Луминисцентна боя с ръцете си производство и употреба, ръцете - как да се възползват максимално

Как да си направим фосфор у дома

Невероятни свойства на луминесцентни и флуоресцентни бои осигуряват неограничен възможности за творчество. Звездното небе на тавана, на вашите собствени или репродукции на известни картини по стените, графити, модели на мебели, текстил, аксесоари, любими анимационни герои в детската стая: невидими през деня, но ярки през нощта, те ще създадат магически атмосфера в интериора.флуоресцентна боя

Как да си направим фосфор у дома

Може интериора да живеят двойствен живот - през деня да бъде, например, модел класически, и след залез слънце, за да се превърне в една фантазия пространство, като нощен клуб или бохемски художествена галерия? Оказва се, да.

За да се реализира най-смелите мечти ще помогне светещи цветове - луминесцентно и флуоресцентни. Те могат да се прилагат към всяка повърхност, и да се създаде собствен дизайн свои ръце - да си удоволствие, гостите изненадващо.

Луминесценция - способността на материали, за да светят след залез слънце или при изкуствено източник на светлина е изключена. Този ефект може да се прилага на всеки пациент, това лечение флуоресцентен (фосфор) боя. Тя е изработена на базата на фосфор - фосфоресциращ прах пигмент, то е абсолютно безопасно и

Светлинен боя е напълно безопасно за хора и животни, които не са радиоактивни, нетоксични и незапалими. го придобие само от производители, които имат съответните сертификати за сигурност.

нетоксичен аналог на фосфор. Светещи бои - комбинация от прозрачен лак и пигмент фосфор. Това е качеството на фосфора определя качеството на най-светлинен флуоресцентна боя. Състои оксиди на алуминий и лантаниди действат като активатори. Зорница в състояние да акумулира светлинна енергия и има дългосрочен период Отбелязването. Той може да получи заряд от всякакви източници - слънчеви или ултравиолетови лъчи, лампи с нажежена жичка, луминесцентни лампи. Около 15 минути ярка дневна светлина или изкуствена светлина са достатъчни за зареждане 8 часа непрекъсната светлина, еквивалентната светлината на пълната луна. Учудващо е, че процесът на натрупване е един непрекъснат цикъл и живота на флуоресцентни бои е най-малко 30 години. Освен това, нажежен прах е добре адаптирана към околната среда, е замръзване и топлоустойчив, така че може да се използва както за вътрешния и за екстериора.

Нюанси на флуоресцентни багрила

Основните цветове на светлинен прах пигмент - светло зелено, жълто и синьо. При добавяне на обаждащите се могат да получат оранжево-червено, синьо, жълто, жълто-зелено, оранжево. Най-ярката луминисценцията има светло зелено-жълт прах, който прилича на бледо зелена светлина през деня.

Светещи варов разтвор за фуги на плочки

Оригиналният решение за тези, които искат да създадат в интериора на кухнята, банята или коридора специална атмосфера. В допълнение, светят в тъмното по фугите и предпазва плочките от влага.

Светещи бои за метал изглеждат добре на колела, са необходими за аерограф, както и фасадите на сгради и метални повърхности в интериора.

Fluorescent мастило е идеален за създаване на декоративни светещи предмети, изработени от дърво, както и за рисуване врати, дограма, маси, столове, шкафове, подови настилки, огради, порти и беседки. Тя се основава на алкидни включва полиуретан, така че покритието е устойчив на атмосферни влияния.

Използването на флуоресцентни бои да създадете най-необичайни светлинни ефекти върху естествен и изкуствен камък, настилка, докато тя има хидроизолационни свойства.

Такава боя може да украсяват прозорци, тръби, домакински уреди предния панел, подпрозоречни первази.

Важно: Повърхността трябва да бъде чиста, обезмаслени и сухи преди боядисване, за да премахнете всички замърсявания и прах, боя трябва да бъде интензивно се смесва до хомогенен състав.може да направи чудеса фито благодарение на специално разработена светлинен боя бързо изсъхва - да го постави на листенца и пъпки на свежи цветя, листа стайни растения, декоративни клони смърчови за подготовка на цветни декорации за Нова година. Изработени от боя е абсолютно безопасно за живеене растителни компоненти, тя не го предизвика и алергични реакции.

Лъскави и стъклени повърхности, третирани с флуоресцентни бои ще светят в тъмното е особено интензивно. Те са подходящи за производство на оцветени стъкло. В допълнение, можете да създадете необичайно осветление, боядисване на големи повърхности не го направят, и някои неща - стъклени плота и рафтове на шкафове, прозорци, абажури, огледала и вази. В този случай, обектите ще действат като допълнителен акцент. И все пак повърхността на стъклото може да се използва като един вид платно и бои самата картина, само си представете какъв ефект работата си, постепенно се проявява в залеза!

форма на излизане и цената на флуоресцентни бои

Те са на разположение в банките и аерозоли. Цената зависи от размера, средната стойност е 500 рубли. 100-6000 г на 1 кг.

флуоресцентна боя

Как да си направим фосфор у дома

Флуоресцентно багрило също наречен ултравиолетова или видими. За разлика от флуоресцентни лампи тя не притежава, и се появява само под ултравиолетова светлина. Когато дневната светлина и изкуствена светлина изглежда като обикновена боя. Той се състои от прозрачна основа и флуоресцентен пигмент - прахообразна боя, генерирани на базата на термопластични смоли. Флуоресцентни пигменти са безопасни и нетоксични. Сред многото варианти на най-впечатляващите изглеждат жълти, зелени, червени и розови UV мастила. защото те активно се прояви дори при слаба UV източник. Прилагане флуоресцентно багрило като флуоресцентни, може да бъде метал, дърво, стъкло и керамика, тавани, стени и други вътрешни елементи, пластмаса и PVC, цветя и растения, текстил и дори да човешката кожа. Подходящ е за външно приложение - прилага за дизайна на екстериора и озеленяването.

Флуоресцентни бои са напълно безопасни за хората. Те са една от областите на боди арт дори основателни. Компоненти едва ли се абсорбира в кожата. За нощ забавления произвеждат цели комплекти. Единственият недостатък - да се измие боята, когато празникът е приключила.

Fluorescent 3D-тапети или cybersurfaces

С тези светлинен тапети могат магически трансформира интериора. В нормална светлина, те са покрития с различни предмети рисунки - с образите на подводния свят, на нощното небе, природни видове, и когато осветлението на ултравиолетова са обемни и да се създаде изненадващ ефект е налице. Залепване технология - прост и идентичен залепване винил тапет.

За чертежи с флуоресцентна боя и тапети се нуждаят от специални светлинни източници:

 • Ултравиолетова лампа Black Light - вместо прозрачна стъклена сфера, използван в тях от крушката е много тъмен, почти черен стъкло;
 • ултравиолетови светодиоди - прозрачен и оцветени;
 • неонови светлини.

Между другото, на емисиите на източници на ултравиолетови безопасно, без рискове за здравето им може да се използва в жилищни райони.

Луминисцентна боя собствените си ръце

Подгответе чудо боя може да бъде свой собствен вкус - все пак, да я направи по-добре за тези, които си спомня гимназия химия.

За производството на светлинен боя ще трябва:

 • фосфор прах (100 г опаковка е доста евтина и продаван в специализирани магазини за бояджии и декоратори);
 • лак, подходящ за типа на покритие;
 • разтворител за лак;
 • стъклени или керамични изделия.

Производство на флуоресцентни бои: процесът

 1. Lac napit в подготвената съда.
 2. Добави фосфор. Нейният размер ще се определи яркостта на боята и компонент на насищане емисии варира 15-50%. Оптималното съотношение на пигмент - 30%.
 3. За да се разпредели по-добре на фосфор, добавя се малко на разтворителя. Размерът й не трябва да надвишава 1% от общото тегло.
 4. Смесете боята, докато гладка.

Това ще има готови за употреба прозрачна емайл, които можете да добавите цвят.

По-долу от другите записи на тема "Как да направите свои собствени ръце - домакинът!"

Четох за специална боя, която събира слънчева енергия през деня и във вечерните светлини. Възможно ли е да рисувам бетонни пътеки градина? Какви са изискванията за работа?

Наистина, такива състави са известни, например, AcidColors Външно (EXTERIER) -акрилова латекс боя на водна основа, светлинен vtemnote. Тя е предназначена за използване на открито, и свети в тъмно синьо-зелено. Съставките, използвани за празнична украса, дизайн стени, покриви, огради, пейки и други елементи на градината и екстериора на къщата. Подходящи за приложение дърво, стъкло, гипс, бетон, тухла, метал (стомана, поцинковане, цветни метали). Устойчив на атмосферни влияния и промени температура от -40 ° С до 50 ° С Боята е заредена с дневна светлина и на тъмно свети без допълнителна експозиция. Зареждане на светлина 30-40 минути, а времето за луминесценция до 7 часа (блести първите 20 минути, повече светлина се разпада). Въпреки това, аз нямам информация за това какво се случва с тази боя, ако тя ще бъде на регулярна разходка в обувките, ако можеше, и как да се противопоставят на тези статични и динамични натоварвания. Мога да посъветвам само да се консултират за всеки един боя от доставчици или производители.

За оцветяване блажна боя за получаване на повърхност мат, увеличаване на сапун на боя (1 бр 3 L). Nastrogat сапун, се налива вода се нагрява до разтваряне и разбъркване, се добавят на боята.