Лечение на катаракта, хирургия на мястото на лещата на окото, цени, факоемулсификация с имплантиране

Катаракта - патология, свързана с помътняване на лещата на окото, което води до тежки зрителни увреждания до пълното му загуба. Той е един от най-честите очни заболявания при възрастните хора. - около 17 милиона души на възраст над 60 страдат от това заболяване.лечение на обектива

катаракта Причини

Лещата на човешкото око се намира в рамките на очната ябълка между ириса и стъкловидното тяло, и е един вид "естествен обектив", която предава и пречупва светлинните лъчи. В младите хора, обективът е гъвкава и прозрачна, но с възрастта тя губи своите свойства. Аз трябва да кажа, че катаракта може да възникне във всяка възраст. Намерено вродена форма на заболяването, и травматично, радиация, сложни и индуцирани соматични заболявания. Лечение на катаракта в по-възрастните хора, хирургия, цени, имплантация на вътреочна леща - повече на нашия уебсайт.

Катаракта могат да възникнат в резултат на:

 • генетична предразположеност;
 • травма на очите (механични, химични, контузии);
 • различни очни заболявания (например, глаукома, високо късогледство и др.);
 • ендокринни патологии (диабет, бери-бери, метаболитни нарушения);
 • лъч, микровълнова печка и ултравиолетова радиация;
 • продължително лечение с някои лекарства;
 • повишена радиация;
 • интоксикация (живак, динитрофенол, нафтален, талий, ергот);
 • неблагоприятни условия на околната среда на живот и труд;
 • злоупотребата с алкохол и тютюнопушене.


Симптомите на катаракта. Превенция и лечение

Сенилна катаракта преминава през няколко етапа:

 • Започвайки катаракта - помътняване се появи в периферията на лещата извън оптичната зона;
 • Незрялото катаракта - облак се движи в централната оптична зона, ставайки причина за значително увреждане на зрението;
 • Зрелият катаракта - облакът покрива цялата обектива, така че зрителната острота е намалена на светлина възприятие;
 • Презряло катаракта - разпадането и разтварянето на материала на лещата, в която придобива единна млечно-бял цвят.

лечение на обектива

При липса на соматични заболявания катаракта обикновено се появява след 45 години. На 65-годишна възраст страдат от катаракта имат до 60% от хората. В присъствието на стомашно-чревни и чернодробни заболявания на риска от развитие на катаракта увеличава драстично, и болестта може да се случи дори в 35-годишни пациенти. мерки за предотвратяване на катаракта е да се премахнат факторите, които причиняват патология. Разбира се, не всичко е винаги могат да бъдат елиминирани рисковите фактори, но е необходимо да се консултирате с вашия лекар за това, което може да се промени в начина на живот, за да предотврати или забави развитието на катаракта.

Как да се лекува катаракта

Методи за лечение на катаракта са медицински и хирургически. капки експозиция на наркотици не са доказали своята ефективност. Единственото ефективно лечение за катаракта е хирургично. Операцията на катаракта, или понякога се нарича операция на катаракта на пациентите "може да се извърши по различни начини. Въпреки различията в методологиите, същността на такава операция - смяна на обектива на вътреочна леща. Въпреки това, след като някои от тези усложнения могат да възникнат, например, вторични катаракти - пролиферация на епителни клетки или капсула фиброзно уплътнение задната леща. В момента нарастващото разпространение получава най-модерната техника - лазерно лечение на катаракта, която се характеризира със своята ефективност и безопасност.

ARTOKS клиника предлага всички съвременни хирургически и лечение на катаракта чрез факоемулсификация с имплантация на вътреочна леща, на достъпна цена. Разберете колко лечението и да си уговорите среща с офталмолог, можете да чатите онлайн на нашия сайт или като се обадите. +7 (495) 220-63-33, +7 (495) 649-07-88.

върху цените претърпели операция на катаракта