи и репички. Сред тези богати елемент плодове, грозде, могат да бъдат споменати, смокини, боровинки, къпини и цитрусови плодове.

Като добавки (не повече от 5%) към основната диета, добре тиква, спанак, сладки пиперки, тиквички (тиквички), краставици, зеле, карфиол, домати, репички, боб (листа и семена), ябълка, диня, ягоди, круша.

При хранене игуани, можете да използвате домакински растения като бегония,

Това яде игуани
Tradescantia, Syngonium, хибискус, naturtsiya, glochidia обелени бодлива круша кактуси, цветя и листа далия и рози. Житни, подходящ сварено овесено брашно и трици, варен ориз и елда (без сол), пълнозърнест хляб.

Диетата на младите игуани, протеин трябва да съставя 15-20%. Богати на протеини кълнове от люцерна, горчица, боб, chechivitsy, детелина и репички. На филизи на тези растения са богати на витамини К, Е, С и В, те са богати на фосфор, цинк, мед и желязо. Те могат да се отглеждат сами по себе си или покупка в супермаркетите. С възрастта, количеството на протеина в диетата трябва да бъде намален до 5%.

готварски

След закупуване или придобиване на зеленчуци и зеленчуци, те трябва да бъдат добре почистени и подредени в контейнери, се съхранява в хладилника. Важно е да се помни, че студената храна е в състояние да навреди на игуана така зеленчуци и билки от хладилника, че е необходимо да се даде да се затопли до стайна температура. Плодовете и зеленчуците се препоръчва да се мият и нарязани, точно преди готвене. Замразени продукти трябва да се използват само през зимата, а преди да им на животното, за размразяване.

Събиране на билки за игуани трябва да бъде далеч от магистралите. Избягвайте места, за да ходят домашни любимци, поради риска от инфекция с червеи.

Трябва да се помни в терариум храната бързо ще се влоши в резултат на влага и температура. Затова винаги трябва да държи под око своята свежест.

Всяко животно може да бъде собствените си предпочитания. Някои, като цялата листа от маруля, други като нарязан храна, а третият като храна, мелене в блендер.

захранващи функции

В въпроси на властта, игуани консервативни. Те бързо да свикне с определени храни и да ги научи на другите, че е трудно. Ето защо, когато храненето игуани, обърнете внимание на разнообразието на храната. Не е необходимо да се даде на животното същите продукти. Разнообразие помага на игуана да се храни от максимум полезни вещества и витамини.

Храна ще изглежда привлекателно в ултравиолетова светлина. Също така, необходимо за UV абсорбция на калций. За добро храносмилане, игуани необходими температура

Млади животни трябва да бъдат хранени по няколко пъти на ден, възрастните ще имат достатъчно консумативи за еднократна употреба.

Ако кихане Игуана и очила за бели петна остават - това е нормално. Така гущер изведен излишък калий. Въпреки това, ако животното е твърде често кихане, коригира диетата си.

Iguana може да бъде любопитни различни оттеглени продукти, включително и за съдържащи животински протеин. Ето защо, преди да се хранят игуани такива продукти, е необходимо да се помни, вредите, които те могат да причинят на животното.

Основни потребности във вода, игуани отговарят дължат на буйна растителност. Въпреки това, животното винаги трябва да имат достъп до чиста вода и ако е необходимо, не пия от басейна, тъй като може да се изхождат в него. За тази цел, клетката трябва да е съд с вода.

Игуани са в състояние да абсорбира влагата на кожата. Поради това е необходимо да се следи влажността в терариума, и редовно да се къпе животното.