лечение на катаракта в Москва - лечения

симптоми на катаракта

А катаракта е много често срещано заболяване на очите. Основната причина за това заболяване е помътняване на очната леща. Основният симптом на катаракта проява на мъгла. Светът на пациента изглежда така, сякаш през стъклена мрачно.


Постепенно има загуба на зрителната острота на разстояние и в близост, които не могат да бъдат коригирани с очила.
В най-лошия случай, зрението се влошава, до такава степен, че пациентът може да различи само светлина.
С течение на времето по време на катаракта прогресия визуално ученик е бял.

Преглед на пациент след операция на катаракта. Belyankina VA 89 години.

Офталмолог-хирург проф Kozhuhov Арсений Александрович извършва всички видове операции за лечение на всички видове стандартни и усложнява от катаракта. Винаги можете да попитате за съвет и да получите експертна помощ, ако вие или вашето семейство и приятели имат катаракта.

Причини за възникване на катаракта

В повечето случаи, катаракти прояви като болест, свързана с възрастта. Ето защо, много често се среща при по-възрастни хора. Основните фактори, предизвикателни катаракта:

 • Възраст, свързани с промени в окото.
 • Наранявания и операция на очите
 • Burns, произтичащи от неспазване на безопасността при работа на устройството за заваряване и други ефекти на електромагнитното и йонизиращо лъчение.
 • Продължителната употреба на кортикостероиди може също да предизвика катаракта.
 • Повишена честота на катаракта при диабет, ревматоиден артрит, хипертония, глаукома.
 • Рисковите фактори за катаракта, както и много други заболявания считат затлъстяване, алкохол, тютюнопушене.

катаракта превенция

За предотвратяване на катаракта за днес не съществува, за да се докаже ефективността на консервативните методи на лечение, които могат да спрат развитието на помътняване на лещата и катаракта прогресия.
Появата на това заболяване най-често се свързва с възрастта и генетични фактори, може все пак това съвременната медицина и фармакология въздействие не.

Общи препоръки за поддържане на добро зрение:

 • Редовните посещения на офталмолог.
 • Тези, които са болни от диабет или хипертония, разгледани от офталмолог поне един път годишно.
 • Разумен физическа активност и спорт.
 • Доброто хранене.
 • Защитете очите от вредното лъчение. Очила с V / F филтри предпазват ретината. Не забравяйте да предпазим очите си при работа с електрически и газови заваряване.
 • Лечение на заболявания на окото. Провокират нежелани усложнения като катаракта могат също да бъдат възпаление.
 • Нивото на кръвната захар трябва да се контролират.


Методи за лечение на катаракта


Единственият начин да се излекува операция на катаракта. Капките не могат да забавят болестта в продължение на дълъг период от време, а понякога и да забавят времето на операцията. Операцията е заличаване заоблачава очната леща и да го замени с изкуствена.

Изкуствени лещи позволяват да се получи добър изглед, дори и без използването на очила. Премахване на обектива има метод за факоемулсификация, който е най-напредналите и ефективни в момента.

Това безшевна техника по време на ултразвуково kotoroyposredstvom настъпва емулгиращи обектива и след това пациентът е отстранена и леща се поставя на негово място нов iskusstvennyyhrustalik.

Операции от този тип в ръцете на опитен хирург отнема по-малко от 10 минути.

Операцията се извършва в амбулаторни условия, държейки я е възможно във всяка възраст, включително пациенти с пейсмейкъри.

лечение на обектива

Противопоказания за операция на катаракта на очите


Разрешение за извършване на операция на катаракта дава квалифицирано след обстоен преглед на офталмолог, за да се идентифицират възможните противопоказания (заболявания на ретината) и оптималната Изборът на нов обектив, който ще се върне най-добра визия.

Пациентът ще трябва да получи писмено изявление на терапевта, зъболекар и Отоларинголог. И ако имате хронични заболявания заключение на лекарите, при които пациентът е регистриран.

Ако в деня на операцията пациентът ще бъде много високо кръвно налягане, операцията се прехвърля за следващия ден.


Съвременните технологии на катаракта

Модерна техника и очни технологии позволяват да се направи операция на катаракта на нея всеки етап и да получите отлични резултати. Всички операция на катаракта може да се извършва в амбулаторни условия. Те са нежни и имат много предимства:

 • липса на пациента възрастови ограничения
 • извършва без обща анестезия
 • операция е безболезнена
 • възможно дори и за пациенти с пейсмейкъри

Сега за лечение на катаракта, следните основни съвременни техники:

1) факоемулсификация катаракта съвременен метод на хирургично лечение, при които ултразвукът пациент емулгирани катаракта обектив и на нейно място инсталирали нова изкуствена леща.


2) най-новата техника отстраняване Femtolazernoe катаракта при лечението на катаракта. обектив лазерно унищожаване възниква той дава най-кротките върху окото, което ви позволява да направите операция, в случай на проблеми с ретината и в сложни ситуации.

постоперативно

След операция на катаракта, трябва незабавно да се изправи и да се разхожда и да си отида вкъщи.

В част от цената, която може да се запознаете със стойността на сделките за очите на лечение kataraty.

лечение на обектива