лечение Пъпки, прогноза, симптоми, признаци, диагноза

Всички нередности в себум и запушване отверстия канали в кожата, придружени от значителни промени в състоянието на горния слой на епидермиса и влошаване на общото състояние на кожата, като по този начин провокира появата включително акне. Представяне кожен пълнене на капсули, komendony може да варира, тъй като методът за неговото формиране и на външните симптоми на патологичния процес, тока в кожата.Порите са предназначени за отстраняване на отпадъчни продукти, пот, част от епидермиса, когато запуши устите им започват да се възпаляват, има подуване, характерни за това заболяване. Komendony също може да се нарече един вид акне, което се намира в прогресията на ярки изображения и може да доведе до по-нататъшно влошаване.

Удобства

Komendony може да се формира в почти всяка възраст, но най-често те се срещат като акне, тъй като процесът се активира себум при определени неизправности хормоналната система. Следва да се отбележи в юношеска възраст, когато е налице крайна форма на много системи на тялото, бременност, както и други промени в организма.

Честотата на диагноза komendonov приблизително същата като тази на мъжете и женската половина. Площта на образуването на такива блокажи в кожата - лицето (челото, носа, брадичката, ушите), но устата на запушване на порите на кожата (комедони) също могат да бъдат намерени на гърба, раменете, бедрата и задните части. Когато komendony повишена чувствителност на кожата и други промени на горния слой на епидермиса възникнат често.

Затворени комедони по лицето (снимка)

Какво е комедони по лицето

класификация

Днес, за класифициране на състоянието на кожата като комедони, която улеснява диагностиката на заболявания на кожата и я прави възможно да се създаде най-ефективния режим на лечение за премахване на външните прояви на лезията. това състояние може да бъде от два основни вида според вида на образованието:

 • Отворени комедони - в този случай има присъствието на запушване на горния слой, се вижда окото. Това означава, че на входа на тръбата е запушена порите на кожата на мъртвите кожни частици, уличен прах, остатъци от козметика. В горната част на устата, така наречената тапа, която постепенно става тъмен или черен цвят се дължи на външно замърсяване. Когато ясни комедони улов себум отдава лезия сайт мазен блясък отворени комедони по-видими и ще бъде диагностициран дори в нормално провеждане на визуална проверка дерматолог. Моля, имайте предвид, че отворените комедони са по-малко опасни от частния си разнообразие, те са по-лесни за лечение и не остави след себе си на практика няма следи по кожата.
 • Затворени комедони характеризиращи се с образуване на един и същи вид на коркови остатъци козметика, кожни частици и себум, но това не се е разпаднала, но остава вътре в кожата. Външно затворени комедони вариант е малък в образуването увеличен мащаб изпъкнал над повърхността на кожата. Обикновено те не са болезнени, но липсата на възможност за извеждане задръстване извън е изпълнен с колко дълго лечение, както и възможни следи, оставени върху кожата след отстраняване на комедони.

Разделяне на болестта кожата на сортове, в зависимост от тяхната форма и тяхното образование може да се дължи на определен тип и да определи възможност за лечение, които най-вероятно ще премахне задръстването и ясни канали на порите на кожата.Причини за възникване на

комедони формация, както и черни точки, което се дължи на няколко фактора. Те се комбинират помежду си, но най-често срещаните причини за комедони трябва да включват следното:

Преходен възраст и неизправност на хормоналната система също може да се нарече причини за акне, комедони и пъпки по кожата.

симптоми на комедони

Външни прояви на образуването на комедони много характерни, която им позволява да се идентифицират най-ранните етапи на развитие. Това ускорява процеса на очистване и изцеление.

Ако запушването появява усти образуване на пори тъмни или черни тапи в горната част на пори, които могат да бъдат доста гъста. С напредването на болестта тръба става по-тъмен и по-стегната, а в процеса на извличане е трудно точно поради тази причина, че за откриване на заболяването в най-ранния етап позволява по-лесно и по-бързо, за да почистите кожата и премахване на симптомите на това състояние.

в задръстване порите на кожата стават все по-неравномерно, тя може да се появи на сайтове с активно възпаление, което е причинило липсата на правилно дишане на кожата.

Диагностика, лечение и отстраняване на затворени и отворени комедони на лицето и на други места, са описани по-долу.

диагностика

Какво е комедони по лицето
Методи за диагностициране на комедони прост. Първата стъпка при идентифицирането на патологичното състояние на кожата е често срещано външен преглед на лезиите от дерматолог, които могат да направят предварителна диагноза и предписват лечение.

За по-точна диагноза изисква преглед на засегнатите участъци от кожата комедони такива експерти като ендокринолог, дерматолог, гастроентеролог, тъй като това нарушение често се придружава от смущения в стомашно-чревния тракт.

За информация относно как да се отнасяме затворени и отворени комедони по лицето или на други места и да се отървете от тях завинаги, опишете по-долу.

Методи за лечение на това състояние може да варира. Много зависи от степента на кожни лезии, тежестта на патологичния процес. Най-общо, лечението се назначава комплекс, който позволява да се отстранят най-характерните симптоми и подобряване на външния изпълнение на кожата.

Най-ефективното лечение на наркотици може да се нарече с общите препоръки за подобряване на качеството на личната хигиена.

терапевтичен метод

Като терапевтични ефекти включват подобрение на процеса на промиване с почистващи средства и лечения баня за подобряване на процеса на отваряне на порите и извеждане от тях задръстване.

се показа следната процедура, както и:

 • Изтъркване на кожата - чрез търкане твърди частици са по-пълно изчиства на мъртвите клетки, прах и замърсявания;
 • плодови киселини, които са напълно разтворени органични замърсители върху кожата чрез премахване на тапите от устата на порите;
 • Използването на козметични продукти, който процес се стабилизира себум и облекчаване на възпаления на кожата.

Интегрирани действия на комедони произвежда най-силно изразени резултати с минимално време и възстановяване на кожата по-здравословен вид.

За средствата от затворената и отворената комедони по лицето ще обсъдим по-долу.

метод лекарства

Медикаменти също за почистване на кожата и предотвратяване на по-нататъшно развитие на възпалителния процес, осигурява бързо възстановяване на кожата.

Обикновено се прилага салицилова киселина, която е добре неутрализира възпаление и облекчава симптомите.

Обикновено не се налага операция за идентифициране на комедони. За информация относно това как да се отнасяме към тях като у дома си. пишем отделно.

превенция на заболяванията

 • Какво е комедони по лицето
  За да се предотврати образуването на комедони, се препоръчва да спазват добра лична хигиена, използвайте ексфолиращ кожата препарат за почистване, кожата пилинг редовно.
 • Съвременните козметични препарати, чиято цел - очистването на кожата, осигуряват правилното ниво на рН на кожата и в същото време да елиминират възможните причини за образуване на комедони.
 • Вие също трябва да следват правилата на здравословното хранене, премахване на лоши навици и обогатяват организма с важни витамини.
 • А редовни медицински прегледи за провеждане на диагностика на кожата ще даде увереност за поддържане на неговото здраве.

усложнения

При липсата на подходящо лечение, както и вероятните недостатъчност обостряне прояви на болестта увеличава с района, засегнат, проникването на възпалителни процеси в по-дълбоките слоеве на кожата. Влошаването на цялостния вид на кожата, което представлява значително разширяване на порите и останалите марки върху кожата след отстраняване на лезията - най-простите усложнения комедони.