Куче Чипинг цена и мнения

Как са чипове

Чипинг на кучета може да реши много проблеми и това ще бъде обсъдено в тази статия. Това само не е излязло по различно време за прехвърляне на животните на собствениците може да ги различи от други видове: kleymirovanie гореща ютия, порязвания и пробождания ушите, татуиране, ивици, белези и цвят на косата ...Днес не е нужно да се изтезания домашен любимец, за да му даде паспорт и по този начин да се грижи за неговата безопасност. Опитните ветеринарните лекари съветват собствениците да погледнем в чакъла технология.

Как е вероятността за счупване на кучета?

Първоначално чакъла използва за продукти за пътна маркировка - да се предотврати кражба им. Но през 1989 г., компанията е създадена на Texas Instruments чипове, които могат да се имплантират под кожата на животното. В този ден, тяхната употреба - най-надеждният начин за идентифициране на вашия домашен любимец.

Как са чипове

За да се имплантира чип може да бъде в голяма ветеринарна клиника. Освен това, процедурата отнема само няколко минути. Животното се инжектира, който, в допълнение към течния разтвор съдържа самата микрочип поставени в малка капсула биостъкло. След процедурата, животното не може да се почеше два дни и се измива мястото на инжектиране. Ето защо, ако домашния любимец - неспокоен, по-добре сложи на неговата специална защитна яка.

Как са чипове

Така пет минути на кучето ще има свой собствен електронен паспорт, който ще бъде с нея за цял живот. Заедно с чип животното зададете електронен сериен номер от 15 цифри, в кои страни и клиники криптирани код, който хоства този мини-операция.

Цялата информация ще се вписват в един-единствен данни домашни любимци на бази данни, както и собственикът се издава лична карта. Данните от чип картата и прочетете за миг със специален скенер.Как са чипове

Защо трябва чакъла кучета?

Карта получени с чип - това е правен документ. представянето му, вие ще бъдете в състояние да докаже, че животното принадлежи на вас. Ето защо, ако открадна куче или котка, те направиха незаконна замяна, съдът ще разгледа случая Ви, само когато се докаже, че това е вашето животно.

Чипинг помощ куче

Как са чипове
Чипът не вреди на животното и не предизвиква дискомфорт. Да, и на процедурата не е болезнена конвенционален инжекция. Chip имплантиран под кожата, няма да бъдат загубени, информацията няма да бъде изтрита от него. В допълнение, това е много важно, че този "документ" не може да бъде фалшифициран, нарязани или промяна.

Запомнете: вероятността за счупване на кучета - това е една възможност да се предпазят от страдание. За това колко е трудно да оцелеят загубата на четири крака приятел, познат на много собственици, които в миналото са изгубили своите домашни любимци, и въпреки всички предприети мерки не са били в състояние да ги намерите.

И ако пред тях животните са оборудвани с електронна "паспорт", че те ще се завърнат у дома жив и здрав.

Цената на чакъла

Преглед на Чипинг на кучета

Аз прокара двете ми момичета. Реших, че това е много по-ефективно, отколкото чисто. Чип и запазена през целия си живот, и по-добре определени. Мисля, че ако има възможност, че чакъла трябва да се направи. Не е твърде скъпо и че си струва повече от това просто няма.

Основното нещо, след като чакъла, че е необходимо да отидете на животно-ID и да се провери дали прави за вас и вашето животно до данните за глобални бази данни. И провери дали въведените данни, за да се избегне правописни грешки. Ако има грешка, коригирайте това ще бъде най-лесно да само този, който донесе на данните.

Убедих нашия ветеринар върху чакъла, че е безболезнена процедура. Всъщност, голяма спринцовка Boucicaut влезе моя малка капсула при холката, той не издава звук. Минута по-късно, всичко беше готово. Казаха, че само три дни, не за да се намокри мястото на инжектиране.

В този смисъл аз донесе това, което имам много свободолюбиви куче. Той обича няколко дни, за да излязат в отпуск. И през цялото време ме е страх от него загуба. И сега, ако той ще бъде някъде в приюта, ще го върне. Все още спи.

Имам кучета имат дълъг chipiruyu - е необходимо условие за излизане в чужбина тях. И ние сме постоянно в Европа и да отидем на почивка, и изложби. Това е още по-удобно: кучето не може да замести, винаги е възможно да се определи неговия собственик. И на база на общата сума на целия свят. И да, и не вреди на кучетата. Аз не разбирам защо много от собствениците все още се съмняват.