Мисъл котки - Как да разберем вашата котка и да я направи щастлива

Котки - най-популярните домашни любимци, които са по-напред дори кучета. Има много причини, поради които котки са отлични домашни любимци за собствениците от всички възрасти и сфери на живота. Котките наистина имат какво да предложи на всеки. Въпреки факта, че котките се образуват силни връзки с техните собственици, които по своя характер те са много независими и самостоятелни съществува и живее най-вече на собствените си условия. Повечето от нас вероятно знаете поне една котка, който е обичал и дори любимия домашен любимец в дома им, но все пак го остави, намирането на алтернативен източник на храна и забавления.Едно от нещата, които правят котките привлекателен е тяхната аура на тайнственост, както и факта, че ние никога не можем да знаем какво наистина се случва в съзнанието им. За да се запази котки щастливи, да се развиват чувството си за сигурност и благополучие, е важно не само да се разбере езика на тялото им. но също така мисля, като котка, за да видим света през очите на вашия домашен любимец.

Така че, нека се опитаме да погледнем на света през очите на една котка, и да научат как и какво мислят за нашите домашни любимци.

Котките могат да се върне у дома и да си отиде по своя собствена програма, но те могат да бъдат много придирчиви, когато външните фактори в живота си, че сте им дали, а не последователни и не постоянни. Котките обичат да се разбере мястото и времето постоянно снабдяване с храна, че тази процедура се извършва редовно всеки ден. Котките не обичат нищо, което се променя тяхната рутинна, точно така те разбират техния свят. Събития като се премести в нов дом, посещение на детска градина или кърмене на непознат, когато сте далеч на почивка, или промяна в хората, които живеят с вас, може да доведе до глобална революция на световните котки, които могат да бъдат причина за стрес.

Опитайте се да не се промени ситуацията и оборудване в дома си твърде често. Дръжте купички, играчки, както и любимата стол котка непроменен. Ако е необходимо да промените нещо в къщата, вашата котка ще трябва време, за да свикнете с него. Можете да направите този преход по-лесно за котката чрез използването на стари и нови неща заедно, докато вашият домашен любимец не признава промяната.

територияКотки - териториални животни, които могат да бродят на доста дълги разстояния. Вашата котка, когато ще се установят в дадена област, първо се очертаят границите на територията, а след това, най-вероятно, ще се придържаме към тези граници. Колко далеч скитащи котки зависи от много фактори, включително други котки, които живеят в района, достъп до улицата и зелен oggrazhdeniyam, както и каквито и да било физически граници, като например градини, които водят кучета или да се изтеглят пътища.

Територия на котката ви, разбира се, трябва да обхваща вашия дом и градина, и тъй като не можете да избегнете промените, които се извършват извън дома, трябва да се направи всичко, за да защити целостта на собствения си дом. Не позволявайте на кучето да отидете до най-близката къща на територията, ако не знаете какво вашата котка е запознат с тях. Избягвайте насърчаване на други котки, така че те не са били в градината си, и ако вземете на гостите у дома си, уверете се, че те са наясно с личното пространство на вашата котка.

Всяка котка има свой уникален характер, но собствениците, като правило, не мислят за това. Shy и скромен, или симпатичен и приятелски, и може да бъде чувствителен, с нови хора, всичко това е важно да се разгледа и да вземе предвид личността на вашата котка.

Ако вашата котка е нервен в компанията на хора, не се опитват да го представят на всички ваши гости или да се плати прекалено много внимание. Уверете се, че вашата котка може да взаимодейства с гостите на собствените си условия и да може да напусне, ако той го иска. По същия начин, ако знаете, че нещо се притеснява или досадно котка, не го правете! Ако котката ви се нуждае от почивка или лично пространство, дай го с нея, дори ако вие или гости искат да играят с нея.

Повечето котки са много привързан (по свои собствени условия!), Са силно прикрепени към техните собственици, и изискват постоянно внимание и обич. Уверете се, че да отговаря на всички нужди на котката ви в това отношение, и че тя се чувства обичан и ценени.

забавление

Котките са естествени ловци и могат да прекарват много време (между периодите на съня) на лов за местни гризачи! Въпреки факта, че котката е в състояние да намерят развлечения за себе си, че е важно да се дадат някои допълнителни стимули, така че те могат да намерят няколко неща и да играят с тях, вътре или извън къщата. Острене на нокти и място за висока надморска височина дейност, широка гама от интерактивни играчки и други неща, които ще се погрижат за ловния инстинкт на котките - всичко това ще ви помогне да запазите вашата котка здрави и активни.

Мислете като котка

И накрая, важно е да се помни, че вашият домашен любимец - котка, а не човек. Тя мисли, че като котка вижда и интерпретира вашите действия и обекти от заобикалящата котешките очи. Например, може да се мисли, че фойерверките са красиви и интересни, но котката ви може да бъде доста уплашени от мига и силен взрив, който ги придружава. Важно е да се разгледа взаимодействието си с котката и какво се случва около него е през очите на вашия домашен любимец, особено ако нещо се промени.

Това ще ви помогне да получите по-дълбоко разбиране на личността на котката си, това, което тя харесва и не харесва, и това, което й подхожда и може да помогне да се гарантира, че вашата котка наистина е щастлив и доволен, и се чувствах в безопасност.