Маточно кръвотечение при жените, симптоми, причини и лечение

От това, което е кървене
Маточни кръвотечения - състояние, проявяващо се с освобождаването на кръв от вътрешните полови органи. Менструацията е видно и освобождаване на кръв, но това е естествен процес на генетично програмиран от природата.Отличителните характеристики на мензиса секрети от кървене на матката при жени са в изобилие и продължителност увеличава, няма последователност.

Какви са причините за кървене на матката?

От това, което е кървене
Причините, които водят до развитието на маточни кръвотечения, празнуват разнообразие, както и класификацията е създаден, за да се разбере.

 1. кървене, причинено от нарушения, които не оказват влияние върху репродуктивната система или екстрагенитална държавата. Техните причини са: инфекциозни заболявания (коремен тиф, сепсис, дизентерия), кръвни заболявания (генетичен васкулит, хемофилия), цироза на черния дроб, сърдечно-съдовата патология - съдовата система, нарушена функция хормонални органи;
 2. кървене, причинено от генитални патологии. Тя може да бъде: пролука или кисти на яйчниците, на яйчниците или маточни тумори, инфекциозни заболявания на половите органи, менопауза или пубертета.

Генитални заболявания маточно кървене

Маточно кървене са свързани с детеродна и доставка:

 • Извънматочна бременност или прекъсната Класическа;
 • Отлепване на плацентата, подправяне хирургически белег на матката, нарушение на целостта на стените;
 • Травма на външните полови органи на жените в дейности в родилната зала и други меки родилния канал;
 • Непълни плацента подбор, той прищипване;
 • мускулната тъкан от матката на загуби сила, гъвкавост и издръжливост след раждането;
  Horionepitelioma, моларна бременност, и други заболявания на яйцеклетката.

Маточни кръвотечения, причинени независимо от бременността:

Младите кървене - причини, симптоми

От това, което е кървене
По време на превръщането на едно малко момиче в красиво момиче, често забележите появата на междуменструално кървене или увеличаване на обема на кръв по време на менструация. Най-честата причина за това е, дисфункция на яйчниците, които са пряко повлияни от честото психологически стрес, прекомерно упражнения, неправилно хранене, постоянни настинки.

Когато проучване на тийнейджърките с маточно кръвотечение наблюдава липса на овулация поради хормонални нарушения. Често причините за неуспеха са кръвосъсирващи фактори, туберкулоза вътрешните органи на репродуктивната система, тумори на цервикалния канал и маточните стени.

Независимо от причината, маточни кръвотечения в юношеска възраст е опасно за здравето и живота, и трябва спешно посещение при лекар.

Кървене в активния период на размножаване

От това, което е кървене
В това изпълнение, броят на причините за кървене повече.

 • хормонална система дисфункция на фона на аборт, приемането на редица лекарства, "играе" с хормонални орални контрацептиви;
 • в ранна бременност кървене е резултат от спонтанни аборти;
 • извънматочна бременност - след разрушаване на маточната тръба;
 • моларна бременност, плацента превия и разкъсване;
 • понижен мускулен тонус на матката;
  следродилна кръвоизлив поради непълно отделяне на плацентата;
  фиброиди, ендометриоза, маточни тумори, ендометриоза.


Опасност при менопауза

Менопаузата не е най-лесният път в живота на жената - реорганизацията на хормоналния сфера, защо не кървене е рядкост. неоплазми трябва да се разпределят между другите причини за злокачествено заболяване и без. Особено внимание трябва да се жени след менопауза, когато периодичното месечно отдавна е престанала, и изведнъж имаше кръв.

Когато видите, дори и малко количество кръв, за да спешно да отидете на лекар. Не се отчайвайте, ако проблемът е тумор в началните етапи Той е лесно лечимо. За диагностични менопауза изследване работят като хистологичен материал от шийката на матката и тяло, след което микроскопско изследване на останки разкрие причината за кървене.

Дисфункционално маточно кървене

От това, което е кървене
Тази група не могат да бъдат разделени строго кървене при всяка възраст. Те могат да бъдат както в периода на пубертета, както и по време на менопаузата.

Дисфункционално маточно кървене - популярна различни, и се характеризира с разрушаване на ендокринната система, като се излиза от хипоталамуса и хипофизата, и завършва с яйчниците и надбъбречните жлези.

Гинекология подчертава основните причини за дисфункционално маточно кървене:

 • ендокринен свързани с щитовидната жлеза,
 • панкреаса, както и на фона на затлъстяване;
 • умора - емоционално и физическо;
 • изменението на климата;
 • Аборти често са независими.

По времето на появата на кръв в периодите на менструалния цикъл:

 • овулация - зависи от менструация, узряването на ооцитите период и неговото освобождаване от фоликула;
 • ановулаторно - менструалните кръвотечения не са свързани с менструалния цикъл. Като правило, ановулаторен кървене, продължителност и промени в обема много менструация.

пробивно кръвотечение

Това явление не се случва често, но трябва да се отнасяме сериозно и се консултирайте с лекар-гинеколог

Симптоми и признаци на

От това, което е кървене
Всички клинични симптоми са разделени на общи и местни.

 • слабост в цялото тяло, виене на свят;
 • бледа кожа;
 • гадене, повръщане, призоваваме да;
 • загуба на съзнание;
 • отслабена влакнест импулс;
 • понижаване на кръвното налягане.

Местните симптоми на маточни кръвотечения:

 • Появата на кървене от вагината;
 • Ако забележите увеличаване на брой на клъстерите, общата освобождаването е станало по-хигиенни средства едно бързо дума за непригодността;
 • След полов акт при жените, може би една малка podkravlivanie;
 • Като се има предвид, че кървене може да бъде тежък и не е много добро, болката не се появи;
 • Симптомите на маточно кръвотечение не се появяват в зависимост от менструалния поток.

Периодично маточни симптоми на кървене са множество доказателства на тумори (например маточни), аденомиоза, или разстройства на система на тялото кръв.

Лечение на първата линейка

От това, което е кървене
За да се разбере в причините за появата на маточни кръвотечения не е възможно за някои раздяла "гинекология" сделка с него по-добре и по-бързо, така че, ако забележите странни симптоми и непланирани кървене, незабавно се обадете на бърза помощ. Признаци на маточни кръвотечения - сериозен женски организъм сигнал на глобалните предизвикателства, а всяка минута може да бъде от решаващо значение.

Третира се като у дома си маточни кръвотечения при жените е много абсурдно, но има и някои правила за прилагането и изпълнението на която ще помогне за спасяването на човешки живот.

 • прилага топло компрес, отопление подложка на корема;
 • извършване промивка;
 • забравите за топла вана;
 • се вземат лекарства, които влияят на свиването на матката.

Маточно кръвотечение при жените - на първа помощ в домашни условия:

 1. Стриктното почивка легло с краката повишени. Roller под долните крайници не дават възможност да страдат от загуба на кръв към жизненоважни органи - мозъка, бъбреците, черния дроб, и поради това вероятността от загуба на съзнание се изключва;
 2. Chill. Опитайте се да спре кървенето на техните собствени. Bubble нагревател или студена бутилка с вода или лед върху позицията на долната част на корема, по-рано увийте с кърпа, за да се предотврати измръзване. 10-15 минути студен компрес, след пет минути почивка, за да продължи в продължение на два часа. Такъв един прост метод за лечение стеснява съдове и намаляване процент загуба на кръв;
 3. Запълва обема на циркулиращата кръв. У дома, в извънредни ситуации, е трудно да се излезе с алтернатива на капкомер, но много топло сладка напитка може да възстанови загуба на кръв. Глюкоза даде храна на мозъчните клетки;
 4. Спешна помощ - лекарства. За пореден път ние се отбележи - на медикаментозно лечение трябва да се направи само в крайни случаи, или след консултация с лекар. шкафа на домакините лекарство не е излишно да присъствието на аминокапронова киселина, калциев глюконат, Dicynone.