Монтаж на аларма с ръцете си стъпка по стъпка инструкции с видео

Как да настроите автоматично

Предимства на създаване аларми на коли с ръцете си.

Бих искал да спомена само главната инсталация предимство sobstvennolichno кола аларма: да го инсталирате сами, без чужда помощ, можете да избегнете инсталирането на шаблони, с които страдат специалисти, за да го инсталирате навсякъде. След един нападател, за да разбера само веднъж, на какво основание, къде и кой набор изображение аларма единица и неговите аксесоари и всичко, цялата клиентела на майсторите под заплаха. И ако се вземе предвид времето, което част от съвременния алармата на колата означава деактивиране редовни устройства за сигурност, като аларма, напротив, няма да защитават колата си и да ви помогне да се отървете от него.Компоненти на автоаларми.

Как да настроите автоматично
Така че, нека да видим какво имаме в начален етап: на колата - 1 парче. кутия едва наскоро придобити Аларма - 1 брой. Първо, трябва да покрие, за да покрие да изследва тези всички инструкции и указания, Koi производителя на аларма сложи в кутия. В по-голямата си част, ако то със сигурност не е творение на определен неназован китайски майстор, и устройството от най-популярните и известни производители, цялата необходима информация за инсталирането на аларма със собствените си ръце в текста и илюстрации за добро и ще намерите там.

Днес, например, базовата версия на колата аларма двупосочна комуникация обикновено съдържа следните елементи:

  1. Директно единица аларма - една малка кутийка, с размерите на малко повече от един пакет цигари. В това поле, необходими на всички инсталирани хардуерни логически и ключове за сигнализация. Малкият размер на най-модерните блокове позволява дълбока и трудно за един нарушител да скрие място за инсталиране на устройството. Най-популярната местоположението на това устройство - под таблото. Такава договореност, на първо място, благодарение на своята непристъпност, както и факта, че в този момент минава по-голямата част от редовното автомобилната окабеляване, които ще трябва да бъдат свързани.
  2. Антена. Няма нищо свръхестествено, малка пластмасова кутия, често с вграден индикатор за алармата на колата. Основни изисквания за инсталирането му, то се го поставят възможно най-високо и да избягват контакт с металното тяло. В по-голямата си част да е осигурено съгласно огледало за обратно стъклото на салон. Захранването се кабел скрити под голям хедлайнер и декоративен елемент от дясната или лявата стълб, добре, а след това отива директно на устройството. От себе си бих добавил, че преди да затвори антенния кабел и скорост на извършване на последното дълго. Много често, като няма почти гръб до гръб, и след като се заобикаля никакви пречки може да се окаже, знаете ли, не най-добрият начин за вас.
  3. шок сензор. Това устройство, на дъното на същия размер като на антената. Там ще видите един или два светодиода, в зависимост от нивата на алармени и един или два регулиращи винтове, за да настроите оптимално чувствителността на сензора. Прикачване тя трябва да бъде неподвижно към каросерията на превозното средство, за предпочитане близо до центъра. Оптималното място е разликата между двете предни седалки, освен ако, разбира се, има възможност да го скрие, а вие имате достатъчно за тази дължина на тел.
  4. бутон за контрол и програма единица аларма - малък бутон с свързващи кабели, нещо напомня на добрите стари апартамент ключодържателят, намалява само с няколко пъти. Тя трябва да бъде позициониран оптимално удобно за себе си и най-тайно на потенциален нападател. Защото благодарение на това, знаейки марка за алармата, можете да доста бързо да деактивират всички аларми, не raskurochivshaya целия панел в полето за търсене. Един съвет от мен: да действа извън кутията. Например, като вариант, че е възможно да доведе до бутона за неизползван или набор редовно място в курса, ако колата не е напълно завършен, когато всички места са заети данни на пълно работно време. Не забравяйте, че най-доброто място да се скрие нещо - място, разположен в обикновен поглед, но не и да се даде.
  5. Siren. Нейният трябва да знаете веднага, тя изглежда като малък говорител. Задайте го в по-голямата си част, в отделението на двигателя. Но когато той е инсталиран има своите малки нюанси. На първо място, той е подходящ за нея и проводник трябва да бъде на разположение по-долу в колата, и второ, че е желателно да има наклон надолу рога на конденза да се формира, се стече, а не в рога на чаша.


По принцип, имам изброени всички стандарти, определени като автоаларми. Разбира се, в зависимост от производителя и модела в полето все още ще бъде лъжа, свързващи елементи, качулка и гранични багажника превключватели, релета допълнителни функции и брави повече.

След изучаване на повечето аларми на коли, трябва да определят местата на това имплантиране в колата си, а по-скоро да се проучи схемата на свързване на превозните средства и намери най-добрата точка връзка. Разбира се, много от автомобилния бранш всички имат свои собствени характеристики, но основната връзка на алгоритъма, като цяло, има една.

Инструкции за инсталиране на алармата.

Така че, първо трябва да се намери постоянно място захранване на устройството аларма. Ако "минус" всички е ясно, че е тялото на автомобил, който постоянно "плюс" може да има проблеми. Виж, за сред всички проводници запалване или, алтернативно, могат да се простират на проводник директно към батерията.

Свързване предупредителни светлини.

Що се отнася до предупредителни светлини - мигаща мигачи, или къси светлини, това ще бъде организирано, както вероятно се досещате два начина.

  1. В първия случай - за да се свържете сигналите посоката на въртене, че е необходимо да се обърне внимание на превключвателя за опасност директно да го сближат проводниците на двете страни на индекса на оборота.
  2. И във втория, когато е свързан с лека фар, трябва да се намери и да разбере релейни контакти лъч. И вие не трябва да се свързва директно към жицата, което води до задействане на индикатора и тел релейно управление.

Свързване към системата за централно заключване.

Как да настроите автоматично
Най-голямата трудност обикновено се причиняват връзката към системата за централно заключване. Причината за това е разнообразието от модели на устройството и неговия контрол полярност и други функции. Съвременните автомобили алармени устройства представляват по-голямата част от тези функции и предлагат различни схеми на свързване. Внимателно прочетете инструкциите на производителя и кола аларма електрическата схема на колата си на. Точката на присъединяване най-вероятно ще блокира управлението на централно заключване, прочетете точка сигнализация връзка. Местоположението му е съвсем неочаквана и не е много удобно. Например, в някои превозни средства, можете да свържете системата към съществуваща бутона за управление на кабината система за централно заключване, което се намира или на централната конзола или на вратата на водача. В някои превозни средства, както и не може да бъде на разположение по всяко централно заключване на вратите или електрическа кола брави, в този случай ще трябва да се грижи за придобиването на такива устройства. Днес, такова устройство може да се монтира на почти всяка кола, без значение, при условие възможност на производителя на автомобила или не. Свързването към вашата система за сигурност може да изисква закупуването на допълнителни релета и също, както е посочено в устройството на електрически превключватели алармена система, не може да се справи с необходимия товар. Следователно, има ще трябва да си припомним хода на училището на физиката и да се справят с капацитет общо ампераж електрически брави и товароносещи в устройството за сигнализация.

лимит Connection превключвател зареждане и капак на двигателя.

Е, лимит връзка превключвател предния капак и багажника не трябва да бъде голям проблем. Къде трябва или да намерите на пълно работно време устройства проводници и да се свържете директно с тях, или да зададете на разположение в комплекта устройството и дръпнете си жици.

Свързани контакти отваряне на вратите.

Но връзката с контактите отваряне на вратите може да създаде проблем, тъй като тези контакти може да се комбинира директно във вътрешността на блок за управление на осветлението. Point връзка в този случай е необходимо да се вгледате в схемата на свързване на елемента, старателно го изучават, или като един прост и бърз вариант, можете просто да я питам прекарано autoclubs вашия автомобил. Най-вероятно този проблем отдавна е решен преди вас.

Свързване сирена, сензори и други схеми за окабеляване съгласно също не трябва да създава никакви проблеми.

Между другото, аз силно препоръчвам, надеждно изолиране на мястото на свързване, и не крия проводниците на автоаларми, да ги прикрива под стандартната окабеляване. Това е, от една страна, ще ви спаси от късо съединение, и второ, няма да се откаже, когато самата аларма автомобил блок.

Регулиране на сензора за въздействие.

След свързването пак ще трябва да нагласите датчика за удар. настройка му е да се увеличи или намали чувствителността му директно винтове, разположени върху нея. Опитайте се да завъртите винта и да взривявам дланта на колата на страна, като по този начин се определи оптималната чувствителност. След установяване на шок датчика може да се наложи да направите промени в програмирането на устройството на колата аларма. Не е трудно да се направи, като се следват инструкциите на производителя и настройките си автомобили.

Това е всичко. Сега ще трябва само да се намира в място всички отстранени панел на кожата и да се насладите на комфорта и спокойствието, които ще ви даде аларма автомобил.

Аз препоръчвам да четете: