Монтаж на МДФ плоскости със собствените си ръце - MDF панели монтаж технология

Как да се съберат MDF

Използването MDF плоскости - най-лесният начин да отрежете стените на стаята, особено ако имате нужда от допълнително ниво на изолация. В този случай, монтаж на MDF плоскости с ръцете си да изпълнява много добре в един много кратък период от време.инструмент

Как да се съберат MDF

За монтирането на панелите, ще ви трябва:

 • ролетка и молив - с тяхна помощ, ще отбележат място закрепяне на лайсни и необходимата дължина на панела;
 • метален ъгъл и ниво - за проверка на равномерността на ъглите хоризонтално и вертикално монтирани елементи;
 • мания - за рязане на панели до желаната дължина или ширина;
 • щапелни пистолет или ноктите с чук - за фиксиране на панели на столици;
 • бормашина и винтове (дюбели, пирони) - за закрепване на летвата до баровете на стената;
 • Отвертка или отвертка.

подготовка на повърхността

Как да се съберат MDF

Едно от основните предимства на панелите MDF - е липсата на необходимост от пълното привеждане в съответствие на повърхността, към която вие ще се поправи. В този случай, това няма значение, на стената или не, и материала, от който е направен от (тухли, бетон, блокчета, дърво) не е била предварително боядисани. Просто покриване Шпакловка или дървена повърхност (2 пъти) праймер (или специален състав за защита на дървен материал), и след това или се определи веднага Batten за монтиране MDF панели, или първо монтиран на стена (с лепило "течност нокти") слой от тънка изолация (като фолио изолационен).

Как да се съберат MDF

Ако желаете, МДФ панели могат лесно да бъдат фиксирани на тавана. Така е по-добре да се следва правилото, че панелите MDF трябва да бъде поставен перпендикулярно на стената с прозореца. Принципът на монтаж MDF плоскости на тавана и стените на едни и същи, с едно малко изключение: за облицовка на тавана най-вероятно ще се нуждаят от асистент, който ще подкрепи панел и прилага инструмент.

технология планината

Как да се съберат MDF


Процесът на изграждане на MDF плоскости със собствените си ръце означава, че трябва да ги поправи, ще бъде на дървен сандък, който е фиксиран към определена посока на движението (в посока, перпендикулярна на посоката на монтаж панел) барове на всеки раздел. В този случай, размерът на бар (ширина и дебелина) не са значителни (т.е. всеки подходящ са със същата дебелина).

Ако панел MDF искате да се слой от изолация (минерална вата или стъклена вата), бара имат една и съща дебелина на топлоизолация слой.

След обучението барове за монтиране на летви MDF плоскости със собствените си ръце ще бъде изпълнена, както следва:

 • Изберете посоката на монтаж на MDF плоскости.
 • В посока перпендикулярна на инсталираните панели сигурна летва: ниски греди на разстояние от 3 до 5 см от пода, горна греда - 2-3 см от тавана, между закрепете с болтове барове, със стъпка не повече от 45-50 см.
 • Проверете вертикалността на получената повърхност. Ако е необходимо, приложете под барове Металните парчета шперплат, фазер или ламинат.

Как да се съберат MDF

 • Около (периметър) на прозорци и врати, както и вертикалните ъгли закрепяне на лайсни.
 • Ако решите да монтирате панела вертикално, след това започнете инсталирането на MDF плоскости с ръцете си трябва да са от ъгъла, движейки се от дясно на ляво. Прикрепете първия панел (от ръба на билото), за да баровете по протежение на цялата височина с помощта на винтове, които трябва да бъдат възможно най-близо до ъгъла на стаята.
 • Вторият край на панела закрепете с обичай проектиран да работи с MDF klyaymerov скоби, които могат да бъдат свързани с пистолет бар скоби или малки нокти.
 • Всички други панели на стената, определени по същия начин чрез вкарване на гребена в жлеба.
 • Най-късно (на всяка стена) MDF панел трябва да бъдат подрязани до желания размер, а след това поставете в канала на предишното, обезпечаване страна нарязани на ленти с винтове.

Как да се съберат MDF

 • След завършване на инсталацията на MDF плоскости със собствените си ръце, не забравяйте да затворите помещенията ъглите специални MDF ъгли, които са просто залепени в горната част на панела. При тези ъгли трябва да се скрият винтовете екстремните панели.
 • По същия начин се залепи МДФ ъгли по ръбовете на панелите около прозорците и вратите.

Предимства и недостатъци на МДФ плоскости

Как да се съберат MDF

Безспорният предимствата на MDF плоскости могат да бъдат приписани не само лекотата на монтаж (което може да се фиксира както вертикално, така и хоризонтално), но също така и красив външен вид, който, благодарение на голямо разнообразие от цветове, Ви дава възможност да изберете най-панел от почти всеки интериор. В допълнение, МДФ панели са лесни за полагане на грижи, тъй като те не се нуждаят от специално почистване (достатъчно просто избърсвайте с леко влажна кърпа). И, разбира се, MDF плоскости са сравнително евтини довършителни материали.

Но MDF плоскости има и недостатъци:

 • На първо място, на стените на такива панели, се дължи на факта, че те са монтирани на една щайга, остават кухи.

Ако изберете нещо, което да виси на стената, е необходимо да се използват специални дълги винтове с нокти. В допълнение, MDF бед бийтове водят остри предмети (въпреки повредената тапицерията могат да бъдат демонтирани и да се замени панел).

Въпреки това, макар панелни недостатъците на MDF продължават да представляват конкуренция гипсокартонени плоскости за инсталация, която изисква много повече умения и хора (най-малко две), по време на работа с MDF плоскости може да бъде и самостоятелно.