Кръщене риза за момичета (44 снимки) кука, с качулка, какво трябва да бъде риза за

Кръщението на бебето - една много важна стъпка не само в живота на детето, но и неговите родители. Мама и татко са избрани шествия, на храма, който ще се извърши наредба и кръщелни дрешки. По традиция, на избора на дрехи за това събитие да се доверите кръстница или баща.Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Кръщелния определен за момичета трябва да включва дълга риза, шапка или шал ажурна и кърпа, в която бебето е обвито в шрифта.

В днешната статия ще ви кажа повече за функциите и разновидности на кръщелни ризи за момичета. Ще се научите как да избера най-подходящия риза, в зависимост от възрастта на детето, както и как и кога да го носите.

магазин за дрехи и църковни пейки на децата ви излезе с различни версии на детски кръщелни ризи. Те се различават главно по стил, метод за декорация и "пол".

Това са най-популярните разновидности на кръщелни ризи за момичета.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

риза Direct кръщелното

Най-прост и популярен вариант - така традиционно погледна ризи, които в Русия се кръсти децата.

Модели, украсени с дантела и волани, често придобиват не само за момичета, но и за момчета. Girly риза обикновено украсена с пищна и модел на момчетата по-сбит.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

плетене на една кука

Ако мама или бъдещи кръстница момичета - опитни удобни, а след това на бебето има шанс да получите подарък за едно наистина уникално нещо, което никой друг няма в света. Свързани с ръцете си кръщелното риза, запазват топлината и любовта на този, който го е направил.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Плетива ажурна ризи добре е да изберете една кука вместо спици, тъй като тя може да се използва за създаване на по-сложни форми и деликатни модели. риза Style можете да мислите за себе си, но можете да намерите подходящ пример в списания за плетиво.

Кой модел да избере - зависи само от въображението и опита на най-удобни хора. Например, един доста популярен кръщенета ризи филе плетат (мрежа) с тематични модели; тя може да бъде ангели, кръстове и други християнски мотиви.

Като такъв не съществува строги изисквания за външния вид на кръщелни ризи за момичета. Днес тя дори не е задължителен елемент на кръщенето. Но, тъй като знак на почит към традицията, най-малките деца повечето родители предпочитат да кръщават в специални ризи.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си


Традиционно кръщелното риза трябва да бъде:

 1. Състояние: Уверете се, че новата - кръщелното риза направена Cherish през целия си живот; тя дори се кредитира с лечебна сила.
 2. Цвят: Бял, мляко, слонова кост и други светли нюанси. Бяла е свързано с чистотата и духовно пречистване на греха.
 3. Дължина: Както и при други дрехи, в които една жена (независимо от възрастта си) идва на ризата на храма кръщелното трябва да бъде достатъчно дълъг - не непременно в пода, но такава, че да обхванат коленете.
 4. В допълнение, за кръщението на ризата трябва да има ръкави, но присъствието на бродерия и други декорация е до вас.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Момичета 2-4 години

В православната традиция на детето е прието да кръсти 40-ия ден след раждането, но днес то обикновено е много малко хора ги спазват. Много родители се заделят тайнствата по-късно на бебето може да оцелее спомените.

От възраст от 2 до 4 години момиче едва ли може да разбере смисъла на това, което се случва, но това не е причината да извърши кръщение за още няколко години.

Малките размери на кръщелното rubashechek са повечето в търсенето, тъй като момичетата са по-възрастни част от кръста, облечена в бели рокли.

Ако кръстът не е новородено бебе, риза вместо с дантела боне вдигна шал.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Момичета 5-8 години

По-възрастните момичета могат да изберат тоалета си за кръщение, ако родителите са добре обяснени, за да ги смисъла и значението на причастието. Понякога е трудно да се намери кръщелното риза с правилния размер, тъй като по-големите магазини купуват комплекти за бебета и малки деца.

Въпреки това, компании, които произвеждат кръщелни аксесоари често предоставят услуга шивашки по поръчка - можете да си поръчате тениска всякакви размери, не само за децата, но също така и за възрастни.

За момичета на възраст за начално образование произвежда кръщенета рокли. Те се различават от ризите по-сложна, нарязани, плътно прилепнали силует и богата покритие. Но всички традиционни елементи на ризата кръщелния - цвета, дължина, ръкав - съхранявани в подобна рокля.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Обзавеждане на кръщелното риза

Кръщене риза за момчета и момичета се различават главно декор. модели за декориране момичета са склонни да получават по-голямо внимание. Това може да бъде не само традиционната бродерия и дантела.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

По-често срещаните методи декор кръщелни ризи за момичета също са:

 • бродерия метални нишки;
 • бродерия сатенени панделки;
 • ажурна връзване ръбове резба;
 • довършителни лента и къдри.

Кръщене комплекти за момчета с ръцете си

Кръщене риза декориране, трябва да се съобразят с мярката. Декоративни елементи не следва да намерят окото, така че се опитват да се придържат към нисък ключ цветове. Бяло, злато, сребро, бледо розово - тези цветове обикновено са предпочитани, когато де кръщелното риза за момичета.

аксесоари

Подготовка на бебето да се кръсти, можете да направите точно купувате ризи, но можете да си купите готови кръщелното комплект, който включва всичко, което ще дойде по-удобно по време на тайнството, както и сувенири.

Наборът за кръщението може да включва:

 • kryzhma - така памперса, който завърши на бебето след това се потапя в шрифта;
 • прическа - за най-малките деца е горна граница, но и за по-големите момичета - шал или ажурна нос върху главата му;
 • буйки - не са необходими, те могат да бъдат заменени с прости чорапи, обаче, нещата от един набор ще изглежда много по-красив;
 • Bib - трябва да се запази оригиналната бяла рокля кръщелното, предотвратяване появата на различни петна по нея;
 • бикини по памперс - на върха на памперси може да бъде нищо, за да се облека, но за по-голяма естетика, много родители предпочитат да се покрие с бели гащета;
 • калъф за коса - тя ще се съхранява нишки, нарязани по време на причастието.