Лепене на тапети за боядисване с ръце

Като лепило може да се боядисва тапети

Под картина като тапет pokleit

Класификация боядисва тапети

Боядисва тапет лепило как да се определи и да се състав тапет. В крайна сметка, в търговията на дребно няма достатъчно материал, който е доста по-различно в състава му.Цена на нови материали ще бъде значително по-висока, тъй като те имат характеристиките на най-приемлива. Най-евтиният е хартията (вж. Помислете как да лепило стена хартия правилно). Но те са за пример, че не е необходимо да се определят в кухнята. В крайна сметка, те са доста податливи на влажна среда.

Нека да разгледаме най-често срещаните видове тапети и определи кои ще ви отговарят:

Най-евтиният и най-ефимерното. Този тип тапети е с лошо качество, така че те често се използват за създаване на основния фон на интериора. Хартия тапети за боядисване са залепени на стената, както е нормално тапет, но все пак за последващото картината е препоръчително да изберете качествена основа.

Vinyl хартиен

Този тип тапети за боядисване се състои от основа хартия и текстурирани винил слой. Те имат по-високо качество, но винил - материалът не е здрава и бързо изтрити, така че дългосрочната употреба на тапети е задължително прилагането им боя или лак.

Фибростъкло произведени чрез комбиниране на нишките на база хартия и стъклени влакна, които съдържат кварцов пясък със специални добавки. Този тапет е характерна плътна структура и ясни линии на облекчение.

Сплит фибростъкло конец образува различни орнаменти върху тапет.
Този вид тапети за боядисване е най-траен и издръжлив (виж Как да залепите стъклената стена за рисуване :. Doing свои ръце), те могат да се мият, така че това е добър вариант за области, в които има малки деца или домашни любимци. В допълнение, друг важен плюс Покриване - тяхната устойчивост на огън.

Операция при лепене на тапети с рисуване

Лепене на тапети за боядисване е направено в определен ред. Няма нищо сложно, но трябва да се следват инструкциите.

Като лепило може да се боядисва тапети

Осъществяване на оформление пространство

 • Както може да се боядисва pokleit тапет е необходимо да се определи по-ранен етап. В края на краищата, те могат да бъдат различни, не само по дължина, но и модел на разположение. И така, какво трябва да се прави веднъж на оформлението и нарязани на ролките на ивици.
 • Сега ние отблъсне първия ред да бъдат залепени. За правилното му определение е необходимо да се прилага отвеса. В крайна сметка, а останалата част ще бъде фиксирана на първа страница.

Забележка: по-голямата картина, колкото по-дълго и отпадъци. Този фактор ще трябва да бъдат взети под внимание дори и при закупуване на материали.

След това всичко е направено в следната последователност:

Преди да започнете, трябва да се подготви по описа себе си тапети и лепило, което е подходящо за този тип материали.

 • От инструментите, необходими ролкови или широка мека четка нанесете лепило за тапети, и едни и същи инструменти за по-нататъшно боядисване тапет. Можете да използвате спрей (виж пръскачка да рисува :. функции използват).
 • За работа е необходимо да се подготви една кофа или друг съд за лепило разреждане и контейнери за боя. Можете също така трябва да се подготвят предварително мека кърпа за да отстраните излишната лепило.
Важен момент в организацията на тапети за боядисване - изборът на подходящо лепило.

 • Обикновено хартия тапет лепило може да бъде конвенционален лепило за тапети, състояща се от метилцелулоза. За тях, дори и за добре паста, приготвена самостоятелно.
 • За да работи добре с тежък материал е необходимо да се използва специално проектирани адхезивни състави.
 • Универсални средства за залепване тежък тапет или тапет Йорк са смеси на базата на PVA. Те са много силен и може да побере по стените и дори тежки на тавана и гъста двуслойна плат тапет.
Самата процедура е почти не се различава от стандартния алгоритъм за поставяне на стените, и включва няколко етапа:
 • Нарязва на ролката на ивици. Височината на готовата лента трябва да бъде 10-15 см дълъг от височината на помещението. Плътен тапет може да се отреже с остър нож или ножици за рязане на метал. Освен това, на стената на разстояние от около 50 см от прозореца, то е необходимо да се извърши вертикална линия еталон перпендикулярно на повърхността на пода.
 • Разпространение на лепило лента. Тя трябва да се вземат предвид характеристиките на всеки вид тапет. Така, хартията намазва с лепило тапет на обратната страна и се оставя да попие. Уверете се, че лепилото се нанася върху стената. Етикет нетъкан тапети изисква грундиране на стените, лепилото трябва да се прилага също и в интернет и на стената. За да се залепи на стъклени влакна, достатъчно, за да намазка стената с лепило.

Тапетно. Към стената на лентата на тапети трябва да се приведе в хоризонтално положение, и започват да се изравнявам с мека кърпа, за да се отървете от въздушни мехурчета и други нередности. Следните ленти трябва да бъдат залепени гръб в гръб в посока далеч от прозореца. Специално внимание се изисква опаковане ъгли - тук е необходимо да се направи застъпване, е 2-3 см марж при залепване на първата лента, втората група е залепен на върха.

Лепене на хартия и винилови тапети за боядисване

За да работите с тези видове тапети изискват специално лепило, в съответствие с препоръките на опаковката.

 • Имам нужда да лепило ивици край до край, тъй като тапет за последващо боядисване е доста дебела и nahlostyvanii банди са силно видими шевове.
 • На се прилага подготвената лента от лепило, след това прегъва двата края към средата, и се оставя да не се импрегнира повече от 15 минути.

Забележка: Важно е да се гарантира, че лепилото не е твърде много, в противен случай в интернет може да се счупят или да загубят текстурата на. За да се слеят и да съвпада с тапет, можете да използвате гумен валяк или шпатула, изработена от пластмаса.

Лепене нетъкани и фибростъкло за боядисване

Работа с нетъкан или steklooboyami много по-лесно, тъй като лепилото, предназначени специално за тези видове тапети се прилага само на стената. Това дава значително спестяване на време, тъй като те не трябва да се изчака, докато напоена тапет.

 • Dab лепило следва по-широк от ширината на лентата, част на стената, която след това се прилага към тапет. Друг положителен момент в използването на този тип тапети - те не трябва да се предварително нарязани. Roll се прилага към стената развива желаната дължина и нарязани. Все пак, ако искате да персонализирате снимката, тапет все още ще трябва да намалят.
 • В лепене на всякакъв вид тапети за живопис, че е необходимо, че температурата в стаята не е била по-ниска от 20 градуса С, също е необходимо условие - без проекти, докато изсъхне тапет. Трябва да се отбележи, че стъклопласт изсъхва по-дълги от друг боядисва тапет. Нанесете боята за тапет може да бъде не по-рано от един ден, но не е задължително, когато те са напълно сухи.

Ако се вземат предвид всички правила и препоръки, за да се боядисва тапет pokleit напълно възможно да се свои ръце, без професионална помощ.

Оцветяването поставили тапети

При условие, че на повърхността изсъхне, можете да започнете да посрами тапет. За всички видове боя може да се приложи тапети, при което не са химически разтворители.

 • За оцветяване хартия тапет използва водно-дисперсионни бои. За нетъкан и винил - латекс. Акрилни и латексови емулсии подходящи за боядисване фибростъкло.
 • Боята трябва да бъдат равномерно разпределени през интернет. За да не се развали релеф тапети, не е необходимо да нарисува няколко пъти на едно и също място.
  Re-боя повърхност се допуска само когато първият слой е напълно суха.
 • Използването на тапети преди боядисване дава възможност за актуализиране на интериора без основен ремонт. Цветът на боята може да се променя до 8 пъти, което го прави лесен за опресняване на околната среда, да се създаде оригинален дизайн, правят интериора модерен и практичен.

Боядисва тапет лепило като вече знаете. Най-важното нещо е да не се бърза и да се използва по време на работа само висококачествени материали. В края на краищата, тя ще бъде от ключово значение за успеха и дълготрайност на покритието.

Той е завършил Факултета по архитектура Пенза държавен университет по архитектура и строителство в. През последните десет години е от водещите експерти на най-голямата строителна компания в град Пенза, ангажирани в изграждането на многоетажни жилищни сгради. Общо професионален опит - 18 години. Съвети за проектиране, избор на материали за интериора и екстериора, технологията на боядисване и декориране.