Лечение на гана при кучетата водка

Дали е възможно да се гана напитка водка, ако няма лекарства не е под ръка? Или как да се справят с импровизирани средства?

В научния свят, тази болест се нарича болест Каре. В общ език - постно. Но, тъй като проблемът не може да го наречем, от това бедствие кучета умират.Темпера известен сред куче животновъди от древни времена, включително често сред диви животни. Най-опасната възраст за въвеждане на рисковата зона - малките от три до дванадесет месеца. Но са обект на рискове и възрастни домашни любимци. Инфекцията се предава от пациента чрез изпражненията и изолирането: назално, букално и очни. Странно, но факт: един човек може да бъде носител на болестта. В този случай, за хората, то не е опасно и затова собственика на кучето може безопасно да се помага на болен приятел.

признаците за опасност

Инкубационният период продължава от темпера 3 дни до 3 седмици след въвеждане на тялото. Животните в същото време изглежда е напълно здрав, но вирусът вече прави своя заразно нещо.

Основни симптоми на болестта:

 • загуба на апетит;
 • апатия;
 • летаргия;
 • повръщане, диария;
 • зачервяване на лигавиците;
 • желание да се скрие в тъмни места.

По-добре е да се идентифицира заболяването през този период.

Как да се лекува куче от гана

 • треска;
 • конюнктивата освобождаване от окото;
 • освобождаване от носната лигавица;
 • понякога е възможно диария;
 • палто изглежда небрежен, може да падне;
 • липса на апетит;
 • повишена жажда;
 • двусмислена реакция към светлина: болно куче крие в тъмните ъгли.

Една индикация е в началния етап на повишаване на температурата до 40 градуса. В продължение на три дни тя пада, а ако възрастен имунната система силна кучето, за темпера не се прехвърля към втория етап. Но слаб организъм с температура нормализиране идва влошаване. Може да отиде в конвулсии, което говори за поражение на централната нервна система.Форми на темпера и факторите на заболяването

За съжаление, темпера-често се проявява в най-различни форми, а понякога и се разпростира върху един в друг. В действителност, за всички видове заболявания характеризира с всички по-горе характеристики. В зависимост от местоположението на вируса, темпера е: чревна, белодробно, нервна, кожата.

Следните фактори влияят на времето за развитие:

 • Светкавица бързо - почти няма признаци и кучето умира на ден.
 • Прекъсването форма тя се характеризира с висока температура, отказ от храна, кома и смърт на животното, в продължение на 3 дни.
 • Остра съчетава всички симптоми и ако лечението е започнало навреме, до 30% от засегнатите животни са живи. Но тази форма се характеризира с усложнения след възстановяване: може да се появи проблем с зрение, слух, обоняние, и за определяне на нерва и психични разстройства.
 • Хронична форма трае в продължение на месеци, животното постепенно умират, симптомите се проявяват чрез ярки вълни, което неминуемо води до смърт.

болест Carre не щади тялото всяко куче. Основният удар поема нервната система: домашен любимец дърпа краката, да се появят припадъци, понякога парализира цялото тяло.

Лечение и грижи

Веднага след като заподозрян темпера, с четири крака приятел спешна нужда да се стигне до ветеринарната клиника. За лечение назначен комплексната терапия, в хода на които животните са били изстрели, които засилват имунната система.

Ако лечението домашен любимец, след консултация с лекар ще се проведе у дома, той трябва да бъде оборудвано със специално място. Тя трябва да се намира в някой тъмен ъгъл (защото на светлочувствителността на високо), без течения. Важно е редовно да почиствате този път очите, носа и ушите.

Водата трябва да се замени с отвара от жълт кантарион, лайка кантарион. Ако поразен от нервната система - разпояване motherwort. Gentle Мощност: пюрирани супи със смлян месо, течна каша. 1-2 пъти седмично, за да се хранят с ниско съдържание на мазнини извара и дават сурово яйце.

Борбата срещу темперна домакински начини

Какво става, ако остриетата или ветеринарни лекари са далеч? Най-добре познатият терапевтичен метод, който е признат от всички животновъди, но те отричат ​​ветеринарите е водка или водка коктейл.

В първия случай, потоците от 30-50 грама водка (в случая на важната роля на размера на домашен любимец) в устата на кучето. Въвежда се "лекарство" в ъгъла на устата на спринцовка. След това - пълна почивка. Повторете няколко пъти. Малко по-късно, кучето започва да се яде и да бъдете по-активни.

Водката коктейл - друго средство за националните спасителни кучета от гана. Той направи това: 1 яйце, 100 мл водка и една чаена лъжичка мед - смесват и otpaivat болни животни.

Внимание: тези методи са подходящи в ранните стадии на болестта, с добър имунитет при домашен любимец!

Шансовете за възстановяване на кучето се появяват в случай, че признаци на заболяването са открити в първия етап. Важно е да отидеш на лекар, за да се потвърди диагнозата, доставка на анализи и получаване на пълна обработка.