лечение на жлъчния мехур, симптомите на заболяването

Противно на малкия си размер на жлъчния мехур прави в важната функция на тялото. Неговата основна задача - да се натрупват жлъчката произвежда от черния дроб. Целият обем на жлъчката, който се произвежда в черния дроб по време на деня, преминава през тръбите на червата. Къде е той и какво функция възникнал, ако целия обем на жлъчен произвежда от черния дроб поема?Не жлъчен мехур лечение
Жлъчния мехур - важен орган, включен в храносмилането.

Обща информация и правила за размера на жлъчен мехур

Hollow чанта зелено - сателитна черния дроб и панкреаса. Тя се намира между чернодробни лоба, в десния горен квадрант. Той е изпълнен с жлъчката, и след изписването й се изпразни. Степента на запълване променя формата си: крушовидна форма, цилиндрична или закръглени. На шията, тялото, долната част - компонентите на жлъчния мехур. От врата в тръбопровода, за да се свържете с пътища на черния дроб. Балонът е тясно свързан с панкреаса. Каналите на панкреаса и жлъчката интегрира сфинктер, който регулира потока на жлъчката в дванадесетопръстника. Нормално размера на тялото зависи от възрастовите особености: дете или възрастен. Норма размер за възрастен е описано по отношение на:

 1. дължина от 6 до 10 см;
 2. ширина от 3 до 5 cm;
 3. дебелина на стената не по-голяма от 3 cm;
 4. диаметъра на тръбите 2 - 3 мм;
 5. общ диаметър канал 6 - 8 mm.

размер на жлъчния мехур норми на детето зависи от възрастта и може да се различават. По принцип експерти са на мнение, че нормален размер на наглостта на детето, както следва:

 1. дължина - не повече от 7,5 cm;
 2. ширина - 3,5 см;
 3. общ канал - 8 мм.

Оразмеряване съгласно тялото е показано в таблицата.

Не жлъчен мехур лечение
размери на жлъчния мехур имат ясни правила, в зависимост от възрастта на лицето.

В здраво състояние, при липса на патологични процеси в инструментален разследването на органа не трябва да се вижда канали. Тяхната видимост показва, че патология орган.

Извършване на множество задачи, има значителен тялото на жлъчния мехур:

 • Натрупване на жлъчката. Черният дроб произвежда жлъчка непрекъснато, склад за съхранение е жлъчния мехур. Заличени по време на храна влезе в стомаха.
 • Концентрацията на жлъчката. Общият обем на секреция, които преминават през тялото зависи от количеството на храната и хранителните свойства.
 • Заключение секреция в тънките черва. Намаляването на стената започва, когато получите храна в хранопровода. Мастни и тежка храна, по-силно свиване, толкова по-голям броят на тайна отива в червата. Концентриран тайна в тънкото черво помага за смилане на обилно хранене.
 • Защита на тялото. Съставът на жлъчката включва множество активни вещества (киселини, билирубин, калций, хлор). Жлъчния мехур, събиране и намаляване концентрация киселина пречи получаване gipotoksichnyh киселини в червата, черния дроб и го защитава.

Характеристики на заболяване

Усложнение функции на жлъчния мехур - често срещано явление. Една група от заболявания комбиниран патологични процеси, протичащи в жлъчните пътища и. В клиничната практика, основната причина се изолира жлъчни заболявания:

 • контрол инфекция;
 • промени в химическия състав на секрети;
 • унищожаване на нервните клетки, или окончания;
 • повторно оформяне на тялото, в резултат на генетичен наследство;
 • Генетична трансформация на клетки;
 • нарушение на други функции на органи;
 • метаболизъм;
 • паразитни.

Всички заболявания Обединените група подобни симптоми, независимо от причините за неговото процеса на развитие на заболяването и:

 • Болка в дясната страна. даде болка
  Не жлъчен мехур лечение
  Sick жлъчен мехур, най-вероятно, ще бъдат изчерпани от болка в дясната си страна, проблеми с храносмилането, горчив вкус в устата, промяна в цвета на урината, фекалиите, дермата.

плешка, ключица, рамо с дясната ръка, или в стомаха. Болката е остра, епизодични.

 • Симптомите на диспепсия. Гадене, повръщане, подуване на корема, диария или запек - в резултат на недостатъчно количество на жлъчката, което влиза в червата.
 • В горчивина в устата - характерен симптом придружава всички жлъчния заболяване и черния дроб.
 • Crimson или ярко червено език - специална симптом на жлъчните патология.
 • Потъмняване на урината. Жлъчните киселини удар в кръвния поток, се извеждат чрез урината. Следователно, характерни за тази група от заболявания, оцветени от тъмно жълто до кафяво.
 • Загуба на естествения цвят изпражнения. Недостатъчно количество на жлъчните киселини в червата се превръща в светлокафяво изпражнения.
 • Пожълтяване на кожата. Блокиране на канали в проникването на кръвта на жлъчни киселини води до тяхното утаяване на тъкани.
 • Камъни в жлъчката заболяване при хора

  На развитието на болестта отнема няколко години. Метаболитни нарушения, панкреаса функции влияят върху развитието на заболяването. Човек не може да подозират наличието на камъни в организма и да научат за него съвсем случайно, като например преглед с ултразвук. Но има случаи, които са усложнени от стена възпаление, перфорация на пикочния мехур. В тази ситуация, камък надолу канал и може да запуши като резултат - подуване, жълтеница. рок движение по каналите причинява внезапна поява на силна болка (колики).  холецистит

  Честото усложнение на камъни в жлъчката, но може да се появи като независим заболяване. Причината за възпаление на органи стени са микроби, ниска секреция на стомаха, панкреаса канал блокиране, в резултат на грешка на потока на жлъчката. Холецистит е разделена на два вида:

  • Остра - опасно катарална, фиброза или развитие гнойно възпаление. Ситуацията може да бъде усложнена от перфорация стени, перитонит. Ако ситуацията с гной натрупва блокиране на канала, което води до гнойно възпаление на тялото.
  • Хронична - резултат от продължително обостряния, което води до намаляване на стените, дегенерация на тъканни клетки. Хронична холецистит разделена на acalculous (нарушена двигателна функция на тялото) и calculary (ефект камъни заболяване).

  жлъчна дискинезия

  Дисфункция на стената на пикочния мехур води до влошаване на тон отслабване на сфинктера. Резултатът - лошо потока на жлъчката. Типичните симптоми на заболяването: интермитентна болка в дясната част, лошо храносмилане. Стрес, невроза, нестабилна емоционална ситуация - основните причини за развитието на дискинезия. Вторични нарушения настъпят признаци на хормонални промени, черния дроб, панкреаса и други патологии.

  остър холангит

  Нетипично развитие на възпаление на жлъчния канал, наречен холангит. Патологията може да бъде усложнение на възпалително чернодробно или жлъчния или независим заболяване. Проникването на патогенни микроби от червата води до малък курс. Причината за патология са камъни в тялото проходи белези, инфекция, киста, хелминтни инфестации на. Симптоми на остър холангит се появяват ярки, грубо:

  • треска;
  • увеличи отделянето на пот;
  • силна болка в дясната страна;
  • гадене;
  • повръщане;
  • пожълтяване на кожата и бялото на очите.

  Деца холангит е рядка и се случва с несвойствени симптоми, което го прави трудно за диагностициране. При възрастни, холангит - патология на възрастните, понякога характеризира с асимптоматични. Остър холангит - патология опасно, защото възпалителния процес може да доведе до цироза или други усложнения, които водят до смърт.

  паразитни болести

  Патогените лямблиоза, аскариоза, clonorchiasis и други паразитни инфекции предизвикват жлъчния заболяване. Наличието на паразита провокира възпаление стени органни нарушения функции разпадане канали. Симптомите на паразитни болести са рядкост за билиарни нарушения:

  • алергични реакции;
  • дразнене на кожата;
  • умерена болка;
  • треска;
  • чревни разстройства.

  Полипите в жлъчката

  Нездравословното свръхрастеж на слизестите епителни клетки, прониква вътре в лумена на тялото. Патология чрез ултразвук случайно намерена в 6% от общото население, по-често засяга жените, след като все още не е идентифициран 30. Причини за разрастването на градовете, както и клинични признаци на полипи не разполагат. Идентифициране на сърцевина 3 вида:

  рак на жлъчния мехур

  злокачествен тумор може да се образува в тялото, и жлъчните пътища. В повечето случаи - в резултат на продължително хронично процес. Това патология се характеризира с бързо злокачествени клетки, бързото разпространение на метастази на близките органи, силна болка. Туморът е обикновено в тялото или орган дъно, в състояние да растат и да блокира потока на жлъчката.

  диагностика

  Появата на симптоми да кажа само, че тялото не е нормално. е необходима пълна проверка за точна диагноза:

  лабораторни методи

  1. декодиране на общия кръвен тест, който позволява да се определи присъствието на възпаление;
  2. кръвната химия получават декодиране позволява билирубин (нормална 8.5 -20.8 ммол / л), трансаминаза;
  3. имунологичен кръв декриптиране подозира злокачествен тумор;
  4. анализ изпражнения показва способността на стомашно-чревния тракт за смилане мазнини, протеини и въглехидрати;
  5. анализ на изпражненията за наличието на паразити;
  6. препис от изпражнения за наличието на бактерии ви позволява да следите промените в нормалната флора.

  инструментални методи

  1. US - метод за определяне отклонение от нормалния размер, форма, дебелина на стената и плътност на тялото. Открива камъни, пясък в организма и канали.
  2. Фракционен дванадесетопръстника интубация помага да се определи количеството на жлъчна норма биохимичен състав и наличието на бактерии.
  3. Рентгеново изследване определя наличието на камъни в организма.
  4. Компютърна томография, като допълнителен метод за оценка на състоянието на съседните органи: черен дроб, панкреас.

  Лечение и профилактика

  Най-често при лечението на лекарите избират цялостен подход. Лечението може да бъде хирургично, които се основават на диета със задължителното сметка на индивидуалните характеристики на човек:

  Не жлъчен мехур лечение
  Предотвратяване на заболявания на жлъчния мехур може да бъде чрез коригиране на диета, начин на живот и рутинни прегледи от лекар.
  1. Диетичните терапия. Диета е да се намали вредата, която носи храна. Препоръчва се диета номер 5, в която не можете да ядете тлъсти меса, бульони. Разрешено постно месо, риба, плодове, зеленчуци, млечни продукти. Всички продукти в съответствие с диета, задушени или варени. Броят на хранене не трябва да бъде по-малко от 5, на малки порции, а последното хранене 2 часа преди лягане. Лека закуска и хранене в движение е забранено.
  2. Консервативни методи:
   • лечение насочена към премахване на конкременти чрез урсодеоксихолева киселина ( "Urosan", "Henafalk");
   • литотрипсия с ултразвук;
   • средства облекчава спазми ( "Не-спа", "папаверин", "Drotaverinum");
   • ензими ( "Mezim", "празничен", "Креон");
   • антибиотици;
   • жлъчегонни лекарства ( "Allohol" "Сорбитол").
  3. Хирургично метод. Наличието на камъни или други усложнения, които застрашават човешкия живот, налага хирургическа интервенция. Съвременната медицина позволява използването на два метода: холецистектомия (традиционен метод) и лапароскопия. И в първия и във втория случай, на жлъчния мехур се отстранява напълно. В случай на рак зависи от естеството на действието на разпространение на тумора.

  Традиционните методи за лечение,

  Основната задача на начина на хората - осигуряване на нормалното изтичане на жлъчка, възстановяване на обмяната на веществата. Чай имат широк спектър на действие, така че лечението на заболявания с помощта на растения с холеретична, спазмолитични, противовъзпалителни функции:

  • бране глухарче, бял равнец, Knotweed, невен допълват взаимно, са противовъзпалителни, холеретична, аналгетични свойства;
  • задушени кайсии могат да се отстранят желязо стагнация;
  • Viburnum сок с мед.

  Билки не само ще ви помогне да се възстанови функцията, регулират обмяната на веществата, но и за установяване на жлъчката. Важно е да се помни, че билкови лекарства не дава мигновени резултати, то ще трябва да отнеме много време. Вие не може да се включат в себе си, преди да вземете билкови лекарства, консултирайте се със специалист.