Mandala със собствените си ръце

Mandala как да тъкат

Mandala - индийски амулети, известни още от древността. С помощта на мандали индийци преминали криптирани съобщения помежду си, защото всяка комбинация от цветове и нюанси, модели и тъче носят някакъв смисъл, означава нещо.Значение мандала

Индианци мандала набира популярност в България. Този амулет - не само на оригиналния интериора. Правилно тъкани мандала помага да намерят пътя към себе си, за да отговори на много въпроси, това може да ви помогне, за да сложи в ред мислите си и да се възползва от вътрешна хармония.

Weave мандала със собствените си ръце

Позволете си материали. Вие ще трябва: дървени пръчки (можете да използвате клечки или някакви дървени летви), конци (за предпочитане естествена вълна), ножици. Ако вашата цел е да се започне да тъкат малка мандала - това ще бъде достатъчно, клечки за зъби.

Mandala как да тъкат

Две пръчки в средата вратовръзка нишка и да ги разшири кръст. Ако се получи чист гладка кръст.

Mandala как да тъкат

Mandala как да тъкат

За да се гарантира пръчките преплетени нишки им кръг, диагонал, кръгли и кръгли.

Mandala как да тъкат


Mandala как да тъкат

Когато почувствате, че кръстът е фиксиран в положение, продължи тъкане. Последователно увийте всеки конец пръчка, като един вид "линия", а след това издърпайте конеца на следващия стик.

Тъкани малък площад, на нишката на един или повече цветове, внимателно отстраните края на конеца, което прави възел. Повторете стъпки с другата двойка пръчици за хранене. Имаш две от един и същ артикул.

Mandala как да тъкат

Mandala как да тъкат

Нанесете един кръст до другия, така че сте включили осем лъча. Погрижете се, че звездата е плоска, че разстоянието между гредите й бяха идентични. Закрепете началото на резбата в долния кръста и продължават да тъкат вече на всички пръчки.

Закрепете сплетена "гнездо", и двете на кръста. Това е един много прост начин на тъкане - трябва да се плитка контур всяка трета пръчка, а след това два пас - но да се повтаря този метод трябва да бъде много пъти, при спазване на твърдостта на тъкане и да запази плоския договореност пръчки.

Когато и двете квадратчета са здраво закрепени, и "гнездото" получи хубав и гладка, можете да продължите да тъкане квадрат, което е, чрез пръчка, заснемане на първия долен прът, а на следващата обиколка - отгоре. Вие ще видите няколко реда ще започнат да се оформят две полета - отгоре и отдолу. Когато ти е удобно, нарязани и закрепете края на нишката.

Mandala как да тъкат

Това е време да се прилага на въображението и тъкат всеки модел на всяка нишка, като се редуват различни цветове и техники на тъкане. Не забравяйте да оставите около ¼ от дължината на дървените пръчки с цел правилно да завършите процеса на тъкане.

Mandala как да тъкат

Най-често приключва тъкани "лента" - техника, където всяка нишка се навива алтернативно пръчка, създавайки плосък осмоъгълник. Кога ще останат много малки съвети на пръчките последователно увийте върха на всяка първа нагоре, после надолу, продължавайки модела и преминаването към следващата дървена върха. И накрая, не забравяйте да затегнете нишката.

Олга Moiseeva за списание "красота" за жени