Марк как и защо работниците мигранти, работещи в Москва

гърлото гости
Що се отнася до работниците мигранти, които работят в столицата?

"извънземни", "нелегални", "тъмни" - работниците мигранти - официално. В района на Москва, според различни оценки, незаконно обитаван от един и половина до три милиона души.


- Не се нуждаем от "скъпи гости"! - възкликват московчани. - нелегални - като пиявици върху нашето тяло. Те не са проектирани или инфраструктура на града, нито на жилищния фонд. Те се надуват цените на пазарите, в резултат на капитала на холера и малария. От всички работници мигранти престъпност. Ние не искаме да горят София, както и наскоро лумна Франция!
Но мигриращите работници за изграждане на нашите домове, пътища, мостове, които да проправят съобщението. Те почистват нашите дворове, засадените площи, почистени от лед етап. Те седят зад волана по-голямата част на столицата трамваи, тролейбуси и автобуси.
Те работят седем дни в седмицата, където никой московчанин няма да се кандидатира на ден. Те живеят в резервата: страх от полицията изнудване, месеца не излизат извън територията на строителни обекти и пазари. Те са забравили какво топла вода, домашно приготвена храна, легло, чисти дрехи.
За да разберете как и с каква нелегални, които работят в столицата, предаде репортер на "МК" е един от тях.
Nakoryabav картон Кривото "Бояджийски работи", шест в сутрешното хранене в известната сграда на борсата. Той е широко разпределени в пресечната точка на Околовръстен път и магистрала Ярославъл. В старата фланелка, с етикет на врата си, аз паркиран в редиците на бедно облечени, намусени работници за гости.
Сивата маса се измества в студените хора, всеки се опитва да намери сънародник. От тълпата се чува: "Yahshi ми ЛПС?" "Gamardzhoba, genatsvale", "Barvadzes"! В Ярославъл изглежда tolchetsya от бившия Съветски съюз. Всеки маркиран надпис: "Ремонт, евтин", "таван", "мазач-фаянсаджия", "дърводелство".

спирачки крайпътни "девет". Колата веднага се придържаше към гладен работа хора. В минути, собственикът наема четири узбеки за ремонт на селска къща.


- Тези "кайсия" никой не се изгради нещо различно от колиби от кал, не са били в състояние да - плюе оставя след себе си герб със прашен вид. - Е, ако целия екип те syschetsya професионален строител - "usto" на техния език - на "майстор". Те са готови за един долар на ден и нощ, за да се месят на цимента.
Издърпа "Газела" се върху обект 12 други хора, които са готови да дръпнем отопление основните.
- Какво стои там - щракам си клюн? - ме избутва в страната Graystripe hohlushka Оксана с надпис на гърдите ", да се готви, ми изтриете." - Ето това е необходимо за пропуснати никаква работа.
Близо рев молдовци, който се нарича тук "Съветски строителство батальон". В своите повечето пазари.
- Тази година посетителите от Украйна, Беларус и Казахстан - по-малко от обичайното - казва Оксана наблюдения. - украинци и беларуси отидат сега, за да работят в европейските страни, засегнати от сезона - Португалия.
Казахи - също почти изчезнали от българските "черни" трудови борси, в техния икономически растеж страна навсякъде трябва работни ръце. На тютюна казахски плантации тълпи отиват техните близки съседи - Киргизстан.

Почукай на пазара, изглежда, че сред "робите" има ясна градация. Труда аристокрация - е на "градинари", тези, които са специализирани в изграждането на вили и къщи. Стъпка под себестойността им "дом", са ангажирани в ремонт. Вземи бригада - рядък късмет. Тези команди обикновено минават по препоръка от един клиент на друг. Останалата част трябва да се работи с посредници. Получаване на реда, 10% от сумата, спечелени от нелегални разкопчае "firmachi". Но дори и по-малко късмет "Туркменистан", както те наричат ​​всички, без изключение, хора от Кавказ и Централна Азия. Те са били наети за най-мръсната и ниско платени работни места.

Становище Москва за мигрантите?
62% от московчани вярват, че липсата на строг контрол върху мигрантите - основната причина за високата вероятност от терористични нападения в столицата;
63% - вярват, че имигрантите се увеличи престъпността и корупцията;
60% - вярват, че новодошлите отнемат работните си места, като се съгласи и да е работа за много по-ниска цена.

Това улавяне "GASTARBAYTERSKOE АРМИЯ" в българската столица?
43% от имигрантите са заети в строителни обекти, тяхната съдба - публикувайте работници, зидари и конкретни работници;
21% - се търгуват на стоките и храните пазари;
14% - обновяване на апартамент и всички видове офис;
8% - ключари работят в бензиностанцията;
6% - работят върху местни позиции в ресторанти и кафенета;
5% - обрат гевреци и тролейбуси;
3% - окопани в офиси в столицата.