Mandala с ръцете си от работилница конец и видео, за да се създаде един индийски символ

Mandala има своите корени в будистки и хиндуистки религии е свещено изображение с определен цвят схема. Тя носи връзката и проникването на един друг космос, божествената енергия, съществуващата на Земята и всяко човешко същество света. Потребителите в създаването на мандала различните техники прибягват до медитацията, заедно със специфични обредни действия. Как да си направим мандала със собствените си ръце от нишката? Това ще научите съвсем скоро.Създаването на мандала помага да се достигне до разбирането на техния вътрешен свят, защото е изобретен много начини да произвеждат този специален украшение в различни условия. Не всеки има уменията и възможността лично да направи енергийния символ на цветни прахове или метал, така че измисли как да се изготвят на хартиен и как да тъкат мандала със собствените си ръце от прежда (вълна, памук или шевни конци), тези методи са безопасни и лесни за извършване дори и децата ,

Обикновено мандала, създаден от човек без участието на всяка схема, като когато е налице процес на работа по мандала, човек мисли за нещо или самата мандала, така получения модел мандала показва вътрешно състояние на дадено лице в момента се оказва, оригиналния чертеж. Този ритуал на схемата, не е необходимо, тъй като всеки човек е цветът и моделът от порядъка на личната си воля. Но има желание, че или все още не знаят как да тъкат, или боя мандала, или искате да вземете готовия украшение. Тези, които са в търсене на Мандала диаграми тук може да видите снимки на някои от тях.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

Има няколко начина, за да тъкат на мандала на резбата с вашите ръце: 1) на мандала на пръстените; 2) Mandala, тъкани с игла; чрез совалката; плетене на една кука и дори пръстите. 3) Mandala направено на пръчки.

Тази кръгла Mandala може да се използва:

- двата бутона в ключалката;

- украсяват чанта им;

- рамка за проектиране и пощенски картички;

- и двете обеци елемент slingobus или други бижута;

- като украшение на коледната елха или елемент от интериора.

Всичко зависи от създателя на фантазия мандала.

В него се разказва как да се направи един кръг от три цветни конци, но и обикновени Мандала-пръстени имат интересен външен вид, цвят може да се приема по никакъв количество.

Необходимост от всяка нишка, игла и пръстен (метал, дърво, пластмаса).

Mandala как да тъкат

Работата започва с ръба на навиване на конеца зелен цвят. Нишката не е фиксирана, като Тогава на върха крие.

Mandala как да тъкат

Необходимост oplesti шев пръстен, такъв, както е показано на фиг. Шевовете са разположени близо един до друг, че не е видима на самия пръстен.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

Когато цялата пръстен свързан с резба е закрепен. Ако искате да се мотае на продукта, от първоначалното върха на нишката може да направи цикъла. Ако вече не използвате този цвят на кожата, може да се намали. Но в този пример, все още ще има зелена лента вътре, така че нишката, докато не се наложи да си тръгне.

Mandala как да тъкат

На следващо място, се присъединява към бялата нишка през вътрешния ръб на върха на зелен намотка е останало доста дълго и засега също не е фиксирана.

Mandala как да тъкат

Сега трябва да се направи 8 вътъка.

Имат ли те да са в реда, показан на снимката, се движат около кръга, докато всички 8 оси не са изпълнени.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

Първоначалната върха бяло преждата всички 8 оси са свързани в центъра.

Mandala как да тъкат

Сега, в дългосрочен края на конеца се зашива всички наоколо, опаковане на всяка нишка контур на конци. Друг свързва червена прежда и продължава около процеса, както и бял.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

Можете да редувате цветовете по реда, който е приятен и съветите, оставени от грешната страна, и е важно да се условие, че всички нишки отидоха стегнати, не е провиснал.

Mandala как да тъкат

Когато бобината е достигнала ръба на ринга, като разстоянието между "ос" са доста големи и това може да бъде разделена на последния ред ", като се" в средата, би било по-добре да го шият на вътрешния ръб на рана пръстен. Но ако пръстен малък диаметър, който по избор.

Mandala как да тъкат


Последната стъпка е задължителна нишка от грешната страна, крият цели.

Mandala как да тъкат

Пръстен на предната и задната страна е както следва:

Mandala как да тъкат

Mandala пръстен като завършен продукт е такава:

Mandala как да тъкат

Mandala прави на пръчки, наричан още индийски мандала, заради произхода си в древността в Южна и Централна Америка в навахо и Huichol. Слаломира между индианците тези амулети "око на Бога" (в превод от езика на племето навахо) или "Силови да видите скритата" или "ясновидство" (в превод от езика племе Huichol), поставяйки в него определен смисъл, следователно, дори и от друга страна може да се чете от модела на всичко, което имаше дължимо. Техника на тъкане на символа, дори и децата знаят и възрастни индийци се опитаха да виси създаване на децата на видно място, защото се е смятало, че тези продукти са привлечени от къща благословията на и защита на домакинската работа.

Mandala как да тъкат

Weave Mandala е изобретен във формата на геометрични фигури, квадратни и осмоъгълни форми и започна с центъра, образувайки квадрат, който се нарича "Окото на Бог". Всички те винаги се окаже различно, с различни стойности, но винаги един и същ център.

Научете тъкане индианска мандала може да бъде майсторски клас на индианска мандала.

Научете стъпка по стъпка

Mandala как да тъкат

Weave на мандала ще бъде практически без отвличане на вниманието (ТВ или радио), т.е. в спокойна и комфортна атмосфера, която чрез създаване на мандала, така да се каже, да медитирате и да мисля за доброто за постигане на ново ниво на разбиране на себе си и света и да го обработи, и най-важното, не мисля за лошо, привлечени по друг начин да мандалата на негативна енергия и няма да има повече проблеми.

Малко е необходимо хартията: вълна или памук нишки / прежди с различни цветове (12), четири пръти дълги 25 cm и дебелина 6 см (тук Mandala среден размер, но има много големи размери, 1-1,5 m в диаметър, и много малък, на няколко сантиметра, на базата на клечки за зъби), ножици.

Mandala как да тъкат

1) Първата стъпка е да се добави две пръчки заедно и да ги свърже плътно с двойно възел в центъра. Кратко връх по време на работа се скрие под плитка.

Mandala как да тъкат

2) След прътове се движат отделно, така че да образуват прав ъгъл между пръчиците. Закрепете прът в това положение е необходимо да се плътно ги опаковане с 6-7 пъти по диагонала, първо от едната, после от другата. Не забравяйте да проверите силата да се придържаме не залитна и намотка е точно в центъра.

Mandala как да тъкат

3) Описание започва обвивка около всяка нишка прът. Сопна низ от върха, го прави пълен оборот около пръчките, след разпространението на следващия стик. Трябва да се помни еднакво напрежение. Weave, че е необходимо, докато квадрат, чийто размер зависи само от личните желания на човека оплетка. Когато размерът на площада достатъчно, конецът се почиства с малка разлика, и то е обвито, че се придържаме, която започна тъкане квадрат, конвенционален един възел. На дървени пръчки един възел държи достатъчно здраво.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

4) след това се свързва към същия или друг пръчка с различен цвят конец, оставяйки малък опашка. Отново прикрепен цвят обвита отново в кръг всички пръчки. Когато се прави революция и стигна до първата щанга, е необходимо да се дръпне за опашката и да се скрият под плитката. Под плитка скриете всички на опашките, които ще останат в процес на тъкане. Когато тъкане нишка завършва на втория цвят, конецът се закрепва отново един възел.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

5) След това влече след себе си същия площад на другите две пръчки. Има достатъчно на един и същи цвят, то ще бъде едва забележим в мандала.

Размерът трябва да е точно същата, както от размера на първата квадрата, или с няколко милиметра по-голям от него.

Mandala как да тъкат

6) следващия етап - комбинация от две полета, създаване на контакт. Качеството на връзката в контакта в началото на тъкане мандала зависи от силата и качеството на крайния продукт. два квадрата на всеки трябва да бъдат поставени един върху друг, равномерно разпределяне на пръчките и изравнителен низ една от пръчките на долния квадрат.

Mandala как да тъкат

7) започва плитка резба чрез две пръчки, т.е. нишката минава под мандала, грабва пръчката от предишните две, което прави революция, и отново преминава под мандала към следващата стик две пръчки. Първоначално мандала не може да се подчинява, а ъгълът между пръчките се променя, е необходимо да се провери, че ъглите между осите са равни. Основната задача - да се направи пълен кръг, обратно на нишката от къде да започна, тогава ще трябва да се коригира площади помежду си във всички равнини. но така, че нишката никога не е провиснал или външния вид на продукта става помия. Може ли да се направи колкото се може повече редове, колкото искате, но по време на тъкането трябва редовно да се гарантира, че центъра на площада бяха разположени един над друг, и пръчките са на еднакво разстояние помежду си.

Mandala как да тъкат

8) На обратната страна изглежда, че в резултат на действието, както следва:

Mandala как да тъкат

Този модел се нарича "лъчите". Край навиване този цвят също води като предишната - обвързване на възел.

9) след поредица от други цветове, както и са фиксирани в една и съща посока изоставане. Цветовете могат да се променят в произволен ред и правят толкова, колкото искате.

Mandala как да тъкат

10) Когато контактът е готов, следващата стъпка започва тъкане квадрати, т.е. нишката преминава през две пръчки, и през една. Оказва се, че изоставаше площади в горната кръста, в долната част, в самото начало. Обвързването на поредица от нови цветове са най-подходящи за един от лостовете на долната площада.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

Форма тъкане нещо като цвете.

11) И пак можем да започнем да се върти лъчи контакт.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

С такъв изглед отдолу Mandala:

Mandala как да тъкат

12) завършва Mandala тъкат колан когато останалите пръчки ¼ дължина. Вързан низ всяка пръчка, и започва последователни амбалаж всички пръчки. Можем да кажем, че това е най-лесната част от мандалата. След като се дипломира от един цвят, за да следващия ход трябва да бъде. След няколко реда от светло зелено прежда се добавя към редица от синьо и завършена плетен колан тъмно зелено.

Mandala как да тъкат
Mandala как да тъкат

13) завършва obpletayutsya пръчици на принципа на пълна пръчка нагоре, а след това плитка върви надолу и се хвърля към следващата пръчката, и така всички краищата на пръчките. след края резба са свързани в една линия, за да го прикрепи към подходящо място.

Mandala как да тъкат