Маточни кръвотечения - причини, симптоми, диагностика, лечение

Симптомите на маточни кръвотечения

Избор на маточно кръвотечение и двете са малки, помазанието, и доста интензивен. В последния случай, жената не се чувства добре. слабост. сънливост. умора. виене на свят. сърцебиене, гадене. Спиранията на тока. главоболие. Намалена обем кръв (CBV) води до церебрална хипоксия и други органи, като проявява при падане на налягането, повишаване на сърдечната честота, бледност на кожата и лигавиците, задух, изпотяване, отпадналост. При констатиране на тези симптоми не трябва да отлага. В случай на значителна загуба на кръв. лошо здраве или бременност. по-добре се свържете с лекар. вместо да отиде в болницата на техните собствени. Това, което приемаме за лечение. по-голям шанс да се избегнат възможните последствия.


Има случаи. когато маточно кървене маскаради като нормална менструация. Те трябва да са в.

- продължителна менструация (над една седмица)
- процент на емисиите (по-големи количества. от обичайното),
- честа менструация. счупи по обичайната схема.
- придружено от интензитета на болка в корема, в лумбалната, сакралните, перинеума, ректума.

Причини и видове маточни кръвотечения

Има няколко основни типа маточни кръвотечения.

1. дисфункционално кървене възниква от - за провала на органите. контролиране на менструалния цикъл и свързани процеси. Това се дължи на различни причини. Те включват.

- хормонални нарушения (включително тези в менопауза)
- Кръв патология.
- прекомерна физическа активност.
- гинекологични заболявания (ендометриоза. тумори, включително на матката. др.).
- монтиран вътрематочно устройство.
- инфекция на женските полови органи.
- хронична или остра стрес. преумора.
- аклиматизация. хипотермия.
- наднормено тегло. твърда храна.
- страничен ефект от медикаменти. започва прием или отхвърляне на противозачатъчни препарати.
- инвазивна гинекологична манипулация.

В групата на дисфункционално маточно кървене, са тези, които се случват по време на менопаузата. и срещащи се при момичета на ранен етап на пубертета.

Отличителна черта на дисфункционално кървене е. често е безболезнено.

Маточно кървене. срещащи се в средата на менструалния цикъл. Той се среща в около една трета от жените. Като общо правило. те имат за помазване характер. кратка продължителност (до три дни) и не са свързани с някакво заболяване. Това се дължи на хормонални промени.

Маточно кръвотечение при младите момичета могат да бъдат причинени от психическо или физическо претоварване. недохранване. вирусно заболяване. нарушаването на половите органи. хормонална недостатъчност. Следва да се подчертае. трябва да се отнасяме сериозно към него. дори ако загубата на кръв продължава по своя собствена.2. АГ кървене, свързано с детеродна и раждането. Те могат да се появят в различни стадии на бременността. по време на раждането или след раждането. Бременните жени могат да изпитат много беден избор. не е придружено от влошаване на здравето. Дори и в този случай, трябва незабавно да се свържете с вашия гинеколог. Състоянието може бързо да се влоши и да има сериозни последици. Изключително тежка, масивна кървене може да се случи с отлепване на плацентата. руптура на матката.

Спонтанно спонтанен аборт също е причина за маточно кървене. Това може да се случи в ранните етапи. когато една жена дори не знаят за съществуването на бременността. Процедура за аборт. включително медикаменти. също придружени от кървене.

3. развитие на тумори води до маточно кървене поради разрушаване на слоеве на стената на матката, съдово увреждане. В този случай на тумора може да бъде или доброкачествени. така че бъдете ракови. Трябва да се помни. че се открива по-ранната заболяването. толкова по-лесно е да се справят с него и по-вероятно да се отървете от него напълно.

4. травма коремни или съседни части също могат да причинят маточно кървене. Особено опасни вътрешно кървене. Така от гениталния тракт може да бъде ниска, или отсъства напълно. В същото време, признаци на кръвоизлив. както са дефинирани преди. в корема с безпокойте силна болка, симптоми на перитонеална дразнене определят (Kulenkampfa симптом).

Понякога, кървене от гениталния тракт стане след интимност. Причината за такова кървене може да бъде.

- механични повреди, в резултат на прекалено активни или груби действия.
- съществуващ възпаление в гениталиите.
- болест на гениталния тракт. в резултат на увреждане на стените на вагината или матката (полипи. ерозия. туморни),
- по време на приема на някои медикаменти. контрацептиви.
- спонтанен аборт. извънматочна бременност.
- кръвни заболявания.

Vnekotoryh случаи зацапване може да бъде партньор с кръв. Това може да стане, например, при скъсване юзда пениса по време на секс.

Трябва да се разбере. че продължителното или енергично маточно кървене може да доведе до анемия. развитие на тези животозастрашаващи състояния като хеморагичен шок и има и други негативни последици. включително смърт. Маточни кръвотечения понякога са първият и единствен симптом на сериозно заболяване, изискващо незабавно лечение за медицинска помощ.

Диагностика и лечение на маточно кървене

Маточни кръвотечения, на първо място, за да компенсирате BCC, да се предостави достоверна хемостаза. извършване на корекция на усложнения. AI разбира се. Тя трябва да се проверяват, за да се установят причините за маточни кръвотечения настъпили и последващото му отстраняване. Гинекологът ще разгледа и провеждане на изследвания материал за оградата. Вие ще трябва да се направи кръвен тест и оценка на психическото състояние на жената. Може би. лекарят ще ви предпише ултразвук или биопсия. В някои случаи тя трябва да мине през механична процедура почистване на матката. Ако имаше психологически фактор. успокоителни могат да бъдат предвидени. Това се случва. че не е възможно да се избегне операция. възможно да се повтори.

Диагностика и лечение трябва да се извършва само от лекар. Не себе си. Кървенето може да бъде причинено от комплекс от различни причини. За да се справи ефективно с проблема и да се предотврати повторение трябва да бъдат премахнати всички от тях. Продължителността на лечението зависи от причината на кървене и загуба на кръв.