Микротокове изправени, използвани в козметиката и в дома

Какви са микро-течения в козметологията
В медицината, електрофизиологични техники са се превърнали в неразделна част от цялостен лечение, профилактика и рехабилитация на пациенти след много заболявания. Адаптирани към нуждите на естетическата козметика, хардуер техники са широко използвани в процедури за премахване на кожни дефекти, подмладяване и предотвратяване на стареенето на кожата. Козметични апарати и експозиция методи варират в зависимост от прилаганите течения. Сред тях с голяма популярност използва лечение микроток на лицето, което е високо ефективна и лесна за използване, не само в салони за красота, но и у дома.Какви са микротокове в козметологията

Един от проблемите, които се използват за корекция на микротокове лице е смущение електрически потенциал разлика в и извън клетката, йони, предоставени от калий, натрий и калций.

Стареене тъкани, главно на лицето, намаляване на имунната защита, възпаление и други патологични процеси, свързани с клетъчно разстройство операция комплекс верига. В резултат на различни физиологични предизвиква промяна в клетъчната мембрана потенциална разлика. Това води до влошаване Входящите хранителни вещества, промени на вътреклетъчните процеси, намаляване на клетки, намаляване на синтеза на ензими и вътреклетъчни структури, биологично активни вещества, ензимна синтеза. Промяна нормални междуклетъчни вещества ускоряват разлагането клетки.

Също така се влошава съдова микроциркулацията, тон им се намалява и се увеличава пропускливостта и изтичане нарушен метаболизъм, което води до забавяне на разпадането продукти, тъкан оток, намален синтез на колаген, еластин, хиалуронова киселина и така нататък.

Така че има един порочен кръг, който води до промяна в структурата на кожата, лошо тена, появата на старчески петна, възпалителен обрив, подуване на лицето тъкани, появата на "торбички" под очите и обесването на веждите, бръчки в ъглите на очите и носа, задълбочаването на назолабиални пъти. С понижаване на тонуса на една група от лицевите мускули и тонизиране надолу другите ъгълчетата на устата си.

Микротокова терапия - е един от метода на електротерапия на излагане на меките тъкани с помощта на слаб ток пулс, което напрежение е 11-14 V, честота - 0.1-300 Hz, на тока е в диапазона 10-600 иА. Тя засяга всички слоеве на кожата, кръвоносните съдове, мускул, и подкожната тъкан, в резултат на:

 • нормализира електрически заряд на клетъчната мембрана, която насърчава активиране на биохимични процеси в клетките, за да се подобри обмяната на веществата в тях и ускоряване на процесите на възстановяване, фибробласти нормализиране функциите актуализиране на структурата на кожата;
 • Синтеза на АТФ се увеличава с 500%, и транспорт на аминокиселини - 30-40%;
 • Той подобрява микроциркулацията на кръвта, поради увеличаване на доставка на необходимите хранителни вещества и кислород към клетките;
 • ускорено клетъчни процеси регенерация и синтеза на хиалуронова киселина, протеини, колаген и еластин;
 • увеличава съдов тонус обвивка на мускул, тяхната пропускливост намалява, като по този начин намаляване на течната част на кръвта излив, повишена лимфен дренаж и отстраняване на токсини и метаболитни продукти;
 • Това повишава тонуса на мускулите на лицето, без съкращаване или спазъм на мускулните влакна по време на излагане на микро-течения.


За лечение съществуват устройства генерират различни параметри на импулсен ток и са снабдени с различни електроди: метал конични и сферична форма и електродите са стационарни с еднократна памук пъпки, електроди Ръкавици.

Ефектите и противопоказания за микроток терапия

Микротокове в козметологията - това е ефективен метод, който допринася за:

 • хидратация и храненето на тъканите, и следователно по-бързо регенериране клетка;
 • нормализиране на функцията на меланоцити и меланин ускоряват разпадането;
 • нормализиране на производство на мастните и потните жлези, намалява образуването на акне и кожата порьозност;
 • стимулиране на местната клетъчен и хуморален имунитет, което допринася за лечение и профилактика на възпалителни процеси в лицето;
 • нормализира тена и намаляване на подуване на тъкани;
 • подобряване на еластичността и тонуса на кожата (поради увеличеното производство на колаген и еластин фибробласти);
 • повишаване на тон или, обратно, да се отпуснете мускулите на лицето в състояние на висок тон, което намалява дълбочината на бръчките.

Какви са микро-течения в козметологията

Държавата преди и след 10 сесии на микроток терапия

Какви са микро-течения в козметологията

По този начин, индикации за да се използват техники са:

 1. Неоперативно корекция на контура на лицето, намаляване на оток (лимфен дренаж).
 2. Грижа за мазна, суха и старееща кожа на лицето, шията и деколтето.
 3. Лечението на хиперпигментация, акне, себорея.
 4. Повишена порьозност на кожата.
 5. Профилактика и лечение на образуването на разширени вени и началните етапи на розацея.
 6. Подготовка за пластична хирургия на лицето и намаляване на времето за възстановяване след тях, и след като всички процедури на химична и механична ексфолиация. лазерен пилинг.
 1. Акнето е заболяване.
 2. Нарушаването на целостта на кожата.
 3. Остри възпалителни и гнойни процеси.
 4. Тежко сърдечно заболяване и кръвоносните съдове.
 5. Хипертонична болест на сърцето в острата фаза.
 6. Сърдечни аритмии и наличието на пейсмейкъра.
 7. Онкологични заболявания.
 8. Остър инфекциозен характер на заболяването.
 9. Психо-емоционална нестабилност.
 10. Епилепсия.
 11. Преместен затягане на меките тъкани със златни нишки.
 12. Непоносимост към токови удари.
 13. Относително противопоказание е бременност.

лицеви процедури Микротокова терапия

Козметик, в зависимост от тревогите на пациента може да наложи една от следните процедури, въздействието на микроток:

Как се отрази микро-течения

Микротокове у дома

Функционалността на устройствата за домашна употреба е по-ниска в сравнение с професионални устройства. Въпреки това, те са много удобни, безопасни и достатъчно ефективна. Поради различните автоматични функции, устройството за микроток терапия у дома го прави лесен за да изберете програма според типа кожа. действие (повърхностни или по-дълбоко), можете да изберете желаната дълбочина, на доминиращо влияние върху регенерацията на клетките, кръвоносните съдове, мускули, лимфен дренаж, в зависимост от съществуващите проблеми.

Подходящ е за индивидуална употреба у дома са мултифункционални устройства "Gezatone йонийски-Ultratonicm 365" и "Beauty Irism 708". Те съдържат функции и микро-galvanotherapy, което дава възможност за увеличаване на администрацията на козметика кожата. устройство "BioWaveGezatone" The, предназначен изключително за лечение на микроток, единица "AV-012", както се използва в импулсен режим за микроток терапия lymphostasis и подуване, "Галванична красота SPA" и др.

Извършване процедури, извършвани от специални козметични проводими гелове или разтвори. За да направите това, можете да си купите:

Използването на микро лице не причинява нежелани реакции. Тяхната употреба е възможно с 27-30-годишна възраст. Продължителността на един лечение е 15-25 минути. Курсът се състои от 10-15 сесии, която се проведе на 3 пъти седмично. В бъдеще, която се проведе на 2-4 пъти по 1 месец процедури на поддържащата терапия.

За лечението на микроток няма нужда от специално обучение, но е препоръчително консултация козметик за избор на инструменти и техники. Положителни резултати от използването на микроток терапия се усеща след първото третиране.

Как е процедурата