Митовете за "издухан" майчиното мляко

Млади майки, които за пръв път, придобити този статут, изпитват много съмнения и притеснения за кърменето. В болницата, лекарите рядко обясняват подробно всички нюанси на естествения процес. Например, това, което е често срещано израза "изгорял мляко"? Защо се случва това и е възможно да се избегне проблемът?Концепцията за "издухан мляко"

В древни времена, жените, които искат да се спре кърменето, имаше един ритуал. Те декантира останки от мляко върху гореща печка. Вярвало се е, след като последните капки се изпари, т. Е. бъдат изгорени, лактация се спира.

Разбира се, обичай отдавна е забравен, но фразата "изгорял мляко" наляво. Само смисъла на това запечатан различно. Тук са най-често срещаните митове за това как да горят кърма:

 • загубени в резултат на заболяване на майката;
 • изчезва от тежък стрес;
 • кисел поради хранене рядко бебе.

Вижте също:

Мляко "изгорял" по време на заболяване

Ако кърмеща майка е болна (грип, ТОРС, остри респираторни инфекции, мастит), като намалява производството на мляко. Мнозина го смятат за "изгаряне". Особено, ако една жена е с висока телесна температура. В действителност, кърменето става по-малка поради две причини:
 1. Между всяко заболяване дехидратира. И тогава, за обичайния обем на производството на майчино мляко, просто не е достатъчно течност.
 2. Жените, заразени с някаква инфекция, инстинктивно ограничава скоростта на хранене на бебето, страхувайки се за здравето му. Следователно намаляването на активността на гърдата.

В действителност, това е невъзможно да се спре храненето по време на заболяване. Началото на симптомите не се случва веднага след получаване на инфекция в човешкото тяло. В рамките на няколко дни на имунната система активно се бори вируса и се развиват антитела да преминат през кърмата на бебето. Затова временната забрана изложи само болест крехко бебе тяло.

Освен дълго оказа пряко въздействие честота на кърменето, в размер на производството на мляко. Колкото по-често хранене на бебето се случи, толкова по-бързо ще се попълват запасите от лекарствени течност.

Мляко "изгори" се дължи на силен стресСъс сигурност всички млади майки не са чували, че ако се изнервят - млякото изчезва. От гледна точка на науката на това твърдение е фундаментално погрешно. Кърмене зависи от хормона пролактин, и нервната система не е свързан към него. Въпреки това, процесът на изтласкване на течността през тръбата се дължи на окситоцин. Ако една жена е нервен, производство на този хормон е трудно, и бебето да суче по-трудно. Поради това може да се откаже от гърдата и неопитен майка си мисли, че млякото е "изгоряла".

Как да се отървем от нарушения на хранене процес, подложени на стрес:

 • избягат от досадно ситуацията;
 • вземе топла вана;
 • направят релаксиращ масаж;
 • разходка в сам на чист въздух;
 • добър нощен сън.

Когато емоционалното състояние на майката, ще получите по-добро, лактация се възстанови бързо.

Мляко променя вкуса - кисел

По-възрастното поколение от жени настоява за необходимостта от изпомпване на мляко след всяко хранене. В противен случай тя ще "изгори", т.е.. Д. Sour. Вследствие на това се променя вкуса му, а детето просто не иска да суче.

Истината е, че течността вътре в човешкото тяло не може да се обърка, без значение колко много тя е има. Това важи и за урина, кръв, лимфа и др.

Вкусът на кърмата се променя многократно през деня. Това зависи от силата на жените. Разбира се, ако кърмеща майка яде нещо пикантно, солено, горчиво, кисело, и бебето ще получите някои от тези вкусови усещания. Не се притеснявай, детето ще свикне с промяната. Въпреки това, майка ми също не трябва да забравяме за диета. Яжте любимите си ястия и маринати ще бъдат след прекратяване на кърменето.

Като цяло, "изгоря" млякото не мога. Има ситуации, когато кърменето е прекъснат. Но не може да се паникьосвайте. Ако разбирате причините, поради които те са лесно да се премахне.

Свързани теми

 • Мляко всичко това беше изгоряло
  Прекъсване на ранна бременност и неговите последици
 • Мляко всичко това беше изгоряло
  Какви са табута на секс по време на бременност?
 • Мляко всичко това беше изгоряло
  Какво да се грижа за с цел предотвратяване на извънматочна бременност?
 • Мляко всичко това беше изгоряло
  Изчисляване на срока на бременността
 • Мляко всичко това беше изгоряло
  Какво е витамин D е по-добре да изберете за бебета?
 • Мляко всичко това беше изгоряло
  Развитие на 10 седмица от бременността