Лечение на гана при кучетата

болест Carre за кучета - най-страшната болест, която е практически нелечима. По обичайната формулировка - темпера. причинява фобия всеки развъдчик, куче селекционера, тъй като бързото разпространение на вируса в тялото на животното за няколко дни води до смърт. Тази атака Отдавна е известно, с приблизително 17-18 век. Тя твърди, живота на милиони хора по целия свят, куче, това беше в основата на подробно проучване на патогена, за да открие методи, за да му се повлияе. И до ден днешен неотложност на въпроса: как да се лекува куче от гана остава обект на научни изследвания и експерименти.Защо вкъщи болен куче

Как да се лекува куче от гана
Известен факт е, че това е доста устойчив на различни фактори, вирусът умира, когато са изложени на високи температури и някои фармакологични съединения. Група от риск от инфекция аспект на всичко семейното куче, независимо от порода, пол и чистотата на кръвта.

А два месеца до една година на възраст кученца почти никога не оцелее на инфекцията, поради ниския имунитет по време на формирането на тялото. В възрастни кучета имат шанс в излекува в случай на своевременното провеждане терапевтични интервенции. Инкубационният период на темпера не е строго определено еднозначно, но най-често е за период от седмици до месеци, като през първите два дни са скрити. Това беше през това време и има общо въздействие на вируса на вътрешните органи и системи.

Причинителят е все още стабилни и упорити кучета по време на прибиране лек, така че премахването на инфекция от околната среда е много трудна работа. Тъй като разпространението на въздуха болести и предавани по полов път може да се случи, както и чрез храносмилателната система.

В допълнение към директен контакт с болни животни, заразена куче се разхожда, смъркане или случайно влезе в биологичната отпадъците: изпражнения, урина, повърнати материи, слюнка на други заразени животни. Вирусът влезе в къщата с обувки, неща и се елиминира от пътеки килими и други заразени предмети е много трудно.

симптоматологията на заболяването

Въпреки мирното разпространението на вируса в цялото тяло, с изключение на едно куче е напълно възможно, ако времето за реагиране при първите признаци на симптоми на темпера:

 • летаргия и апатия в животно поведенческата активност;
 • липса на апетит;
 • заболявания на стомашно-чревния тракт: повръщане. диария;
 • увеличи овлажняване на очите и носа, последвано от появата на вискозни секрети;
 • очни оцветяване протеини в червено;
 • висока телесна температура до 39-40 градуса;
 • психични разстройства, на фона на фотофобия: куче избягва осветени области на къща или апартамент, се крие в ъглите, страшни реагира на източници на ярка светлина.

Как да се лекува куче от гана
С развитието на клиничната картина, която бързо набира скорост, ветеринарни лекари споделят симптоматични прояви на темпера върху няколко типа своя курс. Но въпреки това разделение по-често в напреднала фаза, всички те се свеждат до един организъм.

 1. Кожната форма се характеризира с появата на обрив по области на тялото, които не са обхванати с косата: носа, ушите, лапа подложки. Въпреки формулировката на най-лесният вида на темпера, с увеличаването на клиничната обрив се превръща в язва, а над-сушени кожни участъци пораждат дълбоки фисури. Недостатъчно внимание на точно тези последствия от заболяването, животното скоро умира от вторично възпаление, генерирани в тези язви и пукнатини, отколкото от самия вирус.
 2. Белодробна тип определя пътя на инфекция - дихателната система и е придружено от лай кашлица при сравнително високи стойности на температурата на тялото. Много ясно изразена функция е постоянна жажда при пълен отказ от храна. Увеличаването на появата на симптоми, характеризиращи се с гноен секрет в носните проходи и очите, нарушено храносмилане и многократно повръщане.
 3. Чревната формата на язва при кучета се основава на придружаващи симптоми: светлина покритие върху езика, зъбите почерняването. диария. повръщане със силна неприятна миризма. Дехидратацията понякога се придружава от преходна загуба на съзнание домашен любимец.
 4. Когато нервната форма на заболяването, че ветеринарните лекари смятат, че крайната фаза на заболяването, има гърчове, парализа на задни крайници, езикови. Заболявания на психиката на животните се изразяват в пристъпи на неоправдан агресия, принудително спазъм на мускулите на тялото. Най-сериозната форма на гана в 90% от случаите, водещи до смърт, а в другата - ветеринарни лекари съветват да евтаназия на кучето, защото необратимите процеси в мозъка и сърдечно-съдовата система е изработена от домашен любимец за хора с увреждания.
 5. Редки и сравнително лесно да се вид заболяване - симптоми, за които единственият признак на инфекция е печатът и актинични кожата на лапите. Пет започва да се достатъчно силно, за да се движат из къщата, като характерните звуци. Заболявания на храносмилателната система могат да се появят в много слаба форма, той прилича на леко отравяне. Останалата част от състоянието чумата на практика не се проявява.


Как е болестта

Независимо от типологията на заболяването се прави разлика дори естеството на потока: остър, подостър, хронична, типично, атипична и неуспешен (асимптоматични).

Острата форма на мълния смъртта на животното е рядкост. Обикновено рязка поява на симптоми, поради напредналите стадии на темпера тихо се развива. В този случай, лечение на животното е било твърде късно, защото от първите признаци на симптомите до смъртта се провежда няколко дни. Стандартна животно умира от висока температура, което води до обща интоксикация на организма и в резултат на парализа на всички вътрешни органи, кома.

Как да се лекува куче от гана
Субакутен придружава от ниска температура, продължава в продължение на 2-3 дни и след това бране на други прояви типични за пулмонарно или чревна форма на болестта. Лечение на гана при кучетата в този случай, може да бъде доста ефективно, ако не чакам за подобрения, както и да извърши спешно домашен любимец в клиниката. Хронична вид заболяване често имат признаци на нервни прояви. И от физиологията на стан разстройство в редуващи се диария и запек, загуба на апетит и преяждане, постоянно течащ нос и очи, неестетично оглед на вълна. При този вид инфекция на кучето може да пострада в продължение на месеци, и пълно възстановяване никога няма да дойде.

Неуспешен тип темпера засяга ваксинираните кучета, типичните признаци на бране на симптоми в продължение на няколко дни. След изчезването им остава независим клиничната картина на нервната, бързо и болезнено съобщават животното до смърт.

медицински терапии

Един от най-опасните болести - гана при кучетата почти не се лекува. Усложнения и последствия се проявяват винаги съпътстват живота на животното. Прогнози за оцеляване е неясна, а дори и най-опитните ветеринарен лекар не е в състояние да гарантира ефективността на терапевтични процедури. Но по-бързо на собственика реагира на първите признаци на болестта и са озадачени от въпроса: как да се отнасяме темпера, толкова по-успешна ще е ефекта.

Когато кучетата язвата симптоми и лечението варира в зависимост от естеството на клиничната картина. Панацея сред фармацевтичните продукти не съществува, и получаване на едно лекарство обикновено не се дава. Това е логично, тъй като симптомите на заболяването е сложни черти, което означава задача лекарство ще съдържа множество лекарства за различни терапевтични области. Целият набор от лекарства е необходимо да се състои от: имуномодулатори, стимулатори, сърдечна, възпалителни, седативи, антиконвулсанти, анти-бактериални, антиеметични и антибактериални лекарства.

лекарства доза се изчислява като се вземе предвид теглото на данните за животни и всички манипулации се извършват ежедневно. Ето защо, когато вътре терапия за оттичане е по-добре да оставите кучето в клиника за няколко дни, след което може да се извърши на инжекция в мускула или холката и у дома.

Лечение на язва народни средства под формата на принудителна инфузия водка, за съжаление, все още няма желания ефект, и кучето може да бъде здрав, само когато погрешно изложена диагноза. Така че не се навреди на животното и да експериментирате с терапевтични мерки, по-добре да се даде на домашен любимец в ръцете на професионалисти.

От собственика на пациент куче изисква много допълнителни фактори, които трябва да изпълняват, за да помогне на кучето да се възстанови:

 • лечение темпера трябва да се проведе в уюта на дома: топла, мека приглушена светлина, чист въздух, без чрез вентилация;
 • вода при стайна температура трябва да се намира възможно най-близо и наличност;
 • храни за домашни любимци сила противопоказано, но когато отстраняване на острите симптоми могат да настояват за течна диета: супи, бульони, зърнени храни;
 • лечение на засегнатата кожа или очите и носа канала трябва да става при максимална точност и без остри и груби движения.

И, разбира се, домашния любимец, трябва да се обграждат с внимание и обич, предотвратяване и най-малкото раздразнение фактор по отношение на кучето. В идеалния случай, всеки човек трябва първоначално да се разбере сериозността на отговорност за живота и здравето на животното. Ето защо редовната ваксинация на кучето - най-доброто, което може да даде своя домашен любимец собственик. Тъй като развитието на имунитет срещу някои видове вируси и не може да спаси кучето от заразяване, но винаги се намали интензивността на симптомите и риска от смърт.

Ще бъде интересно:

Как да се лекува куче от гана
Формите и методи за лечение на хепатит при кучета
Как да се лекува куче от гана
Симптоми и лечение на глисти при кучета
Как да се лекува куче от гана
Признаци и методи за лечение на бяс при кучета