Лечение междупрешленните херния без операция

Лечение междупрешленните херния без операция

Смята се, че на междупрешленните херния - пряко насочени към операционната маса. В действителност, диагнозата не е толкова ужасно. В много случаи, междупрешленните херния може да се излекува лесно без операция. Основното нещо - да се направи надеждна определят на какъв етап на заболяването. А за това е необходимо да се явят на изпит с квалифицирано опитен професионалист.В някои случаи, лечение на междупрешленните херния не е без операция?

Когато настъпва херния междупрешленните празнина anulus. Поради това, на ядро ​​пулпо-зус разположен леко изместен вътре в диска, прониква в междупрешленните канал и е в състояние да влезе в контакт с нервните корените или на гръбначния мозък клетки. Като резултат - болка, спазми и дискомфорт в гърба.

Предизвиква изместването на диска междупрешленното може да стане ранения. вдигане на прекалено тежки натоварвания, резки движения. Хората, водещи заседнал начин на живот и неспортсменско, проблемът изложени на по-голяма степен.

Тук, в какви симптоми да се отърве от междупрешленните херния без операция не е възможно:

  • Прекалено слабост в краката;
  • изтръпване тъкан в перинеума;
  • с таза проблеми;
  • спонтанни потрепване крайници.

Веднага след операция, пациентът се чувства облекчение. Но за съжаление, най-големият недостатък на операцията е висока степен на вероятност от повторение, и след известно време отново да се наложи да помолите за помощ.Има ли лек междупрешленните херния без операция?

Най-лесният начин за лечение прибягва до по много пациенти - рязък спад на физическата активност. Наистина, болка след няколко тихи дни назад стихва. Но това, разбира се, не се лекува хернията, и след няколко дни на дискомфорт да се връщат отново.

След експерти започват за лечение на херния междупрешленните без операция, в повечето случаи, пациентите са определени специални таблетки и противовъзпалителни средства. Медикаментозното лечение спомага за бързо премахване на отоци и облекчаване на болката.

За борба с херния във форма и хапчета и мехлеми, и инжекции, които са назначени само в най-трудните случаи. По-интелигентен начин да се прилага този метод на лечение в ранните стадии на болестта. В противен случай, лекарствата може само временно премахване на симптомите на болестта.

Увеличаване на ефективността на медикаментозното лечение може да помогне на физиотерапия, физически упражнения и масаж. Пациенти с дискова херния е много полезно да се плува в басейна и да се сесии на мануална терапия.

Тъй като лечението на междупрешленните херния на шийните прешлени, без хирургия - един много деликатен процес, да участват в избора на упражнения, масаж или да прекарате сесии на мануалната терапия трябва да бъде истински професионалист. В противен случай, състоянието на гръбначния стълб може да се влошава, и лечение, съответно, значително забавено.

Лечение междупрешленните херния без операция

Той счита за достатъчно ефективно gomeosiniatriya. Този метод на лечение на междупрешленните херния без операция, предназначени специално за отстраняване на причината на заболяването. Нейната същност е за детоксикация на организма и хармонизиране на обмяната на веществата. Това се постига чрез въвеждането на специфични хомеопатични лекарства директно на биологично активен точка. Казано по-просто, gomeosiniatriya - същото като акупунктура, само с използването на хомеопатията.

Макар gomeosiniatriya и се счита за абсолютно безопасен метод на лечение, подходящо при всички пациенти, без изключение, за да се занимават с него, без професионални изисквания са много нежелателно.